Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka sobie kobietka

HELP ME Wielki problem z Twarzą

Polecane posty

Czesc wszystkim.Moj problem dotyczy mojej cery.Mam straszne wagry w okolicam brody i czola oraz podskurne grudki.Moje kolezanki mowia ze jestem psychopatka i przesadzam ale mnie wcale nie jest do smiechu.Gdy wygniote te czarne potwory z brody i nosa na drugi dzien jakby sie odrodzily na nowo.Nic mi nie pomaga.Plastry,toniki kremy,kosmetyczka moze na jakies 2 tygodnie gora i efekt koncowy jest taki sam.Nienawidze swojej geby i jeszcze te rozszerzone pory dramat.Slyszalam ,ze kwasy moga pomoc.Dziewczyny podzielcie sie swoimi doswiadczeniami w pielegnacji a moze i w leczeniu twarz.Dodam jeszcze ze raczej nie jest to tradzik bo typowych pryszczy nie posiadam mam 24 lata.Tylko te czarne wagry i grudy no poprostu masakra.I te pory...poradzcie prosze moze znacie jakies antybiotyki doustne albo masci ktore wam pomogly a moze jakies inne sposoby cuda??

czyli masz to co ja. ja mam 25 lat i grudki skupione na policzkach. ja zauwazylam, ze problemy z cera nasilaja sie u mnie pod wplywem stresu. powinnas zrobic sobie badania hormonalne i wtedy bedzie wiadomo czy to hormony nie sa przyczyna, bo u mnie sa. mam wysoka prolaktyne, wiec tabl.anty odpadaja, powinnam brac na zbicie prolaktyny i wlasnie wybieram sie do lekarza. ciekawe tylko czy jak przestane brac to mi to nie podskoczy i czy wogole pomoze na tradzik. co do kosmetykow to robie sobie raz w tyg oszczajaca parowke i wyciskam co sie da, potem klade maseczke z glinki zielonej. do pielegnacji polecam odpowedni krem matujacy, teraz uzywam soraya redukujacy blizny care&control, na to klade acnofan, ktory zapobiega wyskakiwaniu grudek i wielkich podskornych pryszczy. dobry jest tez benzacne punktowo i moje ostatnie odkrycie silica clean polski odpowiednik silicol skin z krzemem, ktory stosuje sie jako maseczke. czasem uzywam go punktowo i zostawiam na noc. poza tym powinnas jesc wiecej cynku, ograniczyc slodycze, zdrowo sie odzywiac.