Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytonica

jak sie wyleczyc z przeziebienia?

Polecane posty

Gość pytonica

Dajcie mi dobry sposob na przeziebienie.Boli mnie gardlo i mam kaszel.Tabletki do ssania malo pomagaja.Teraz kupilam sobie Pectosol.POMOZCIE

jesli chcesz szybko wyzdrowiec to polecam ci TABCIN mysle ze jest najlepszy na kaszel na gardlo na goraczke i na katar rowniez (dla mnie to zbawienie bo nie mam czerwonego opuchnietego nosa) biore go kilka dni i moge normalnie funkcjonowac :) a do tego jakies babcine metody miodzik czosnek zawsze pomoga ;)

Gość uupppppssss
a może gorąca kąpiel,gorące piwko z miodem i pod pierzynkę???

Gość jezyk
ja tez llecze sie tabcinem ostatnio bo ma wszystko w jednym

Gość jajko333
ja nie lecze sie dopiero jak pozadnie zachoruje to cos biore a tak to latam normalnie

Gość gdyniankaaa
imbir ,sprawdzone,pewne

- rosól (!!) - paracetamol we wlasciwej dawce co 6 godzin przez 3-5 dni. 2 gora dni i po wszystkim

Gość niebieskoooookaa22
rosół (:) pozd koleżankę wyżej :P ;) ) gripex max cytryna+miód czasami gdy tylko poczuję, ze coś mnie chyba weźmie, to kilka ząbków czosnku w kanapce- ale to dość rzadko... chociaż chyba dziś to zrobię...

Gość niebieskoookaa22
no to widze, że jednak Tabcin wygrywa z chociażby Gripexem max ;)

Gość lill
ja wzielam kiedys gripex i totalnie na mnie nie dzialal nie polecam

Skoro równolegle z \"przeziębieniem\" masz kłopot z gardłem, to pewnie buszuje Ci w gardle jakaś bakteria, która osłabiając organizm wystawia go na choroby poprzeziębienne: katar, ból mięśni, ból głowy, łamanie w kościach, gorączka etc. Rada: idź prywatnie do laboratorium medycznego zrobić wymaz z gardła na posiew i antybiogram. Jeśli coś chorobotwórczego zostanie wyhodowane, to z antybiogramem idź do dowolnego lekarza po adekwatny antybiotyk. Bierz antybiotyk wg wskazówek lekarza. Równolegle stosuj się do wskazówek z poniższej www, a głównie z tematów: Zasady dietetyczne, Hiopkinezja, Hartowanie, Hiegiena jamy ustnej, 4 warunki determinujące zdrowie etc

Gość sprawdzczy to nie ropa na
gardle- jezeli tak,to antybiotyki. jezeli nic nie ma to polecam aspirin c i coldrex max grip

Jak boli gardlo to od razu bakteria ?? od razu wymaz ?! Brawo za diagnoze :D :D

Gość intelligo
rosol to najwiekszy mit jaki slyszalam.

Gość ja robie w ten sposob
pije duzo cieplej wody z cytryna, badz imbirem wieczorem wypacam sie w goracej kapieli i pod koldre gardlo- infekcje rozpoczynajaca mozna wybic ssajac plasterki cytryny, badz zwykly olej - lyzke oleju do buzi, ssac 20 min jak cukierek i wypluc, buzie przeplukac apteke omijam z bardzo daleka

Gość majka_30
Co wy z tym Tabcinem? Ma sklad jak scorbolamid, tyle ze kosztuje 3 razy wiecej... nie ma to jak dobra reklama;>

Gość majka_30
a coz zlego w homeopatii? metoda taka sama jak Tabcin, rosól czy czosnek;)

akurat. Wiesz, ze zadna firma farmaceutyczna nie pozwala na zrobienie testow na \"dzialanie\" tych swoich specyfikow ? Slynna Belladonna chociazby jest podobno trujaca... Nasz pediatra powiedzial (facet jest ordynatorem szpitala dzieciecego), ze od czasu kiedy byl na jakims sympozjum/szkoleniu o homeopatii przestal ja stosowac w swojej rodzinie i u pacjentow.

homeopatia mozna sie nia leczyc albo nie ale mysle ze kazdy ma wlasny wybor i trzeba to respektowac ja wybralam medycyne konwencjonalna moze dobrze moze zle nie wiem ale wiem ze jak jestem chora to szybkozdrowieje i to jest najwazniejsze:)

Wszystkie leki homeopatyczne sprzedawane w Polsce maja atest i świadectwo dopuszczenia do obrotu. Co do Belladonny - nie podobno, lecz na pewno. Glupcem bylby oczywiscie ten, ktory stosowalby tylko homeopatie, np. usilujac nia wyleczyc zapalenie wyrostka robaczkowego;), ale jesli komus pomaga na lzejsze problemy - prosze bardzo. Nawet jesli pomaga tylko na psyche. Na pewno zaden lek homeopatyczny nie poczyni takiego spustoszenia w organizmie, jak dawane bez umiaru antybiotyki...

Gość niebieskooookaa22
apropos rosołu :P :) to polecam go bo świetnie rozgrzewa(!), czytałam też że zaw. tłuszcz który...yyy... no zapomniałam ale coś o tym tłuszczu było... mnie pomaga :) w przeziębieniu nie mam ochoty na ziemniaki :P tylko rosołek i pod kołderkę :classic_cool: p.s. scorbolamid ma inny skad niż tabcin :o

Gość niebieskooookaa22
aha apropos homeopatii--> np. pokrzyk wilcza jagoda czy strychnina w dużych ilościach są trujące..... ale w niewielkich(a w tych granulkach jest jej b.b.mało) działa inaczej np. strychnina ma wtedy działaniena na przewód pokarmowy przy niestrawnościach jest jaknajbardziej polecana...

ja tez jestem zdania ze nie mozna zawsze leczyc sie tylko homeopatia bo nie zawsze pomoze czasem warto ale czasem to igranie z choroba niestety dlatego ja mam swoje sprawdzone leki jedyne czego sie wystrzegam to lykania antybiotykow

Gość jacek007
wez jakas zbiorcza pigule i nie sluchaj o calej tej homeopatii

wątróbka usmazona na smalcu kawa ze smalcem lub jajecznica z 5ciu żółtek . moze być z czosnkiem i pomidorami . sprawdziłam na sobie i juz nie choruje

Gość dodyzi
czyli watrobka wyleczy mnie i ochroni na cale zycie od przeziebien????