Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xzielona29

Krostki na posladkach...

Polecane posty

Gość Xzielona29

Czy moze ktos z was wie skad sie biorą krostki na posladkach??I jak je zwalczyc?? nie powiem zeby specjalnie ozdobą pupci...Skad te małe skurczybyki tam sie biora?Czy to moze miec cos wspolnego z dieta lub braniem srodków usuwających toksyny z organizmu? Jak sie teego cholerstwa pozbyc w miarę szybko?? I proszę bez głupich obrazliwych komentarzy:) I mam jeszcze pytanko czy ktos wie jak wyglądają hemoroidy? jak sie je rozpoznaje? Dzięki

Gość Misaqerta
Ja tez mam krostki ale juz od dawna. Nie pezejmuję się nimi bo nikt tego nie widzi.Z chłopakiem kocham się po ciemku więc on też.Zresztą jakby je widział myślę że by mu nie przeszkadzały. Może spróbuj używać sroków antytrądzikowych? Powinny zadziałać.

z dobrego zródła wiem :P ,ze najlepszy na typowe krostki ( zresztą od siedzenia) jest stary dobry tormentiol ( w aptece bez recepty ;) )

Gość Xzielona29
Dziekuje za wszystkie rady bedę kombinowała:) Ale dziwne ze powstająone od siedzenia gdyż mam prącę w wiekszosci stojąco-chodzącą:D:D:D:D Praktycznie mało w ciagu dnia siedzę na dupci:D Ale i tak dziękuje nie wiem jak wygladaja typowe krostki ale mi sie zrobiły takie jakies podobne do pryszczy i w dodatku niktóre bolą:( Ehhh mam nadzieje ze szybko zniknął Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Gość Ewa1
A ja wiem,ze takie krostki na pupie robia sie z zimna.Moze np.masz krotka kurtke,albo cienkie spodnie,czy chodzisz w stringach.Tez to keidys mialam.

Gość XZielona29
Faktycznie noszę stringi na okrągło i mam bardzo króciutką kurteczkę...A skoro to powstaje z zimna to wystarczy ze zacznę sie cieplaej ubierac??? Czy to nie ma cos zwiazanego zkrwią?Oziembienie krwi??Jak sobie z tym poradziłas Dziekuje i pozdrawiam

Gość nie chodz
w zimie w stringach:) i masuj pupe gabka podczas mycia, piling i nawilzaj pomaga...od miesiaca nie mam z tym problemu a czesiej na okrgaglo mialam pryszczyki na pupce:(

Gość tyyylko ja
słyszałam ze mogą robic się od chodzenia w stringach...nasza skóra moze tak reagować na dżins albo inne materialy z których zrobione są spodnie..

Gość a ja polecam
sudocrem - na wszelkie wypryski szczególnie na pupie rewelacja- sprawdzony :)

Gość nodi19
to jest możliwe,że robią sie z zimna....bo ja tak jak zawsze miałam gładziutką pupcie,tak teraz jak przyszły chłody zaczeło sie cos tam pojawiac....:/ tylko,że tego nie widać,ale jest szorstkie w dotyku.....

Gość listopadowa
chrostki biora sie z "przeziebienia pupy" tez tak mialam, ale teraz dbam o siebie, w zimie nosze dluzsze kurtki przykrywajace posladki, pelne majtki, i rajstopy!!! i problemu nie ma Poza tym nie siadam na zimnym, np. czekajac na autobus wole stac niz siadac na laweczce. Nawet latem nie siadam na schodach kamiennych, na podlodze itp.

Gość Up Uppp
Od zapocenia tez mogą byc lub jesli nosicie zbyt obcisłe spodnie i wrazliwa skóra posladków nie ma czym oddychac,wazna jest tez bielizna nie powinna byc sztuczna i za bardzo opinac..

Gość itsmeeeee
Jest też możliwe , że masz uczulenie na proszek w którym prane są twoje dzinsy - i stąd pojawia się uczulenie na twojej skórze - tymbardziej że dzinsy przeważnie są obcisłe i mocno przylegają do pupci mogąc podrazniac skórę. Proponuję w okresie zimowym intensywną pielęgnację pupci czyli kremy peelingi itp - na pewno odniesie to oczekiwany skutek :) :)

Gość podnosnik