Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona 22

mentalnosc IRLANDCZYKOW-jaka jest?

Polecane posty

Gość nie generalizujmy
kazdy jest inny wiec topik jest bezsensowny :O

Ponoc sa ekstrawertykami. Jak sa szczesliwi to ciesza sie tak, ze wszyscy wiedza, ze sa szczesliwi :) Ale nie bylam nie wiem. TYlko w ksiazce przeczytalam :)

Gość Angelina Joelin
noi co??

Gość nie probuj generalizowac
to jest myslenie stereotypami - kazdy jest indywidualnoscia i moze sie poczuc obraznony wrzucaniem do jednego worka z innymi ps. lubia sobie wypic? zenujace...

Gość znam jednego i wiem
1. pija piwsko cala noc do upadlego 2. sa skryci 3. lubia sie bawic, ale w swoim gronie 4. pala papierosy jak szaleni 5. jak wypija sa nachalni w stosunku do kobiet, czego na codzien nie robia... ale sa sympatyczni

Gość nie probuj generalizowac
wlasnie, znasz JEDNEGO ech...........

... Oki!... ja nie bede generalizowala... ale powiez jak jest GENERALNIE... :-), bo wyjatki ja tez ... znam!Lubie od czasu do czsu wypic piwo, ale tak po polsku... , na lonie natury... w lesie, na polanie, we wlasnym ogrodzie, w domu przy kompie, ja i moi przyjaciele Polacy z ktorymi mam staly kontakt - tu w Irlandii. Pomimo, ze zdecydowanie mniej pijemy od nich, uwazaja nas za .... alkoholikow, i szczyca sie tym , ze piwo pija TYLKO w barze... :-(Przychodzi taki KULTURALNY gosc do domu, proponujesz mu : kawe , herbate, piwo , koniak wodke..., ciasto slodycze..., a on ci mowi... nie , dziekuje .... jestem Oki!Party? Dla sknerow i bidoty... oczywiscie w ... barze... Goscie SAMI sobie kupuja alkohol, muzyka gra i nikt ... nie tanczy, no moze ze 2-3 mlode dziewoje :-(, jedzenie... \"stawia\" solenizant... :-D, :-D, :-D, skrzydelka kurczaka , frytki lub... KANAPKI... Po 1 w nocy jak juz popija zaczynaja sie spiewy i tance , o Matko Boska!:pA do 1-szej, pija piwo metoda, na \"bociana\" , jedno piwo pija stojac przy barze na jednej nodze, drugie piwo pija stojac na drugiej nodze... i prowadza \"intelektualne\" razchawory... w tym barze jesat tepy menedzer, \"liskach\" kosztyje 3.5 , a TU 7 eurosow, widzisz ta gerl? wczoraj spala z tym Murphim od O\' Briena.. :-)Jak podlapia polskiego sluchacza, wybadaja go niczymdokladny medyk: a podoba ci sie Irlandia? prawda, ze jesatesmy przyjacielsc? I tacy madrzy, nasz kraj , to ... \"pizdiec\"... jaki fantastik!O Matko Boska..., ale nie generalizuje.... znam io wyjatki..., ale o nich nie ma co pisac .... bo sa NORMALNI... :-D

....dodam, ze generalnie OBICUJA zlote gory, jak my Polacy , kiedymamy w czubie a potem swojsko, po naszemu wycofuja sie z obietnic. Do slubu dziewczyunom sie nie spieszy, wlasciwie wiekszosc z nich ma nieslubne dzieci..., bo to taki kraj pro-rodzinny, i kato- licki:p... Lekarze madrzy wyksztalceni... na zapalenie oskrzeli zazwyczaj przepisuja... NOWOSC... Paracetamol..., zeby lecza... wyrywajac... ale o zeby dbaja, wiekszosc chodzi w aparatach ortodoncyjnych(? - moze nie wlasaciwa terminologia?, przepraszam jesli tak!) widac byl u nich \"wysyp\" ortodontow, a z ogolymi bylo gorzej... :-)TrZeba jedno im uczciwie przyznac sa bardzo kulturalnymi kierowcami i .... cierpliwymi... na naszych drogach , przy naszym ruchu... , albo lepiej w Italii... zwariwaliby...

Gość może ktoś pomoże
Usilnie szukam osoby któraby pomogła przy migracji do Irlandi lub norwegi , tzn pomoże znaleźć prace , jakieś lokum na chwile itp. oczywiście nie za darmo >

Gość Monika i juz
Jolka Cz - fajny opis. Ja nie bylam w Irlandii ale znam sporo Irlandczykow z roznych wyjazdow. I mysle sobie, ze pic to oni nie umieja. W dzien dosyc sztywni, choc sympatyczni. Jak popija to rzygaja, gadaja, kochaja wszystkich, zero wyposrodkowania:) Zauwazylam tez ze sa b niesmiali w stos plci przeciwnej (dopoki sobie nie wypija)

Gość mentalnosc Irlandczykow
w tym teamacie polecam ksiazke "Ulica marzycieli" podobno kultowa w Irlandii - nie sprawdzalam, ale jest bardzo ciekawa

Gość może ktoś pomoże
Jolka cz , czytałam juz twoje poprzednie posty nt. irlandi może bys była w stanie pomóc w osiedleniu sie :)

Monika i juz , tez Cie pamietam , z innch topikow!🌼 Doloze jesdno..., niesmiali , powiadasz? Nie oni sa zakochani w swoich tlustych irlandzkich dziewojach, we wszystkim co \"ajryskie\". Kiedys moja Kalka , zbyt duzo wypila i spytala takiego jesdnego, dlaczego oni nie podrywaja lasek z innch krajow, a ten jej wypalil , ze maja swoje dziewczeta: piekne, zgrabne i madre...:-(.Piekne..., pewnie, ze piekne... potargane, z makijazem na farbkowy blue color, i rozmazanym tuszem, w przyciasnych dresach , i szpilkach do ... tego, z waga minimum 90 kg przy wzroscie 164 :-), :-D , a jakie wyksztalcone!!! Ocho, ho! Po coolage ukonczonym w wieku 20 lat , cZuja sie jak PO UNIWERSYTECIE..., a CO? Nie wolno IM???? Sptyala mnie kiedys taka intelektualistka, czy mam TV w domu. Jak jej powiedzialam , ze mam i do tego 60 kanalow, to NIE UWIERZYLA... bo oni maja AZ 3!!!!:-D Faji sa, nosza gazety ze soba i udaja , ze czytaja... Ze niby to tacy ... intelektualisci..., ale nadal ... uogolniam ... :p. Rozumiem , ze rozpoznajecie w moich postach duza dawke slownek karykatury:p Teraz powaznie: -----> MOZE KTOS POMOZE..., napisz do mnie. Ile masz lat , jak z Twoim jezykiem , zawod, wyksztalcenie, doswiadczenie zawodowe. Itp. Zobaczymy... , nigdy nic nie wiadomo...:-D