Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYCHOTKAk

rtg zeba w ciazy

Polecane posty

Gość PYCHOTKAk

Witam mam dosc powazny problem jestem w 4 tyg ciazy i zrobilam rtg zebow nie wiedzac o tym czym to grozi?

Niczym, dawka promieniowania jest tak mała ,że dzieeku nie zaszkodzi. Nie martw się.

Gość aluniaa
widze ze mamy ten sam problem. Ja rowniez zrobilam przeswietlenie nie wiedzac ze jestem w ciazy bardzo sie martwie ale nie umiem ci nic pomodz ani napisac bo sama nie wiem jakie to ma za soba konsekwencje

Gość PYCHOTKAK
Miarka a skad wiesz ze nie zaszkodzi nawet nie zalozyli mi fartucha mowisz ze mimo wszystko bedzie dobrze

Gość hsadff
no właśnie miałam zapytac czy ten fartuch miałas na sobie, szkoda że nie i że osoba która ci robiła to prześwietlenie nie pomyślała o tym, ale nie martw się na zapas, promieniowanie nie jest silne przy takim prześwietleniu, poza tym wiązka promieniowania jest ukierunkowana konkretnie na ząb, macica jest sporo poniżej zasięgu, tak mi sie przynajmniej wydaje... ja nie wiedząc o ciąży często stałam jak głupia przy włączonej mikrofalówce, takich rzeczy nie da się uniknąć czasami

Gość PYCHOTKAK
wiecie co wlasnie zadzwonilam do tego gabinetu gdzie robilam przeswietlenie i pani udzielila mi informacji ze to nowoczesny sprzet i dawka promieni jest tak mala zebym sie nie martwila wszystko bedzie dobrze

Gość hsadff
no to super :)