Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

jaki jest wasz stosunek do diane 35- POMAGA NA TRĄDZIK CZY NIE??

Polecane posty

hej dziewczyny byłam u dermatolga, i po serii kuracji różnymi antybiotykami chce mnie zacząć faszerować chormonami - diane 35, zapewne wiele z was to stosowało. Pomożcie, napiszcie coś o tym !!:)czy rzeczywiście po zaprzestaniu brania diane35 cera się pogarsza??? jak chormony wpłyneły na wasz organizm? PROSZE NAPISZCIE COŚ :):):):):):) BEDE WDZIECZNA :):) POZDRAWIAM WSZYSTKIE I WSZYSTKICH !!! SYLWIA 18 :)

prosze pomożcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)

Czesc sylwio!! Ja dzisiaj zjadlam 10. tabl. Narazie nie mam zadnych wiekszych skutkow ubocznych. Ale wyskoczylo mi pare syfkow. Mysle ze to normalka na poczatku. A zanim ci te tabletki przepisal lekarz to mialas robione jakies badania?? W pon ide do mojego endokrynologa skonsultowac wszystko, bo oprocz diany biore jeszcze letrox (na tarczyce). Takze dwa hormony naraz. Ale mam nadzieje ze mi pomoze. Jak beda jakies efekty po dianie to napisze ci i bedziemy na biezaco. pozdrawiam:)

Gość markotka
Nie polecam stosowania takich zachowań jak branie 10 tabletek naraz! Dziewczyno przecież to hormon! Wiesz jak możesz sobie w taki sposób rozregulować organizm! Diane-35 stosuję już od trzech lat z przerwami. Mnie osobiście na cerę pomaga bardzo, ale efekty widoczne są po 3-5 miesięcy, przy pierwszym i drugim opakowaniu ogólny stan cery też już się poprawia. Jeżeli chodzi o nawrót po odstawieniu to faktycznie zdarza się, ale nie u wszystkich i nie zawsze. Ja miałam już 3 przerwy i w 2 miałam nawrót, ale w 3 już nie. Wszystko zalezy od gospodarki hormonalenj Twojego organizmu. Jak odstawisz zanim się hormony uregulują (a może to trwać nawet kilka lat) to oczywiście trądzik wróci. Ale mimo wszystko warto brać Diane nawet dla kilkumiesięcznego efektu. Ja mam teraz gładziutką buźkę!

Kochana, ale ja napisalam 10. (co oznacza dzisiata, a nie dziesiec!!) :). Nie doczytalas dobrze:). A powiedz mi jeszcze czy mialas z poczatku pogorszenie stanu buzki?? Czy od razu tylko lepiej? Bo albo ja panikuje albo mi sie pogarsza, ale to moze tylko jakas autosugestia. Pozdrawiam:)

ja brałam diane 35...........ale tych tabletek nie mozna brac dłuzej niz 6 miesięcy. Bo skutek bedzie odwrotny. Ja biore yasmin na cere. bardzo mi pomogły....mam teraz gładką cere, bez pryszczy i jakis zaskórników. Jestem bardzo zadowolona!!!!

Ja planuje brac dianke 3-5 mies. A jak juz mi pomoze (o co sie modle), tzn jak buzka bedzie juz ladna i gladka, to \"lecem\" do homeopaty po lekartswa i odstawiam dianke od razu.

Gość nie wiem juz co mam myslec
Dina 35 jest dobra na cere ale baedzo szkodliwa dla nszego organizmu !!!Wiec radzilabym sie zastamowic co lepsze ladna cera czy zdrowie!!!!!

yasmin --->>>>> czy te tabletki to rowniez hormony?? ile je bierzesz?? i czy po odstwieniu jest problem z tradzikiem?? wszystkim dziekuje:):)

Gość z innej beczki
na tradzik polecam solarium, tylko z tym ostroznie - przeczytalam dzis na www.mydziewczyny.pl [wreszcie strona dla dziewczyn z artykulami na poziomie], jakie to moze niesc za soba konsekwencje.... brr!

Gość Jupa
Moim zdaniem pomaga. Brałam je od 19 roku zycia i robiłam przerwę c roku na 3 m-ce. Tak wyleczylam sobie tradzik. Mam teraz 28 lat, cudownego synka i jest wszystko ok. Do tej pory nie mam trądziku (no chyba, że przed miesiączką). Podrawiam i polecam

U mnie dzis 12. dzien brania. Narazie zadnych skutkow ubocznych (oprocz jednego bardzo bolacego prycholka), ale poza tym ok. Jutro wizyta u lekarza - endokrynologa. I przy okzaji mam pytanie, czy lekarz endokrynolog moze mi wypisac diane, bo potrzebuje recepte zeby miec zapas tableteczek? Buziaki

Gość aga-m
Co to jest diane 35? slyszalam o tym ale nie dokladnie. Nie mialam problemu tak dużego z trądzikiem wcześniej dlatego się nie interesowalam tym. Czy po tych tabletkach znikają blizny po trądziku czy trzeba zastosować inne środki

Gość taaaa diane35 pomaga
ale chyba przeistoczyc sie w istnego paszteta, ja nigdy nie mialam wczesniej problemow z nadwaga po Dianie utylam 10 kg:o Nie polecam, zrzucenie wagi zajelo mi pol roku:o

Gość hehee
no pewnie się obżerałaś jak słoń więc dlatego :P ja biorę od roku i jestem szczupła :P :P :P

Gość jadłam jak zwykle
dodam, ze jestem wegetarianką, ale momo wszystko:o

Gość bażancica23
ja zazywalam diane przez kilka lat.moja waga sie nie zmienila,pryszcze zniknely,wlosy przestaly sie przetluszczac.tylko musisz wiedziec,ze diane to ponoc jedna z gorszych pigulek antyandrogennych.bardzo szkodliwe.

Gość Yagna
Ja używam Diane już ponad 3 lata i nie utyłam ani grama,cerę mam po nich gładziutką,włosy też są ładniejsze.Są świetne na cerę i jako antykoncepcja.Tylko lekarz raz w roku kazał mi robić 2-wu miesięczne przerwy ale to dla mnie i męża nie problem :).

Gość Diana jest zakazana na zachodz

do tego co pisze u gory. Podobnie jak Harmonet,Yassmin i nne tabletki ktore u nas zachwalaja jako 8 cud wiata. Ja skonczylam pierwsze opakowanie we wtorek zaczynam nastepne szczerze mowiac teraz w czasie przerwy 7 dniowej pryszcze mi wyskoczyly no ale coz to pewno od \"okresu\"?

ja brałam diane prawie 3 lata i lekarz mi na to pozwolił( przepisywał jako środek antykoncepcyjny) Od czasu jak odstawiłam, strasznie mi sie przetłuszcza skóra i włosy..a wczesniej przed kuracją nigdy nie miałam takich problemów- tzn miałam raczej suchą cerę.

Diane pomagała mi dopóki ja zażywałam. Po odstawieniu problem wracał ze zdwojona siłą. Obecnie nie biore wcale a tradzik mam bardziej upierdliwy niz kiedykolwiek wcześniej.Koszmar!

U mnie dzisiaj 17.dzionek brania dianki. Powiem wam, ze np. wczoraj mialam jakis kryzys i wydawalo mi sie ze cera mi sie strasznie pogarsza itp. Ale dzisiaj jest w miare ok. Jeden okropny gulczas z czolka mi juz schodzi. W pon ide do kosmetyczki na maseczke z alg i leciutkie czyszczenie tylko z zaskorniaczkow. No i zobaczymy co bedzie dalej. Wczoraj bylam u dermatologa i powiedziala mi ze leczenia roa i dianka mozna polaczyc. Co o tym myslicie?? Jest to skuteczny sposob na tradzik? Buziaki:)

TO musisz mieć straszny en trądzik skoro dermatolog i Diane i Roa chce CI dać... Ja mam dośc poważny trądzik jem DIane i tetralysal , ale na Roa to mam za słaby trądzik.. A gule podskórne też były... już nie ma dzieki Dianie chyba i tej tetracyklinie.. Roa to ostatecznosc chyba...

Czesc rrryfka. Nie mam strasznego tradziku. Moge ci zdjecie przeslac jesli masze ochote, ale ja wlasnie tez sie wystrzegam tego roa. A jaki ty mialas tradzik? Ja mam glownie problem z lojotokiem, co powoduje mi powstawanie zaskornikow, oprocz tego mam 2 bolace gulki, ale jedna jakby juz sie cofa. A jak twoja buzia teraz? Jak dlugo jestes na diance?? Robilas wczesniej badania hormonalne??

Badań nie robiłam bo Dermatolog powiedział że nie trzeba. I że DIANA nie jest niebezpieczna, bo jej córki brały i pytała się najlepszych ginekologów we Wrocławiu o nią. Ja kończe 2 listek. W połowie drugie listka zaczęły mi wychodzić małe krostki na policzkach ( a dawno ich tam nie miałam) teraz już ich prawie nie ma. Chyba po prostu skóra się oczyszczała! Teraz jest duuuzo lepiej. Nie mam juz podskórnych krost na brodzie. Wszystko wyszło. Lekarz mi powiedział że DIANA działa gdzieś po 2 miesiącach. Może mi ten tetralysal pomógł, ale DIana na pewno też i teraz jeszcze mi doleczy to czego nie wyleczył trądzik. W pierwszym miesiącu miałam dużo lekkich krwawień, ale teraz już jest ok. I czuje się naprawde dobrze! Tylko czasem jestem nerwowa... A lekarz powiedział że DIANA mi na pewno pomoże bo mam bardzo tłustą skórę. Ten łojtok... Narazie nie żałuje że biorę, wręcz jestem b. zadowolona!!!

RRRYFKA--->>> Ja koncze za 4 dni pierwszy listek i juz na samym poczatku tego listka mialam napewno pogorszenie cery. Ja tez mam lojotok, tzn bardzo szybko przetluszcza mi sie skora. Ja jeszcze biore letrox na tarczyce, ale jest juz prawie w normie wiec bede powoli odstawiac ten lek. Teraz zeby nie zapeszyc jest troche lepiej z buzka. Mam nadzieje ze mi dianka pomoze. Ja robilam badanka przed braniem, i teraz kolejne mam w poniedzialek. Od razu zbadam tez watrobe bo lekarz juz mi obiecal kompleksowe badania. Dam znac co i jak. Trzymam mocno za ciebie kciuki, zeby juz bylo tylko lepiej. Z calego serduszka ci tego zycze. Pisz co i jak sie u ciebie zmienia. Ja tez bede. Buzka;)

Gość NEGACJA
hej SSSSSSSSSSSSSSSSSSS, na cere to moze i pomaga ale ja po nim przytyłam 5 kilo w 4 tygodnie! odradzam z calego serca