Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTANIE NA OBIAD

PŁAT ZASTAWKI MITRALNEJ

Polecane posty

Gość PYTANIE NA OBIAD

co to takiego i co oznacza jej wypadanie ktoś moze wie ????????

Ja na to cierpię, bo lekarze nawet nie uważają, że to choroba. Mam \"to\" od dziecka, zdiagnozowane, zbadane. Większość osób nawet nie wie, że coś takiego ma i dowiaduje się przypadkiem. Moje objawy są dość nieprzyjemne, ale nauczyłam się z nimi żyć i nie panikuję, że to zawał heheh ;) Czuję wyraźnie zmianę rytmu serca, robi mi się słabo, często mnie kłuje, ale wiem, że to nie serce, tylko raczej nerwobóle. Magnez mi nie pomaga, chyba że dożylnie. Zalecano mi pływanie, na rozciągnięcie klatki piersiowej, bo wąska sprzyja wypadaniu płatka, ale nie mam gdzie pływać. Nerwowośc również na wpływ na rekacje płatka.

też mam dowiedziałam się parę lat temu, czuję zmiany rytmu serca, mam często bardzo wysoki puls, czuję czasami jakby mi klatkę piersiową zgniatało lekarz powiedział że gdyby dolegliwości stały się zbyt natarczywe to da mi jakieś prochy, na szczęście obchodzę się bez tego rzeczywiście tak traktują tą wadę, ale jak byłam w szpitalu kazali mi pokazac kartkę od kardiologa i powiedzieli że w razie jakiejś innej hospitalizaji mam ją pokazywać

Ja przez 4 lata studiów praktycznie nie miałam żadnych dolegliwości, aż do 1 stycznia tego roku. Tak dokładnie to pamiętam, bo myślałam, że to walnięcie w serce, to od nadmiaru % ;) No ale nie i potem było coraz gorzej, myślałam, że mam arytmię (częstoskurcz czy jakoś tak). EKG oczywiście wzorcowe, na holter się nie zdecydowałam (nie chciałam iść do szpitala), chociaż podejrzewam, że to badanie też byłoby w porządku. Od kliku miesięcy jest lepiej, ale płatek mi wariuje tak czy siak, tyle, że z mniejszym nasileniem, np. tylko wieczorem, jak się położę. Co lekarz w sumie może zrobić? \"Nie denerwować się, zażywać witaminy, szczególnie magnez.\" A lekarz wyprowadził mnie z błędu: to, że nie czułam wypadania, nie znaczy, że takowego nie było. Jest cały czas. :( Grrrr, a tak się cieszyłam, że to \"coś\" zniknęło

A ja własnie mam takei wypadanie dowiedziałam sie przypadkiem przy robieniu eecha serca. A dolegliwości nie mam żadnych. Tzn. czasem coś mnei kłuje w klatce ale nie tak żeby panikować. I dziwnie jest to że 3 lata temu miałam echo to tego nie było. ALbo mi nikt nie powiedział. A wie ktos co to jest antykoagulant toczniowy ??

Gość pipek
u mnie bylo podejrzenie o wypadanie platka zastawki mitralnej.ale zostalo wykluczone po kilkakrotnym echu serca,

Gość wiol33
Ja mam to samo,ciagle mi dokucza przyspieszone tetno, kłucia w okolicach serca,kołatanie i ta nerwica to zwieksza.Okropne

Gość zawiedziona centrum-damiana
Tez to mam.Zdenerwowalam sie i bach.'Czuje' serce,jestem bardzo slaba,najchetniej bym spala:( co robic?Lekarka nic mi nie zapisala,niby Centrum Damiana a tak olac pacjenta!!!To co,ze zrobila echo.Ale mogla cos przepisac,za co ja zaplacilam,okropnosc. Prepisuja blokery,jak wlasnie czytam a ta nic.:(