Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa...

tańsze tabletki z zagranicy w naszych aptekach??

Polecane posty

Gość ciekawa...

słyszałam w panoramie ze od dzis sa w naszych aptekach takie leki tańsze sprowadzane z innych krajów uni, tych leków jest 5 w tym antykoncepcyjne, czy ktos wie jakie może???

Gość ojojjj
też to oglądałam i zainteresowało mnie to - szukam po necie ale niemoge znaleźć nic - jak ktoś coś wie to napiszcie...

Gość ojojjj
znalazłam" kopiuje cały artykuł: Od dziś w polskich aptekach możemy kupić 5 rodzajów leków pochodzących z importu równoległego. Za niektóre preparaty zapłacimy nawet 25 procent mniej. Wkrótce pojawią się kolejne. Oprócz taniej aspiryny kupimy bardzo popularny syrop na kaszel dla dzieci; chętnie stosowany środek antykoncepcyjny; lek na niewydolność żył i jedną ze szczepionek. Za tę ostatnią trzeba było zapłacić do tej pory 75 złotych; teraz jej cena spadnie o 15 złotych. - Na razie jest to 5 leków, ale jeszcze w tym roku będą trzy kolejne. W przyszłym roku, w pierwszym kwartale chcemy mieć 35 leków, a do końca 2006 roku, 100 leków - mówi Tomasz Dzidko, prezes firmy, która importuje tańsze leki. Dzidko nie chciał jednak zdradzić, jakie dokładnie będą to preparaty. Przyczyna jest prosta - import równoległy to sfera bardzo delikatna, wymagająca niemal dyplomatycznych zabiegów, bo godząca w interesy farmaceutycznych gigantów.

Gość Kaśka22
Hej ja tez to słyszałam i tez się zastanawiam jakie to bedzie ten lek anty??

Gość Kargulkaaaaaa
wow to by było super.... może Loette, preparat II generacji tak jak Microgynon ale lżejszy bo z 20 mkg estradiolu??? Albo cuś podobnego??? Fajnie by było, będziemy miały większy wybór wśród tabsów anty....