Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaewa

10000 starczy na 35 osób? bez noclegu? chodzi o wesele

Polecane posty

Gość ewaewa

bo nie zamierzam wydać ani grosza więcej..... jeszcze jedno czy ktoś wynajmował firme kateringowa? bo mam duży ogród i pomyślałam że tak było by taniej.

Jak masz ogrod - ale zadaszony w przypadku deszczu ) - to sie chyba zmiescisz... No bo firma kateringowa pewnie policzy sobie ok 100 zl od osoby czyli jedzenie bedzie cie kosztowalo 3500 zl no gora 4000 ... alkochol dla 35 osob nie wyjdzie drogo..... ciasta tez nie.... tylko nie wiem jak z wynajmem stolow obrusow itd ( ale nie bedziesz potrzebowala tego duzo, wiec drogo nie wyjdzie ) ... Fajny pomysl z tym ogrodem :) Ale mysle ze w restauracji wyszloby cie taniej i bez klopotu... cena od osoby moze troche wzrosnie ale nie bedziesz juz wydawala na dekoracje, stoly i obrusy... nie bedziesz wynajmowala talerzy...

Gość ewaewa
naprawde firma bierze ok 100?? to zupełnie sie nie opłaca - bo z tego co wiem 150 w knajpie z alkoholem moge mieć czyli to jakieś 5000 - to czy z reszta się zmieszcze? ślub cywilny, sukienke chce miec taka za 500 nie wiecej bo uważam że to bezsensu na jedna noc...

no mysle ze 5000zl na reszte wystarczy jak bedzesz oszczedzac... bo zostana ci w takim razie oplaty koscielne, suknia, muzyka - mozesz wziac dj - a bedzie taniej... zaproszenia... wiec mysle ze spokojnie sie zmiescisz !!!

Gość ewaewa
ciasto powiedzmu 1000 garnitur 1500 sukienka 500 obuwie 600 no i co jeszcze? opłaty jakieś urzędowe - powiedzmy 200 zaproszenia 300 dj 500 obraczki 400 mam nadzieje ze to wszystko?

Gość nie wszystko
fotograf, kamerzysta, samochód do ślubu, kwiaty, jakaś oparawa muzyczna, nie wiem czy zadbasz o przywóz i odwóz gości, napoje zimne, piwo, alkohole - nawiasem mówiąc żaden lokal nie daje alkoholu oprócz szampana tym bardziej w cenie 150 zł od osoby.

Gość ewamewa
fakt fotograf to jakis 1000 ale reszta no bez przesady - po co samochód - mam wlasny bukiet 30 zl a restauracja znajomych dlatego taka cena transport - eee to znajomi są od pomocy chyba że żle to oceniam???

Gość ewamewa
z tego co licze to juz przebiłam 10 koła buuu... na czym da się zaoszczędzić?

Gość na garniturze butach
zaproszeniach garnitur kupisz juz za 500 zł z koszulą i krawatem a buty ok.150 zł od pary na zaproszenia tez wystarczy 100 zł :) jak bierzesz tylko cywilny to ok.100 zł kosztuje

Gość ewamewa
bez obrazy - ale garnituru z tesco nie kupie, na ubraniach cieżko.... przegladm kafeterie i jestem zdziwona skąd ludzie biorą pieniadze na wesela? a ponoć żle jest w kraju. dziekuje za informacje.

Gość no kobieto
na swoją kieckę przeznaczasz 500 zł a na mena 1500 :P można kupic naprawdę porządne ubrania w sklepach prosto od producenta - mąż kupił sobie trzy po ok.400 zł Uwierz nie ustepują jakościa ani wygladem tym po 2000 :)

Gość ewamewa
hmmm od producenta - no to garnitur w bytomiu z wistuli kosztuje 1000 czyli od producenta. a moja kiecka i tak na smietnik potem pójdzie a mąż bedzie chodzić w gangu, do tego koszula i krawat no i sie robi kwota a gdzie Ty kupowałaś?

Gość no kobieto
ja kupiłam w Rybniku ceny ubrań od 320 zł wklejam Ci linka producenta http://www.lazar.com.pl/ jak mieszkasz niedaleko to warto tam zajrzeć :)

Gość ewamewa
dzieki a mam pytanie bo faktycznie wyglądają fajnie - ale czy to są tzw. garnitury niegniecące się? mieszkam koło rybnika;)

Gość no kobieto
nie gniotą się bardziej od tych drogich, zajrzałam teraz do szafy, sprawdziłam czy widać zagięcia na spodniach od wieszaka, nie ma żadnego znaku. Skoro mieszkasz blisko to zajrzyj tam, sklep przy zakładzie produkcyjnym jest niedaleko Makro,a my kupowaliśmy ubrania w galerii Auchan w Żorach, są tam tez wszystkie dodatki do ubrań oprócz butów (mały wybór torebek) mają też naprawdę ładne damskie ubrania wizytowe i wieczorowe. Przy zakupach dostaniesz kartę rabatową , kupując tam po raz kolejny zapłacisz 10% taniej.

Gość ewaewa
hmmm właśnie takie garnitury w tesco się nie gniotą że można się w nich wyspać;) ale chyba najważniejszy jest skład - i oby miały jak najmniej poli....czegoś tam, i akrylu i sama niewiem czego. im bardziej naturalne tym mniej pogniecione - nie mowie o bawełnie czasem jestem w rybniku to zajrzymy tam - dzięki, bo cena jest jak piszesz super

Gość no kobieto
jeszcze dodam, że długośc spodni zaznacza sprzedawca na kliencie i odpowiednio skrócone są do odbioru za parę dni (nieodpłatnie oczywiście) materiały są naprawdę dobre gatunkowo, przyjemne i bardzo naturalne w dotyku. Mam nadzieję, że ceny się nie zmieniły od lata tego roku :) najlepiej zadzwoń i zapytaj

Gość gość
starczy

Gość gość
My robimy przyjecie na ok 30 osób. Wyniesie nas to jakieś 12000zł. Bez orkiestry

Gość gość
Może zamiast kupować dużo wódki to kup parę krat piwa - na pewno wyjdzie taniej. Na moim była perła chmielowa i goscie bardzo sobie ją chwalili. Poszło wszystko.

Gość gość
My robimy na 26 osób. Bez orkiestry, kamerzysta tylko do kościoła, fotograf to nasz znajomy wiec o wiele wiele taniej. Ślub za miesiąc. Koszty dochodzą do 12000zł