Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona zaba

Jesienna depresja

Polecane posty

Gość zielona zaba

Boze,jak smutno. Swiat robi sie powolutku taki szary i smutny. Wczoraj jeszcze swiecilo sloneczko i bylo tak jakos lzej czlowiekowi na duszy. A dzis...deszcz, drzewa juz nie maja prawie lisci, robi sie szaro, depresyjnie.... Nie lubie takiej szarej, bezbarwnej jesieni. Zaraz dopada mnie smutek,lek przed swiatem, najchetniej bym nie wychodzila z domu (a niestety musze). Czy ktos tez tak ma? Jak sobie z tym radzicie?

o, moja jesienna deprecha, nawet pisac nie umiem ;) duzo usmiechu mimo wszystko ...

Gość zielona zaba
Dlaczego jesien w Polsce jest taka smutna i szara? I jak sobie pomysle,ze taka pogoda bedzie sie pewnie ciagnela do marca, albo i dluzej (z malymi przerwami na snieg), to az mi sie chce plakac.

hm pogoda nie powinna wpedzac w taki zly nastroj mnie tam martwia inne rzeczy. glowa do gory, slonce w zimie tez swieci i moze byc calkiem przyjemnie. i moze jutro tez bedzie slonce :)

Gość zielona zaba
Na mnie wlasnie pogoda tak dziala. To znaczy inne zmartwienia tez do tego pewnie dochodza (bo kto nie ma zmartwien..?), ale glownie to ta jesien jest wszystkiemu winna. Ale dzieki, nauzykaa, za slowa otuchy. masz racje, moze jutro zaswieci slonce...?:)

Gość gość
No właśnie, kończy się wrzesień i znowu zaczyna się problem z szarymi dniami i szarym bylejakim nastrojem. Czytałam, jakie są objawy jesiennej depresji http://4lady.pl/jesienna-depresja/ i mam chyba wszystkie. Już mi się nic nie chce i życie do d... Macie to samo?

Gość gość
No mnie też dopadło. Zmęczenie, zajadanie słodyczy, niechęć do wyjścia z domu, złość, zero seksu, bezsenność. Boże i le bym teraz dała, żeby byla wiosna :)

Gość gość
A o co chodzi z tą światłoterapią? czy można sobie kupić do domu taką lampę? Ja mam taką, co świeci na czerwono infrared, czy taką też można? Jak myślicie?

Gość gość
Chyba taka z czerwonym światłem się nie nadaje, do Światłoterapii musi być jasne światło imitujące promienie słoneczne. Można nią leczyć objawów depresji sezonowej (depresji jesienno - zimowej, depresji zimowej), pomaga w usuwaniu złego samopoczucia, apatii, uczucia smutku i lęku, pomaga w walce z bezsennością a także okresową bulimią, łagodzi również objawy zespołu przedmiesiączkowego (PMS). Lampy do światłoterapii (fototerapii) z jasnym światłem znane są również jako lampy antydepresyjne lub przeciwdepresyjne.

Gość gość
Ciekawe są też słuchawki Valkee z jasnym światłem. Ludzie chwalą, a producent zapewnia, że 9 na 10 badanych osób poczuło znaczną poprawę. Można poczytać o nich http://valkee.pl/

Gość gość
Valkee są dobre na jesień, takie jasne światło ma bardzo dobry wpływ na nasze samopoczucie.

Gość gość
Hej dziewczyny, ja natknęłam się ostatnio na taki artykuł http://www.kreatywna.pl/zdrowie/brak-ruchu-skutkuje-depresja/ i muszę przyznać, że chyba coś w tym jest. Sama zauważyłam, że jak przebywam na świeżym powietrzu to mam lepszy nastrój, chociaż pogoda nie zachęca do spacerów. Ale cóż, jesień rządzi się swoimi prawami, myślę że trzeba ją przetwrac w dobrym nastroju.