Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła_baba

Jakim prawem lekarz może odmówić cc?!?!

Polecane posty

Gość zając w berecie
Ja mam w nosie czyjeś muszelki, morza nie lubię, wolę góry :P Poza tym w ciązy nie byłam i nie jestem, nie rodziłam i nikomu niczego nie zazdroszczę. Przeciwniczka cc na życzenie nie jestem, ale jeśli brak wskazań medycznych, to jest to luksus, a za luksus się płaci. Jak przezyjesz wypadek samochodowy (czego nikomu absolutnie nie życzę, tfu, tfu, odpukać) i będziesz mieć zmiażdżoną twarz, to Ci ją będą składać do kupy obowiązkowo i bez żadnej łaski. Ale jeśli ci się nie podoba Twój rodzony nos, bo byś wolała mieć taki jak Jenny Aniston na przykład, to za ten luksus płacisz. Nigdzie na świecie nie policzą Ci tego jako standardowej usługi medycznej. Tak samo jest z cc bez wskazań medycznych. Chcesz ryzykować bardziej niż przy porodzie siłami natury - O.K., Twoja sprawa, ale płacisz za to. Masz wybór, prawda? Jeszcze jedno, jest taki pikuś, że jak nie stać Cię na cc na własne życzenie, to się postaraj o zaświadczenie od psychiatry, że masz fobię, nerwicę, depresję, panicznie boisz się porodu itp. Wtedy będziesz mieć wskazanie medyczne. Czy Ci połoznik znów uwierzy, to inna sprawa. Ale podkładkę masz. A jak sobie chcecie ponarzekać na chamstwo lekarzy, połoznychi itp, a nie chcecie konkretnych odpowiedzi na konkretne pytania, to o tym wprost napiszcie. Chetnie podzielę się swoimi doświadczeniami, chociaż jako dzieckoz lekarskiej rodziny od kilku pokoleń sporo rzeczy mnie ominęło. Bo chamstwo i niekompetencja, a cc na życzenie to jakby odrębne sprawy. Pozdrawiam.

Gość do zajaca w berecie
Chyba czegos nie zrozumialas/es w tym chodzi o to ze nie tylko nie mozna robic cesarki na zyczenie w szpitalu panstwowym.. Oni zrobia ta cesarke bez uzasadnienia medycznego.. wpisza do karty jakies wymyslone uzasadnienie..wezma kase.. troche mniej niz w prywatnej klinice.. i i tak nie potraktuja Cie godnie.. nie wezma pod uwage tego ze chcesz miec fajny a nie pociety brzuch.. i zszyja jak prosiaka.. jak juz biora kase to niech robia chocby podobnie jak w prywatnych klinikach i dlatego wszystko powinno byc legalnie- chcesz cesarke.. ok.. doplac troche.. bedziesz miec cesarke.. taka jaka chcialas.. a nie na odwal sie