Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amisuuu

Czy można przenosić soczewki???

Polecane posty

Nosze od miesiąca soczewki (B&L) i od jakiegoś tygodnia zaczęły mi doskwierać wieczorami. Na początku nisiłam je po 8 godzin , ale stopniowo zaczęłam wydłużać czas noszenia - teraz nosze po 10 godzin czasem ciut dłużej. Czy to że wieczorem zaczynam odczuwać soczewkę może być związane z tym ,że za długo mam ją na oku?Można przenosić soczewkę? Ile godzin dziennie wy nosicie soczewki?

Gość ten model tak ma
to znaczy B&L. Też po 8-10 godzinach oczy mnie bolały. Przerzuciłam się na Johnsony i problem znikł.

Gość ja noszę JohnosnJohnson
nie mam takich problemów. a noszę od samego rana, jak tylko otworzę oczy do czasu pójścia spać.

Gość BL
Ja nosze te soczewki od trzech lat, miesieczne i nigdy nie miałam żadnych problemów. A nosze je po 14 godzin dziennie. Tzn ubieram rano po myciu a sciagam wieczorkiem przed myciem. Jesli czujesz dyskonfort radzę zmienić,b bo skoro ja mogę je nosić bez problemów a ty nie, czyli sa dla ciebie nieodpowiednie

Gość BL
Dodam ze czasem nosze dłuzej niż miesiac gdy zapomnę i nic mi nie jest

8 godzin to raczej mało na soczewki, ja noszę o2optix i mam je na oczach od samego rana do poźnego wieczorka i nie mam żadnych problemów , tzn nie odczuwam soczewki nawet wieczorem, ale może to jest związane z tą większą przepuszczalnością tlenu. Kiedyś tez nosiłam Bausche i też nosiłam je raczej po 8-10 godzin, potem lekarz zmienił mi własnie na O2optix, bo można w nich dłużej chodzić

Gość mnie nic nie jest
Ja w Bausche nosze od rana do póznego wieczora i nic mi nie jest (czyli ok 15 godzin)

Gość a ile kosztuja
takie soczewki?

Gość mala kania
ja wlasnie zastanawiam sie nad kupnem Baush &lomb , zawsez mialam j&j, a te co o2optix - sa super :))) Ale zobaczylam bardzo korzystna aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70095366 i sie tak zastanawiam czy sa dobrymi soczewkami, ale chyba sie skusze, a wy co mysli cie>??

Gość mala kania
a przyznam sie apropo tematu, ze nosilam nawet 2 miesiace a nawet uuu nei przyznam sie ile ale teraz juz tak nei szleje , ponad miesiac mozna spokojnie:)

tez nosilam 2 miesiace ;) poza tym czasami czuje je, przy ok 12 godzinie noszenia! zgłoś sie do okulisty,bo suchosc w oku to objaw przenoszenia soczewek!

Możecie mi jedno wytłumaczyć? Piszecie, że nosiłyście 2 miesiące czy miesiąc. O co chodzi? Czy to znaczy, że 2 miechy bez ściągania??? Chyba nie ... A moze po prostu po tym miesiącu soczewki się zuzywaja i trzeba je wymienić na nowsze? Sorry za takie śmieszne pytania, ale ja pojecia o soczewkach nie mam. I jeszcze jedno. Czy je można zgubić? Moga jakoś wypaść z oka?

No właśnie, jak odczuwasz soczewki i masz uczucie suchosci w oku to raczej nie powinnaś lekceważyć tego, może sie okazac , że nie mozesz nosić soczewek lub że należy po prostu zmienić stare soczewki na jakieś inne. Jeśli chodzi o suchość oka to O2optix są dobre w tych przypadkach, bo mają tę zwiększoną przepuszczalność tlenu i oko jest lepiej dotlenione. Co do długości noszenia soczewek - są różne soczewki i różnie można je nosić. Te które ja noszę (optixy) są miesięczne , ale można w nich też spać od czasu do czasu. Sa też soczewki do ciągłego noszenia przez miesiąc bez zdejmowania albo soczewki jednodniowe, albo trzymiesięczne :) wybór należy do nas :)

Gość nefretetii
Soczewki nie wypadają raczej z oczu :) przynajmniej mi się tak nigdy nie zdażyło :) Są miesięczne soczewki, które można nosić przez miesiąc bez zdejmowania - Night and Day, mają bardzo wysoką przepuszczalność tlenu wiec oczy są bezpieczne, sama chętnie bym sobie takie sprawiła , ale jeszcze mnie nie stać :( bo to chyba większy wydatek niż zwykłe miesięczne. A tutaj pisałyśmy o miesięcznych, które zdejmuje się wieczorem przed snem i zakłada rano, musisz trzymać je w specjalnym płynie do soczewek, a potem możesz je zakładać :) i tak przez miesiąc a potem nowe tsza zakupić :)

Gość tak mozna
!!!!!!!!!!! jak przegniesz pale to skutki moga byc oplakane mowie serio

Gość mała123456
Dziewczyny ja nosze B&L na noc i dzien i płace 50 zł to wcale nie duzo

Gość Melisska81
Kania, z kupowaniem soczewek przez net, szczegolnie na allegro, to bym jednak uwazala. Oczy to zbyt wazna sprawa, a poza tym w realu mozna znalezc calkiem fajne promocje (do optixów dodają np. płyny do soczewek) i wtedy wychodzi calkiem tanio.

Gość mala kania
tezx uwazam ze oczy to powazna sprawa, ale soczewki sa hermetycznie zamkniete , maja date waznosci na 3 lata , takze nie ma sie co bac :)) Ja przez net kupilam sobie 4 soczewki za 50 zł o2optix - akurat trafilam na jakas promocje , gdzie bylo tylko kilkanascie soczewek i akurat mialam szczescie ze byly 4 o mocy takiej jaką ja potzrbuje :)))

Gość mala_mikunia
Ja tam mam ulubionego okuliste, chodze do niego juz od kilku lat i zawsze powiadamia mnie o nowościach soczewkowych albo o promocjach, tak więc często zdaża mi się kupić taniej soczewki, ale nie przez net. Ostatnio dostałam do soczewek O2optix ( sa super) płyn do soczewek gratis - w sumie 50 zl zaoszczędzone :) Co do długości noszenia soczewek - tylko raz miałam małe problemy z oczami, kiedy lekarz dał mi dwutygodniowe soczewki Johnsona, a powiedział że to miesięczne :/

do pytania w topiku.Soczewek nie powinno się nosic dłużej niż 12h dziennie inaczej oko jest niedotlenione co powoduje wiele schorzen. Ale 8h to jest tak w sam raz moze poprostu Twoje oko nie tolruje ich dluzej.Robi sie suche albo cos w tym stylu.

Gość eheh
a po co tak naprawde nnosicie te soczewki ?

Gość a jesli nosicicie
miesieczne to tak rowno pilnujecie??ile mozna nosic bez problemow?o tydzien dluzej??czy to za dlugo??

ja pilnuje idealnie.Wole nie ryzykowac zapalenia rogówki,spojówek i innych schorzeń.I tak trzeba kupic nowe to co to za różnica czy tydzień dłużej się ponosi?? Soczewki zle uzywane mogą byc naprawde niebezpieczne dla takiego delikatnego aparatu jak oko.

Gość oluta
Noszę soczewki , bo to duża wygoda. Zamiast nosić okulary, mieć odnieciony nos, co pięć minut przecierać je na deszczu wolę włożyć soczewkę i mieć z głowy. Jeśli chodzi o długość noszenia to przy jednodniowych Dailies wychodzi po jakieś 14 godzin na oczkach - nie narzekam.