Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablablabla

roaccutane a planowana ciaza

Polecane posty

Gość blablablablabla

Mam 23 lata, zaproponowano mi kuracje na skore roaccutane, chce sie zdecydowac, mam niezla skore wiec kuracja potrwa okolo 3 miesiace. Boje sie jednak przyszlej ciazy, chce kiedys urodzic zdrowe dziecko a tyle sie naczytalam w internecie o tej sprawie. Jak dlugo od skonczenia brania leku nalezy jeszcze nie zachodzic w ciaze? Czy ktoras z was miala z tym problemy?

Gość markotka
To informacja z ulotki o tym leku: Ciąża i laktacja: Kategoria X. Izotretynoina przenika przez łożysko i do pokarmu kobiecego. Działa teratogennie, może wywołać zaburzenia rozwojowe płodu. Nie stosować w ciąży i okresie karmienia piersią. Kobiety w wieku rozrodczym muszą stosować skuteczną metodę antykoncepcji przez 1 mies. przed rozpoczęciem leczenia, podczas leczenia i 1 mies. po jego zakończeniu. Szczegółowe warunki dotyczące stosowania leku u kobiet w wieku rozrodczym - patrz zarejestrowane materiały producenta. Tak więc z tego wynika, że miesiąc po zakończonym leczeniu trzeba się jeszcze skutecznie zabezpieczać, ale dla własnego spokoju poczekaj 3 miesiące. Powodzenia

Gość vika 24
widac sa rozne szkoly, mi lekarz odradzil taka terapie wlasnie ze wzgledu na to ze chce miec dzieci, po co ryzykowac, ja od lekarzy nie slyszalam pochlebnych opinii na temat tego leku a problem ze skora mam spory. jak dla mnie zbyt duzo skutkow ubocznych. ale kazdy wie co dla niego jest lepsze powodzenia

Gość wlasnie
jak to w koncu jest,ile czasu trzeba odczekac po zakonczeniu kuracji by moc zajsc w ciaze?bo nieraz czytam ze 2miesiace,innym razem ze dwa lata,w koncu juz zglupialam.

Gość uuup uuuppp

ja bym w ogole nie ryzykowala, kazdy organizm jest inny i jeden potrzebuje na oczyszczenie kilku miesiecy a inny kilkunastu, tego ile Twoj - nie wiesz, ale wiadomo decyzja nalezy do Ciebie.

Gość skoro masz niezłą skórę
jak piszesz, to na cholerę Ci Roaccutan ??

Gość piszcie
ktora z was urodzila zdrowe dziecko po leczeniu roaccutanem?