Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaime la France

ukochana Francja

Polecane posty

Gość jaime la France

viva la France!!!! ludziem kocham Francje bylam tam kilka razy na wakchach, co za klimaty, ta rozpietosc pogodowa, jasne nad oceanem i roznie, w czerwcu na kozim przyladku bylo pochmurnie i deszczowo, ale w potem Prowansja - jest cos specjalnego w tym kacie paddania swiatla jak twierdzili impresjonisci, Orange,Beau de Provance, Arles, Nimes, akwedukt, gaje oliwkowe i poludnie, St Raphael i FREJUS wow, krysztalowa woda Nicei i Cannes, no czasem troche kamieniste plaze ale ta woda i sloce no i wino , a swoja droga te smierdzace sery tez nie sa najgorsze jak juz sie pije wino to taki camemberek na zabek jak wskoczy to ho ho czy ktos podziela moja fascynacje??? plis!!!

Gość jaime la France
no, nie a czy to zle wrozy na przyszlosc?

Gość 7knn
Podzielam twoja pasję. Niestety znam tylko Paryż ( i go nie lubię, jest duszny ) i lazurowe wybrzeże, trochę Prowansję.

Gość lklkkllk
niedługo Francuzi wyemigruja do innych krajów, a dawna Francja zostanie kalifatem. Może będziesz za jakiś czas miała francuskich sąsiadów? :classic_cool:

Gość zaboniejad
mi sie podoba jezyk francuski ale za diabla nie moge sie go nauczyc, chyba sie zapisze na jakis kurs bo samemu trudno, choc kilka razy zaczynalam

Gość kikikiki maupa
Mnie tam Francja przypomina 70-letnią prostytutkę. Cały czas z rozrzewnieniem wspomina swoje dawne bohaterskie wyczyny, a dziś wszyscy się z niej śmieją i wytykają palcami :P .

Mieszkam we Francji juz od ponad 3 lat... Prowansja sie klania :) Lubie ten kraj... pejzaze, kuchnie, jezyk... aczkolwiek daleka jestem od wielkiej fascynacji... Przy blizszym poznaniu Francja nieco traci - chociaz juz sie nauczylam zyc miedzy strajkami, piekielna biurokracja ;) Pozdrawiam serdecznie :)

Gość alexa26
:)))))