Strojecka 0 Napisano Listopad 8, 2005 Witam, Mój problem wygląda następująco: w sumie już od 4 lat biorę tabletki antykoncepcyjne( kolejno były to: novynette, microgynon 21, jeanine,logest) ostatnio zrobiłam sobie 2 miesieczną przerwę która jest pierwszą w ciągu tych 4 lat, myślałam wogóle już nie brać tabletek, ale te dwa miesiące kiedy ich nie biorę są dla mnie straszne, oczywiście chodzi o sferę sexualną. Dlatego postanowiłam od następnego okresu zacząć je brać od nowa, niewiem tylko co mój ginekolog na to. Sama też niewiem czy można tak \"mieszać\" w organiżmie. Czy któraś z was tak zrobiła ?? Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję. Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MISIACZEK-ona Napisano Listopad 8, 2005 Oczywiście że można, tylko musisz wszystko zaczynać od nowa, tzn. poczekać do okresu i wtedy pierwszą tabletkę... Zresztą co ja Ci będę tłumaczyć ;) Sam wiesz co i jak. Ja miałam przerwę i nie było problemów później. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MISIACZEK-ona Napisano Listopad 8, 2005 Ups oczywiście "sama" nie "sam" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Leticiaaa Napisano Listopad 8, 2005 a ja słyszałam że aby organizm się nie rozregulował, przerwa musi wynosić co najmniej 3 miesiące!! Albo w ogóle nie robić, albo 3-miesiące minimum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Strojecka 0 Napisano Listopad 8, 2005 Dzięki za wypowiedzi, w czwartek wybieram się do gina , zobaczymy co on na to powie. Osobiście mam nadzieję że otrzymam receptę.Gdybym wiedziała ze tak będzie nie decydowałabym się na tą przerwę :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marikaa32 Napisano Listopad 9, 2005 ja zrobiłam przerwe miesięczną, miesiąc minął i okresu brak! czy to normalne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Strojecka 0 Napisano Listopad 9, 2005 Niewiem u mnie po pierwszym mięsiącu po odstawieniu okres pojawił się normalnie a nawet wcześniej bo cykl trwał tylko 24 dni. Nie mogę Ci więc odpowiedzieć. Może znajdzie się ktoś kto Ci to wyjaśni. Być dobrej nadziei, wszystko bedzie ok. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nauzykaa 0 Napisano Listopad 9, 2005 marikaa, tez mialam miesiac przerwy i nie mialam troche okresu - normalne, przynajmniej tak mi powiedzial lekarz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach