Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blizna

Blizny po depilacji

Polecane posty

Gość Blizna

Mam pytanie dotyczace blizn po depilacji w okolicach bikini.Czy jest jakis sposób (najlepiej domowy) na ich wybielenie? Generalnie nie znalazłam jeszcze skutecznej dla siebie metody depilacji okolic bikini. Nie moge używać maszynek bo włosy mi wrastają i wygląda to tak jakbym miała tysiące czarnych kropeczek w tym miejscu, kremy depilacyjne są również nieskuteczne właśnie z powodu wrastających włosów. Dlatego najczęsciej używam pensety. Zajęcie mega nudne i czasochłonne ale efekt przez jakieś 3 dni zadowalający. Niestety te włoski które mi wrastają staram sie delikatnie "wydłubać" spod skóry a ponieważ nawet zadrapanie na mojej skórze powoduje blizne to od tego "dłubania" mam tych blizn pełno i doprowadza mnie to do szału.Dlatego jeżeli któraś z was ma podobny problem i sposób na te blizny to bede naprawdę wdzięczna za każdą wskazówkę.Pozdrawiam

Gość pensetka
ja też używam pęsety!

Gość joannaamelia
ja tez mam ten problem ale mi pomagaja kremy chociaz ostatnio zaczelam golic maszynka i nie jest juz tak zle skora musi sie przyzwyczaic i najlepiej jest depilowac wtedy gdy nie musisz szybko sie ubierac ja po depilacji nawilzam skore dosc mocno najlepiej oliwka dla dzieci lub takim kremem z maslem kakaowym bo ma dzialanie lagodzace i paraduje tak troche po domu bez gaci az sie wchlonie i smaruje drugi raz wtedy skora sie tak nie wysusza a wiadomo ze podczas golenia sciaga sie warstwe ochronna skory nie wiem moze tobie tez to pomoze u mnie zaczyna dawac lepsze efekty zaczynaja zanikac stare plamki a nowych nie przybywa juz tak wiele mam nadzieje ze z czasem juz nie beda sie w ogole pojawiac pozdrawiam