Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Czarnuleczka-

CZARNOWŁOSE ! JAKICH FARB UZYWACIE ???

Polecane posty

Gość -Czarnuleczka-

Gość -Czarnuleczka-
Zadna z was nie farbuje wlosow na czarno....?

Ja farbuję, i zawsze po 2 tyg. mam przebłyski czerwono-rudego koloru, chociaż na granatowo-czarny farbuję. Już mi sie to znudziło i mam zamiar na brązy się farbować. A farb przeróżnych używałam: L\'oreal, Schwarzkopf, Garnier....

Gość -Czarnuleczka-
a l'oreala jakich ?

trzy kropki ---> moze uzywasz szamponów przeciwłupiezowych? one strasznie wypłukuja kolor; ja stosuję farby l\'oreal: czarno - niebieska feria (gdy mam ochote na niebieskawy odcien) albo ciemny brąz excellence (wychodzi jak naturalny czarny), feria niestety wypłukuje sie po ok 4 tyg. a excellence jest dużo trwalsza i schodzi bardziej naturalnie; dodam że myje głowe codziennie :-) zastanawiam sie nad koloryzacją profesjonalną u fryzjera, ale zawsze powstrzymuje mnie cena zabiegu :-( wiele dobrego słyszałam o L\'oreal majirel (ponoc super trwała) ale niestety nie mam mozliwości zakupic sobie tej farbki \"spod lady\" a szkoda, bo kosztuje ok.30,- więc podobnie jak cała reszta farb do uzytku domowego a jest duzo lepsza

aha, farb różnych firm lepiej nie mieszać, tzn. najlepiej zdecydowac się na koloryzacje jednej firmy i sie tego trzymać bo moja koleżanka kiedys poszła do fryzjera i usłyszała że nie zrobia jej trwałej (to był bodajże salon L\'oreala) po tym jak powiedziała ze farbowała wlosy raz Lorealem a raz innymi firmami; podobno taka trwała się nie przyjmie tak dobrze jak na włosach króre były farbowane ta sama marką z której jest plyn do trwałej albo balejaz itp.

No nie używam szamponów przeciwłupieżowych, tylko L\'oreala do włosów farbowanych, a i tak odceń granatowo-czarny utrzymuje mi się ok. 10 dni, potem to już jest czarny z odcieniem czerwonym (pojęcia nie mam skąd ten czerwony), a potem to jest, tzw. nieokreślony czarny. Dlatego od 3 miesięcy nie farbuję w ogóle. Chce zobaczyć swój kolor, bo te farbowane włosy, to się już chyba przesyciły farbami. L\'oreala używałam Castingu, pomimo, że szampon, to lepiej trzymał, niż Feria - bo to, to porażka :-(

trzy kropki ---> no to mówie ci spróbuj coś profesjonalnego u fryzjera albo w domu (jak masz mozliwośc kupicć sobie taka farbe) i zobaczysz wtedy jak długo sie trzyma; czarny kolor płowieje też na wczesniej utlenianych/rozjasnianych włosach albo takich na których wczesniej były pasemka

Brunetcia - dzięki za podpowiedzi, ale chyba na razie dam sobie spokój z czarnym kolorem. Już mi się znudził, i chyba już mi za bardzo nie pasuje. Ciekawa jestem, jak będę wyglądać w swoich włosach :-)

->trzy kropki zazdroszcze Ci ze potrafisz zrezygnowac z farbowania!!!ja tez chetnie zobaczylabym swoj wlasny kolor!!!ale kocham miec czerwono ruda strzeche!!!wiec....

A ja już miałam każdy kolor na głowie, i nie miałam pomysłu na jaki zmienić, i w końcu zostawiłam swoje - na razie. Ale już widzę, że mi się teraz jasnorude podobają..... No ale, żeby takie mieć, to i tak muszę poczekać, aż mi czarne zejdą.

Gość Madziol
Ja uzywam fervidolu firmy kadus - nie niszczy włosów i daje piękny połysk ale trzeba raz na 1,5 miesiąca położyć. Kupić można tylko w sklepach dla fryzjerów albo iść do fryzjera.

Ja uzywam bardzo ciemnych brazow (przechodze w czern) niestety tez mi plowieja. Co ja juz nimi wyrabialam to tylko jeden Pan Bog. Niestety kolor utrzymuje sie tylko 2-3tygodnie. Po 4 musze juz je farbowac :( Chyba przejde sie do sklepu fryzjerskiego

Gość lusi_lu
Ja chciałabym zafarbowac na czarno włosy - do tej pory farbowałam na ciemny braz szamponem koloryzującym do 24 myć . Powstrzymywałam się od farby bo boję sie odrostów :( Czy farbując na ciemny kolor też są odrosty czy farba po prostu się wypłukuje i odrostów nie widac?

Kolor plowieje :( Odrosty pewnie jakies bedziesz miec, zalezy jaki kolor masz naturalnie. Ja mam bardzo ciemne wlosy i jesli mialabym miec jakies odrosty to i tak ich nie widac (tak czesto farbuje wlosy :( )

Gość okt
garnier czarny ale nie granatowa czern bo to sztucznie wygląda

probowalam farby Garniera (color naturals i Nutrisse) i efekt ten sam co przy innych. Po 2-3 tygodniach wlosy byly splowiale :(

Gość aaaaha
Wy mi lepiej powiedzcie jak się teraz tej czerni pozbyć..? :( "Palette" do 24 myć, a odrosty makabryczne. Faktycznie schodzi po szamponach przeciwłupieżowych..? Poradźcie coś

Gość nie używajcie Pallette
ja zrobiłam sobie rok temu "Czekoladowy Brąz"szamponem koloryzującym do 24 myć(!!!) a kolor wcale sie nie zmywął po tych kilku tygodniach:-oNie dość,ze była okropne odrosty to zamiast czekolady na włosach miałam czerń😡Z czasem,po kilku miesiacach i częstym myciu głowy szaponami przeciwłupieżowymi(naprawdępo nich kolor szybciej sie zmywa:-))pozbyłam się tej czerni i mam teraz swój naturalny ciemnobrązowy kolor;)NIGDY WIĘCEJ PALLETTE!

Gość aaaaha
No ja to już wiem - rychło w czas. Tylko co dalej oprócz szamponu przeciwłupieżowego?

Gość anuklla24
dziewczyny powiem wam szczerze że palette to najgorsze dziadostwo ani to sie zmyć nie chce a jak położysz na to inny kolor to wyglądasz jak idiotka z dziwnymi odrostami poza tym włosy jak straki suche , szorstkie,,,a dajcie spokój !!!!i baaaaaaardzo wypadają !!! a "joanna" też kolejne dziadostwo!!! wszystkie tanie farby ponizej 10 zł to szajs ..nie warto kasy tracic!! ja mam czarne ale farbuje tez na czarno i najlepszy jest garnier!!! ten z odzywką i aplikatorem!!! jest rewela kolor 10 nie żaden tam czarny granat czy bóg wie co /.......czarne to czarne!!!! włosy miękkie lśniące cudowne , imkolorek jest śliczny nie jest taki sztuczny , jak to bywa w innych farbach , jest naturalny i to bardzo , nie da sie odróżnic od oryginału :) a kosztuje niewiele bo około 15 zł:) są też farby czarne z garnier ale w tubce do miesznaia ale nie wiem czemu niby to samo a mnie nie odpowiada jakos krótkotrwale są !!!tylko aplikator uzywam

Gość okt
palette to najgorsza farba bo strasznie niszczy włosy, wypadają po niej bardziej niz po innych i wogole tragedia a co do tego ze po garnier wlosy są wyplowiale to nieprawda przynajmniej mi nie wyplowialy caly czas mam ladny intensywny kolor a farbowalam 2miesiace temu

Gość fabeczka
Safira kolor "AKSAMITNA NOC" czy to czarny czy jakis odcień brązu?? Miałam czekoladowe po prostu super a teraz mi wyszły czarne właśnie po tej farbie, chcę wrócić do czekolady, ale jak to zrobić?? pomocy!!

Gość jestem ciekawa również
jak z tą safirą

Gość _KATARZYNKA_
POMÓŻCIE!!! Moje wlosy są kolory ciemny blond(taki złocisty-zwłaszcza latem). Oczy piwne z ciemną oprawą,skórą raczej śniada.Chciałabym zmienić kolor na czarny i zastanawiam się czy nie bedę wyglądać za blado i sztucznie...a poza tym nie chcę odrostów i nie wiem czy ta farba pokryje moje włosy.Myślałam o farbie L'oreal Casting(oczywiście czarna). Co o tym myślicie dziewczyny?

Gość czarna______
No to pocieszyłyście mnie dziewczyny :D Ja mam czarny od urodzenia i nie mogę na niego patrzeć, zafarbować na inny kolor tez jest ciezko, a tu widzę zę niektóre sie zabijają żeby być czarne. NO pocieszające :P

L\'Oreal Majirel ma ladne kolorki w palecie, sa trwale, cena zabiegu okolo 100 zetka. Naprawde warto, w domu tak nie wyjdzie! I ampulka jakiegos serum odzywczego za, powiedzmy, 20, po farbowaniu, to jest to ! Sama jestem czarnula od lat, mam wlosy jak u Catherine Zeta Jones.

ja kiedys farbowalam wlosy na czarno i bardzo tego zaluje, gdyz domowymi sposobami bardzo trudno sie pozbyc czarnej farby a na takie koszty u fryzjera nie mam kasy. dlatego tez juz od ponad roku farbuje wlosy brazowa farba i juz nie sa tak ochydnie czarne

Gość ANKA12
FERIA to najgorsza farba jaka moze byc!!!strasznie schodzi,a poza tym mialam zafarbowana poduszke i jasne bluzki!!!