Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka bez grosza

dlaczego plyty z muzyka sa tak cholernie drogie?!?!

Polecane posty

Gość fanka bez grosza

:( co zrobic, jezeli chceny posluchac ukochanego zespolu, ale nie chcemy go okradac (piractwo, mp3 z netu nielegalne :(), a nie mamy 60zl na jedna plyte? :(

Gość fanka bez grosza
a czy ktos z was w ogole kupuje plyty?

Gość słuchać radia
i płacić abonament;)

Gość Aaaauuuuuu
Wytwórnie płytowe, wszelkiego typu pośrednicy i handlowcy nie mają żadnych skrupułów w nabijaniu sobie kabzy dzięki Twojemu zespołowi. Robią klienta w balona jak mogą - wystarczy porównac ceną tej samej muzyki dostepnej na tąsmie magnetofornowej i na CD. Tasma to ok. 20 paru zł, CD często 60 i więcej. Widac więc jak nas, klientów "przekręcają" i wyzyskują. Dla zespoły jest z tego zazwyczaj tylko pare złotych - reszta to róznego typu i narzuty. Jeśli masz "wyrzuty sumienia", to już wiesz ile zespól traci i jesli nie możesz tego im zrekompensować wżaden sposób (np. udział w koncercie), dla uspokojenia przekaż za kazdą lewą płytę klika zł na cele charytatywne. Ja sam bardzo długo kupowałme oryginały, zebrało się ich pareset, ale gdy w końcu "przejrzałem" an oczy i okazało się, że praktycznie żadna nowość nie jest tańsza niż min. 50, to ..... To kupowac przestałem prawie całkowicie. Dokupuję 2-3 płyty rocznie i koniec. Nie popieram piractwa, ale bardziej nas okraść chcą ci wszyscy "pośrednicy", niż ktos okrada zespól ściągając mp3 z sieci. Dlatego czasem takie posty jak ten .........

Gość no bo gwiazdorzy
chca zarobic ;p

Gość zwłaszcza że koszt
wypalenia płyty jest niższy niż koszt nagrania taśmy magnetofonowej

może są droższe bo coraz mniej ludzi kupuje, bo wszystko teraz dostępne jest w necie :) i bardzo jestem z tego szczęśliwa :) :)

SŁUCHAJCIE! Podobno mają wprowadzić w Polsce zakaz kopiowania muzy z Intenretu!!! Podobno jeśli kogoś złapią mają mu odłączyć Internet! Powiedzcie coś o tym więcej!

Gość gdzie to lato
dlatego ja nie kupuję i slucham muzyki przez neta.

Gość śp
Polska, kraj dla idiotów. wprowadzają zakazy, posądzają o piractwo, a w tym kraju i tak gówno jest. chciałam się poświęcić, obleciałam większość sklepów muzycznych i na chuj to wszystko skoro w polsce nikt o takim zespole nie słyszał i nie będzie tu jego płyt. ja jebię, skoro oni tak, to ja ściągam i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia.

Gość przecież można legalnie
ściągać mp3 płacąc sms'm parę groszy- wcale nie trzeba kupować całej płyty- ani popierać piractwa!

Gość krzysiek99

Kupiłem płytę Clandestine. Live w Empiku za jedyne 55zł, najlepszy sklep, polecam

Gość Klaudia

czy cholernie drogie to nie wiem. W empiku czesto sa promocje, wiec trzeba obserwowac. Moim zdaniem warto