Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petit_soleil

tłuste włosy

Polecane posty

Gość petit_soleil

mam taki mały problemik: strasznie mi sie przetłuszczaja włosy i musze je myc codziennie rano. Jako, ze rano wczesnie musze wychodzic z domu, to jest to baaardzo uciążliwe. moze znacie na to jakieś skuteczne sposoby??

Gość Radze
Mialam ten sam problem, przez ferie je "zatłuściłam" tzn. nie myłam włosów przez 4 dni byly okrope, ale ze to feroie wiec nie wychodzilam nigdzie z domu ponziej umylam i teraz myje tylko co 2/3 dni. Nie u wszytsckih dziala

Gość Zzzzzz
no niestety nie u wszystkich- u mnie nie :/

Nie sprawdzałam ale słyszałam że dobra jest.. mąka :). Pokruszyć głowę troche mąką, potem rozczesać. Podobno mąka.. blee, dziwnie to brzmi, wchłania tłuszcz z włosów ;). I w chwili ekstreamalnej można tak zrobić

Gość zwłaszcza na czarnych
włosach musi się to prezentować apetycznie:o ja też myję codziennie rano i nie robię z tego problemu. możesz ściąć, będzie Ci łatwiej wysuszyć i ułozyć krótkie włosy.

nie mam pojęcia :D. Nie pytalam ;). Ale słysząłam to od koleżanki która chodzi odpicowana z najdrobniejszymi szczegółami więc wątpię żeby tą mąkę było chociaz troche potem widać ;) :D. Trzeba poprostu zrobić probę nie przed jakimś strategicznym wyjściem tylko w np. leniwą niedziele ;)

Gość mnie też
się bardzo przetłuszczają.... A codzienne mycie jest jednak problemem, biorąc pod uwagę że wstaję do pracy o 5 rano... :( Jeszcze w lecie OK, ale jak sobie wyobraże że ze świeżo umytą głową mam wyjść rano, jak jest zimno... Tragedia - od razu byłabym chora! Więc to jednak jest problem. Nie wiem jak z farbowaniem - regularnie od 5 lat robię pożądny baleyage a włosy w dalszym ciągu tłuste....

Gość a dlaczego nie szukasz
przyczyny? moze np. masz za agresywne szampony z markrtu i to jest przyczyna? a moze masz problemy hormonalne, wiec jezeli ich nie uregulujesz nie wygrasz z przetluszczajacymi sie wlosami ale aby zakonczenie bylo optymistyczne- mozesz splukac wlosy woda z sokiem z cutryny -powinno pomoc

Gość A co ......................
Pij pokrzywe nie beda sie tak przetłuszczaly jest dobry szampon i balsam w aptece klorone czy jakos tak.

Gość A co ......................
Tez musze sobie dzisiaj kupic pokrzywe ,bo mi sie skonczyła :) Ja tez myje codziennie włosy tylko ,ze intensywanie cwicze i po kazdym trenindu mam włosy mokre jakbym wyszla z wody:(

Zgadzam się z Euforią - trzeba myć i już. Znam mnóstwo dziewczyn, które od lat myją włosy codziennie i nie robią z tego problemu.

Gość rosarossa
Picie pokrzywy na prawdę zapobiega przetłuszczaniu sie włosów???

Gość figazmakiem

Gość pije pokrzywe
baaardzo dlugo i nie zauwazylam zeby zapobiegala przetluszczaniu sie wlosow (musze my codziennie) ale za to chroby sie mnie nie czepiaja :)

Gość kalinka24
Na tłuste włosy bardzo dobry jest szampon sabal firmy Ducray zawiera w swoim składzie ekstrak z palmy sabałowej a on doskonale działa i leczy łojotok.Polecam bo mi samej bardzo polepszył wygląd moich włosów