Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta 25

czop śluzowy 35 tydzień???????????!!!!!!!!!!pomocy

Polecane posty

Gość marta 25

co może oznaczać pojwienie sie takiego galaretowatego upławu????jak długo może nastapić poród i czy jest mozliwe żeby tak wcześnie odszedł czop????????

Gość Ona31
Na wszelki wypadek zadzwoń do swojego lekarza.Mi wypadł czop przy pierwszej ciąży 3 dni przed porodem ,a przy drugiej już przy silnych skurczach.Nie ma reguły. Lepiej się upewnij czy wszystko w porządku.A może maleństwo już chce zobaczyć świat? Tylko nie panikuj!!!! Bo sama przyśpieszysz!

Marta ..nie obraz sie ale ..zachowujesz sie tak jakbys byla z \"wioski zabitej dechami\"..:) Przeciez masz internet ..a przez 35 tygodni nie moglas sobie poczytac o objawach zblizajacego sie porodu ? Na stronach netu jest wszystko o porodzie a nawet wiecej .. ..a teraz nie panikuj tylko albo dzwon do lekarza albo zglos sie na dyzur polozniczy ..Wypadniecie czopa sluzowego to jeden z objawow zblizajacego sie porodu .U jednej kobiety bedzie to za 3 - 4 tygodnie a u innej za kilka godzin .. W 35 tygodniu powinnas byc w stalym kontakcie z lekarzem prowadzacym .. Powodzenia i pozdrawiam

Gio - wybacz, ale po odejsciu czopu sluzowego wcale nie trzeba sie juz zglaszac do szpitala, bo do porodu moze uplynac jeszcze pare tygodni... to tylko tzw. objaw przepowiadajacy porod, wiec nie pisz glupot...

asieńka ..a teraz sama przeczytaj jeszcze raz co napisalas do mnie ( lącznie z epitetem ):) ..po odejsciu czopa sluzowego wcale nie trzeba sie zglaszac odrazu ........... ..a jaką masz pewnosc ze porod bedzie za 3 tygodnie a nie za 3 dni .. Przeciez to lekarz powinien ocenic na podstawie badania rozwarcia szyjki macicy ...:) I nie krytykuj na przyszlosc ..jesli nie masz pewnosci co piszesz .. Ja wiem co pisze ..jestem ze Sluzby Zdrowia ..( nie wazne jaki zawod) Pozdrawiam:)