Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wągierek

ma caly nos w wągrach i troche na policzkach pod oczami jak mozna sie ich pozbyc

Polecane posty

Gość wągierek

:)

Gość mam ten sam problem
probowalam smarowac na noc nosek pasta cynkowa z kwasem salicylowym i wagry troche sie jakby zmniejszyly i mniej ich bylo, ale skora mi sie "postarzala" i zaczela zlazic, wiec przerwalam kuracje

Wiecie co ja robię? Raz na tydzień przez około 5min, robię buźce gorącą kąpiel , czyli myję ją w dość ciepłej wodzie (pod bierzącą wodą z kranu). Potem delikanie wyciskam te zaskórniki i krostki (niektórzy tego odradzają, ale jak to zrobisz raz na tydzień, to ci nie zaszkodzi). Potem przemyj buźkę tonikiem. Następnie użyj żelu przeciw pryszczom i wągrom (może być Benzacne lub clean & clear - ja go używam, bo jest lepszy niż benzacne, nie napina tak okropnie skóry) i pozostaw go na skórze na całą noc. Rano zmyj buzię wodą i użyj znowu toniku przeciw wągrom ( może być też benzacne tonik). Niestety wągry nie znikną od razu, kuracja trwa około 2-3 tygodnie ale warto :) Aha i jeszcze jedno - nie możesz pozwolić sobie nawet na jednodniową przerwę w kuracji. A gdy już całkiem pozbędziesz się wągrów musisz co jakiś czas (co 3-5 dni) zastosować wszystkie te kosmetyki dla utrzymania kontaktu. Życzę ci powodzenia, naprawdę warto :D

stosuj na noc kremy z kwasami - Effaclar K, Lysanel Active itp.