Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grzebyczek

Higiena u fryzjera?!!!

Polecane posty

Gość Grzebyczek

Jak to jest z higieną u fryzjera i sterylizacją, bądź dezynfekcją przyborów? Dziś moja fryzjerka popsikała tylko grzebień jakimś środkiem i zaczęła mnie czesać. A przecież w sekundę żaden płyn nie zabije wirusów, grzybów, bakterii. A zakazić żółtaczką lub wirusem hiv można właśnie w ten sposób. Przecież grzebien drapie skórę głowy, a jeśli ktoś ma mikrourazy skóry. Czy wasi fryzjerzy mają jednorazowe grzebienie, albo zawsze sterylne wyjmują z opakowania? Dodam, że strzygę się w renomowanym salonie. Jak naprawdę jest z tą higieną? Czy ktoś tego przestrzega?

Gość u mnie tak samo
nie podoba mi się to, że nigdy nie widziałam żeby personel jakoś szczególnie dbał o higienę i to mnie niestety martwi.:o

Gość może nie ogladajcie
telewizji,bo co tylko pokażą to wy podłapujecie i wypisujecie tutaj bzdury,moż najlepiej połozyć się i czekać na śmierć?

Nie ma zanotowanego przypadku w medycynie, żeby ktos zaraził się wirusem HIV przy udziale grzebyka do włosów :) Ale z resztą wypowiedzi sie zgadzam, to absurd, zeby w ogóle trzeba było pisać o higienie i jej konieczności, już nie mówie ze u fryzjera, ale w ogóle. Nie powinniśmy w ogóle o tym pisac, to powinna być PODSTAWA!

Gość sratatata
Higiena jaka higiena?! Wszystko to pic na wode.Ja u mojego fryzjera doczekałam się ręcznikow jednorazowych do wycierania głowy

Gość Grzebyczek
Nikt nie wypisuje bzdur. A żółtaczką można się od grzebyczka zarazić na 100%. Po co się przejmować- po co dentyści noszą rękawiczki, po co w ogóle się cokolwiek sterylizuje!- to jest wasze podejście!

Gość Grzebyczek
Aha to był komentarz do ''może nie oglądajcie''

Gość mnie tez to ppotwornie wkurza
juz nie mowie o Hivie, ale lupiez na bank. I smiesza mnie porady w tygodniokach"idz do dobrego fryzjera!" Chodze do renomowanych zakladow, a tam dla kazdego jeden ogolnowojsklowy szampon, nikt przedtem na wlosy nie spojrzy,susza suszara, nie szczypia sie, czy wlosy wysusza - fryzjerki to generalnie idiotki niestety... A walki - przeciez nikt tego nie sterylizuje. Ja u fryzjera tylko sie strzyge, reszta mnie brzydzi

Gość Grzebyczek
Ja też się tylko strzygę. I masz rację- można złąpać łupierz pstry, gronkowca.

Gość u mnie tak samo
do tego od telewizji to może ty zacznij czytać lub chociaż oglądać telewizję. dowiesz się, że istnieją np. grzybice. czy to takie dziwne, że brzydzę się brudnego grzebienia lub ręcznika?

Gość sratatata
A załapać wszy to nie łaska?To straszne w dzisiejszych czasach!!!:(

Gość nie tylko pstry.
zwykły łupież też jest wywoływany przez drożdżaka Pitysporum ovale

Gość mnie tez to ppotwornie wkurza
ja mam dosc slabe wlosy, zawsze jak sama myje w domu to laduje na dlugo odzywke, susze delikatnie cieplym recznikiem, A tu kobieta do mnie z taka odzywka, jak do wszytkich, glowe pod kubel albo goraca suszarka, zawsze mam potem obrzydliwie matowe wlosy. W welli tez ostatnio cos na ksztalt jednorazowych recznikow stosuja, pewnie wymogunii, dobre i to. W sumie tam najlepiej,ale baaardzo daleko im do doskonalosci. Nie wiedzialam zadnego odkazania. Bardzo chetnie zrobilabym sobie pedicure, ale tego to juz sie smiertelnie boje, mecze sie sama. Kiedys po manicure zlapalam grzybice, na szczescie tylko 1 paznokiec i wyleczylam, ale wiecej nie pojde. Uwazam,ze zaklady fryzh\jerskie to skandal i dziwie sie, ze im to tak plazem uchodzi.

Gość a wpisze sie
w matrixie to samo..papierowe,jednorazowe reczniki :o

Gość a moja fryzjerka
używa szmaciaków. fuj.

Gość lepik na muchy
macie rację, używają np. nie oczyszczonych szczotek z cudzymi włosami, przezcież tego nikt nie czyści, chyba że pod koniec dnia....

Gość ojojoj jaka bulwersacja
jak macie problem to nie chodźcie do fryzjerów,kosmetyczek itp, sami widzieliście że najwięcej zarażeń zdarza się w służbie zdrowia,więc nie poddawajcie się zabiegom skoro tak się boicie,alkohol i papierosy też szkodzą nie wspomnę już o chemii w jedzeniu i tak jak już napisano wcześniej połóżcie się i czekajcie na śmierć.

Gość albo zaopatrzcie się
w kapsuły z tlenem i na dwór wychodźcie w maszeczce na twarzy tak jak M. Jackson-śmieszni jesteście.

Gość do u mnie tak samo
czytam na temat chorób i telewizję też oglądam i wiem jak zapobiegać np grzybicy i na szczęście nigdy jej nie miałam,do jakich Ty fryzjerów chodzisz,że mają brudne grzebienie? ja nie napisałam ,że się nie brzydzę takich rzeczy ale jakby moja fryzjerka miała brudny grzebień to bym jej zwróciła uwagę ,a nie pisała o tym na forum.