Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gizbol

Czy ktoś tu studiuje dziennie i pracuje ?

Polecane posty

Gość gizbol

Witam! No właśnie jak to jest ? Czy studenci na studiach dziennych dorabiają sobie ? Czy pracodawcy chętnie przyjmują takie osoby do pracy ? Słyszałem, że nie ... Czy jest wogóle możliwe chodząc na studia pracować ? W końcu wykłady są o różnych godzinach ... Proszę studenci dzienni niech się wypowiedzą na ten temat. Gdzie pracujecie i ile zarabiacie ... Pozdrawiam

Gość nie wiem jak to będzie
Można pracować wieczorami w jakimś pubie, barze, dyskotece, niestety nie wyobrażam sobie, że mogłabym pracować będąc na studiach dziennych. Na uczelni spędzam praktycznie cały dzień, przerwy w zajęciach spędzam w bibliotece, wieczorami się uczę, a pieniędzy niestety brak:(

Gość fyhkj
moj chlopak studiuje dziennie i pracuje. zarabia grosze, ale ma umowione z pracodawca, ze moze przychodzic o ktorej godzinie mu odpowiada, byle wyrobil odpowiednia ilosc godzin tygodniowo. wyrabia sie, ale jest mu bardzo ciezko. ja nie wyobrazam sobie zebym mogla polaczyc moje studia dzienne z praca.

Gość gizbol
No właśnie też sobie tego nie wyobrażam ... pytam się ponieważ koleżanka, która starała się ostatnio o pracę, zapytana jakie studia ukończyła ... powiedziała, że zaoczne (doświadczenie miała ogromne) została odprawiona z kwitkiem ... Pracodawcy to by najchętniej chcieli, żeby osoba, która stra się o pracę miała ukończone studia dzienne i do tego miałą kilka lat doświadczenia ... to chyba nie wykonalne ...

Gość dokładnie tak
no kobiety to ogólnie nieroby są i później zaczynają dorastać do życia-także pracować hihihi

ja studiuje dziennie i dorabiam sobie weekendy:) zarabiam ok 300zl ale to dlatego ze pracuje po kilka godzin w weekend (generalnie mozna w ten sposob zarobic duzo wiecej):P jak sie chce to mozna;)

Gość Plumciaaa
A ja studiuje dziennie matematyke i pracuje :) Opiekuje sie dwojka maluszkow, a do tego daje korepetycje :) I jakos sobie radze, no ale mam czasem momenty kryzysowe kiedy az chce mi sie krzyczec i wyc...

ktos napisal ze pracodawca odprawil kogos z kwitkiem-co za debil ten pracodawca,nie rozumiem czemu studia zaoczne sa uwazane za gowno,moze dlatego ze gowniano ucza? teraz nie jestem w polsce,wiec widze juz wszystko z innej perspektywy,studia zaoczne w panstwie w ktorym mieszkam sa tak samo cenione!!!nie ma dyskryminacji,osoba ktora sie uczy i pracuje i ma dobre oceny to osoba zaradna-to sie liczy!!!!

Gość Głupi szczur
Ja studiuje,pracuje i jeszcze się ucze dodatkowo :) spie 4h dziennie,wciagam białe a lekarz mówi ze nie dozyje 30-tki,ale co mi tam z tego moze do 30-tki dozbieram na jakąs fajna bryke i podjade pod disco żeby wyrwać jakieś blachary i pokazać się sąsiadom :D

Gość do fkhj
a w jaki sposob Twoj chłopak ma jeszcze czas dla Ciebie? ma w ogóle?

Gość fyhkj
No wiesz godzina dziennie mi wystarczy :P

Gizbol, jeśli chcesz jednocześnie pracować i studiować,to polecam indywidualny tok nauczania.Ja tak zrobiłam i byłam w stanie wszystko połączyć.Jednak zaznaczam,że w momencie,kiedy nadejdzie sesja nie będzie łatwo.Koledzy i koleżanki mieli zaliczenia-często tylko za obecność na ćwiczeniach,a ja musiałam specjalnie zaliczać ćwiczenia.Jednak dzięki temu byłam już super przygotowana do egzaminów,a poza tym zwykle wiedziałam więcej,niż ci,którzy byli na ćwiczeniach zawsze:-) A pracowałam w firmie farmaceutycznej,jako przedstawiciel,czyli miałam nienormowany czas pracy.O zarobki nie pytaj....żyło mi się jak w niebie:-) Teraz kończę studia,zaraz będę się bronić.Od stycznia nie pracuję,ale to mój wybór.Po wakacjach podejmę nową pracę. Co do studentów zaocznych...znam kilkunastu.Mają twardy chleb do zgryzienia,gdyż większość materiału muszą sami przerobić,bo brak czasu,żeby im na zajęciach wytłumaczyć.Ale nie spotkałam się,żeby ktoś odmówił pracy zaocznemu.Często pracodawcy wysyłają pracowników na studia i nawet opłacają je. Powodzenia:-)

Gość katarzynka _76
hej mój mąż studiuje prawo na śląskim ale zaocznie bo oprocz tego normalnie pracuje lekko nie jest ale cóz pozdrawiam kasia