Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mritta28

jaka pozycja do snu

Polecane posty

Gość mritta28

Witam! Dziewczyny tyle się naczytałam w jakiej pozycji powinno sie spać w ciąży że z tego wszystkiego to w ogóle nie śpię. Ponoć najlepiej na lewym boku ...nie da się cała noc tak spać, na prawy się obracam ale najlepiej to mi sie śpi na wznak. Jestem w 22 tyg.ciązy. Jak się przewracam w nocy to mnie kłuje w prawym boku tak jak pachwina biodro czy to rozciąganie wiązadeł???? Jak wy macie???

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ja co prawda już dawno po ale mogę ci doradzic najlepiej spało mi się na boku zwłaszcza pod koniec ciąży a między kolanami układałam sobie jasiek ponoc tak jest wygodniej dla dziecka.........

Ja obecnie zaczelam 37 tydzien... Do polowy ciazy, a nawet dluzej ciagle budzilam sie na brzuchu, choc wiem ze nie powinno sie tak spac (jednak to moja ulubiona pozycja sprzed ciazy, to bylo silniejsze ode mnie). Teraz spie na lewym lub prawym boku - polozna zalecala jednak lewy bok, bo wtedy najlepiej dotleniane jest dziecko. Jasiek mieszy kolanami dziala cuda, odciaza kregoslup. A spanie na wznak nie jesy wskazane, bo macica uciska kregoslup i jelita. Zostaje wiec przewracanie sie z boku na bok - co w pozniejszym etapie ciazy wiaze sie z wybudaniem przy kazdej zmianie pozycji - ja musze najpierw usiasc, a pozniej polozyc sie na drugim boku... juz sie przyzwyczailam :) Takie klucia, o jakich piszesz, tez mialam - tak, to najprawdopodobniej wiezadla - w koncu wszystkie sie napinaja, gdy rosnie i napina sie macica i przy roznych gwaltownych ruchach, zmianach pozycji, maja prawo zabolec...

Gość mritta28
dziękuję wam dziewczyny...troche to denerwujące że tak trzeba ale co sie nie robi dla dzidziusia. Jeżeli to faktycznie wiązadła to troche jestem spokojniejsza

Gość ja sie kiedyś
skaleczyłem w głowe i tydzień wielgachny opatrunek nosiłem,spania nie było,tak chciałem abyście wiedziały :)

na lewym boku najlepiej tak jak pisała przedmówczyni,ja też kochałam spac na brzuchu ale teraz po ciąży nadal nie ma takiej okazji do spania,bo obok leży dzidzia,która i tak czeka na cyca:):):),więc śpię dalej na boku,tyle,że prawym(częściej:)).

Gość awokado123
ja nawet nie wiedzialam o tych pozycjach. teraz jestem pod koniec 8 miesiaca. co prawda zasypiam na lewym boku,ale jesli jestem przed kompem,albo ogladam telewizje,to na wznak lub na prawej stronie. Mam nadzieje,ze z tym niedotlenieniem to jest przesadzone