Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona 22

jak jest w Irlandii??

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
wlasnie nie w dublinie, a czy ja cos powiedzialam ze porter to nie night porter? tylko wyzej juz byla wymieniona ta opcja, a pozatym night porter w restauracji? nie spotkalam sie z takim czyms

Gość a nie night porter
to w hotelu, sorry nie doczytalam tego ze w restauracji :O

:-)

Gość jkhsdv
a jak znalazłyście robote na Wyspach? Czy trudno jest znaleźć coś??

Gość jkhsdv
napiszcie bo ja chciałabym wyjechać tak od wakacji bo kończę szkołę a nie wiem czy np. iść do urzędu pracy czy może lepiej przez kogoś to załatwić

Gość a nie night porter
ja pojechalam sama ze znajomymi i sama wszystko zalatwilam - jak znasz ang i wezmiesz ze soba wystarczajaco kasy to dasz rade

Gość jkhsdv
czyli ile kasy? tzn jak długo szukałaś pracę i ile tak tygod tam się wydaje

Gość a nie night porter
jak do dublina to mysle ze z 500€ musisz miec, szukalam dlugo bo w wakacje najtrudniej, ale teraz np. jest sporo pracy

ja mysle ze 500e t troche za malo, tak na miesiac bez pracy to 500e wydasz tylko na dach nad glowa, tygodniowo zalezy jak chcesz zyc ale za ok 50e-100e da sie wyzyc (jesli chodzi o zywnosc) pierwsza prace zalatwil mi kolega, potem szukalam sama od sierpnia i od 1 wrzesnia zaczelam nowa prace do a nie night porter-> pracujesz w dublinie? gdzie i co robisz jesli moge wiedziec?

Gość a nie night porter
nie ja jestem w cork pracowalam w tajskiej restauracji teraz nie mam pracy wkrotce zaczynam tu doktorat wiec o prace sie nie martwie

na jaki temat doktorat? ja jestem przed dylematem nauka dalej czy nie ale jesli sie zdecyduje na doktorat to chyba tylko w kraju

Gość a nie night porter
Metagenomic analysis of bacteriophage mediated effects on clinically relevant biofilm forming bacterial communities :O

gratuluje i kelnerka bylas?

Gość a nie night porter
kelnerka ale szefowa miala lekko schizofrenie i mnie zwolnila ale slyszalam ze chce mnie przyjac z powrotem :D ale dla wariatek nie pracuje :P

dlaczego kelnerka, nie moglas dostac tam w corku lepszej pracy? przed doktoratem z super angielskim?

Gość a nie night porter
ang nie jest super :O a prace lubilam - jako kelnerka mozna zarobic najwiecej

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
e tam ja teraz nie jestem kelnerka a zarabiam lepiej niz jak bylam a angielski tez nie jest super

Gość a nie night porter
a co robisz?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
pracuje w kasynie w kasie w dzien od poniedzialku do piatku, a wczesniej tez bylam kelnerka

Gość a nie night porter
no to niezle jak zaczne studia to tak naparwde malo bede miala czasu na druga prace, ew wieczorami lub w weekendy, wiec kelnerka najbardziej mi odpowiada

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
a gdzie te studia zaczynasz? jak angielski nie jest super?, ja to bymsie nie wybierala na uczelnie, mimo ze mozliwosci tu sa fajne

Gość a nie night porter
ang mozna sie nauczyc, zreszta do izolacji DNA wcale ang na poczatek mi nie trzeba :P jestem w cork, a Ty?

Ja byłam na wycieczce w Irlandii w 2003. Podobało mi się tam, ale nie chciałabym tam mieszkać na stałe, nie dość, że ruch jest lewostronny, to wszystkie budynki są szare, krajobrazy są świetne, wszędzie dużo owiec.

Gość glembokie powazanie
nie przesadzaj - wszystkie nie sa szare :O:P

Gość kulpa
W Irlandii jest naprawde super, bylam tam roku temu w wakacje, pracowalam w sklepie z ciuchami. przy tamtejszych zarobkach utrzymanie nie jest zbyt drogie za rok rownez sie tam wybieram, i wszystkim polecam ten kraj, choc napewno juz nie ma tak duzo pracy jak keidys ale warto zaryzykowac. chocby tylko zwidzic ten Irlandie!

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
w dublinie, pozdr.

Gość aniabania19
w irlandii jest super bylam w wakacje mialam 2 prace zarobilam sporo forsy kupilam mase ciuchow super bielizny i torebek;)poznalam super ludzi i bylam w pieknych miejscach hmmmmmmmmmmmczasami chce tam wrócic:)pracowalam w klubie nocnym i w restauracji pozdraha i ja bylam limerick

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
nie wszystkie sa szare ale wiekszosc niestety, ja tam owiec w dublinie nie widze, tylko beton a zielen w minimalnej ilosci. jesli umiesz angielski to naprawde warto przyjechac i troche zarobic, bo placa naprawde duzo, pozatym mozna znalezc naprawde tanie ubrania w tanszych sklepach jak pennys czy jakos tak to sie pisze, wiekszosc irlandek tam sie ubiera, ale mi osobiscie tu nie podobaja sie ubrania takie szmatki latki, nie moj gust. chociaz podoba mi sie to ze tu kazdy moze ubrac to co ma w szafie i nie zwroci na siebie wiekszej uwagi idac ulica, a tak ogolnie panuje moda im gorzej tym lepiej.

Gość olimpia..
a jak się rozliczacie z fiskusem irlandzkim. i najważniejsze pytanie CO Z POLSKIMI URZĘDAMI SKARBOWYMI??!!!!???!!