Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Trenty

Dusza czy ciało co jest ważniejsze w związku ?

Polecane posty

Dusza czy ciało co jest ważniejsze w związku mężczyny i kobiety hihihi no dobra w jakimkolwiek układzie :)

no i tu jest pies pogrzebany bo: dla faceta ciało dla kobiety dusza ale to stereotypy, zdarzają się wyjątkowi faceci i nietuzinkowe kobiety :)

Jeżeli tylko ciało ...to co z przemijaniem urody ...z czasem wymiana modelu na nowszy:) czy to jest główny powód zdrady ??... uwielbiam ładne przedmioty...niekoniecznie jednak wszystkie chcę mieć w domu;)...

odpowiednia dusza w odpowiednim ciale i o to chodzi jedno i drugie ważne

Wiele wyjaśniająca wypowiedz ...jak nic nasuwa się pytanie co to znaczy odpowiednia ? Jak miałam 17 lat - odpowiednie ciało musiało być brunetem, mieć 2 metry wzrostu, zielone albo brązowe wielkie oczy ...a dusza hihihihi potrzebna była tylko do tego by wprawiać ciało w ruch;) Teraz zwracam uwagę na nietuzinkowość...błyskotliwą inteligencję. .poczucie humoru ...i tylko oczy muszą być jak wyżej :)...czyżby mężczyźni zatrzymywali się na etapie \"odpowiednie ciało\" do końca życia ?

Gość politically incorrect
nawet najpiękniejsza dusza w "nie odpowiadającym" nam ciele nie ma większych szans - tak więc nie oszukujmy się, tak nas zaprogramowała matka natura i jest to od nas niezależne, lepiej zaakceptować :-D

tak trenty z wiekiem priorytety sie zmieniają co to znaczy odpowiednie ciało i dusza? to już kwestia indywidulanych upodobań i skłonnośći ja wiem mnniej wiecej o co mnie chodzi i trudno to wyłożyć na forum w kilku słowach (nie chodzi o ideał z okładki, bo ja lubię też takie cechy urody które obiektywnie nie są może ładne) chodzi o sumę szczegółów i w kwestii ciała i duszy zrezygnuję trochę z urody na rzecz wdzięku, serca i inteligencji ale to i tak nic nie mówi bo trzeba by pokazać przykłady i jeszcze jedna uwaga, wdziek to nie tyle ciało, co raczej dusza w sprzężeniu z ciałem, wiec nic po ładnych nogach jak właścicielka nie umie ładnie sie poruszać, nic po ładnej buzi jak jest niemiła i tak dalej... suma elementów... ale nic też po wdzieku jak jest bez inteligencji bo ona daje czar niezwykły... dla mnie wdziek to erotyzujaca aura jaką kobieta roztacza raczej typ niedostępnej i kuszącej... ale nie każdy musi być na szczęscie taki koneser...

Facet 30 Koneser…hmm, wygórowanych oczekiwań z Twojej strony raczej nie widzę ;)

no widzisz... nie widzisz... to fakt to tak nie wygląda jak sie wezmie z osobna ale ta suma szczegółów to już problem... no może nie mam wygórowanych oczekiwań ale jakbyś mnie poznała i bym ci wytłumaczył to przyznałabyś mi racje ze jednak jestem troche wybredny, mam umiłowanie szczegółów... jest to wybredność szczególnego rodzaju...

Jeżeli chodzi o wyszukany gust to raczej byś mnie nie przebił ;)… ale ja nie traktuję tego w kategorii „wybredności” …to jest dla mnie standard :)...człowiek składa się właśnie z szczegółów i to one decydują o całokształcie :)

Wychodzi na to, że jesteśmy nad wyraz płodni ;) i gramy na dwa fronty ;)...a to już bardzo ciekawe spostrzeżenia ;) ;)

Gość kobietka30
na pewno najprościej jest pokochać piękną duszę w pięknym ciele, ale takie kombinacje nieczęsto się trafiają. pamiętam jednak, jak zaczęłam chodzić z niezbyt urodziwym chłopakiem z piękną duszą. nie podobał mi się fizycznie i nie mogłam go traktowac seksualnie przez dłuższy czas. natomiast gdy się w nim zakochałam, wydał mi się piękny cieleśnie także. i zaczęłam wtedy myśleć, jak ja wtedy nie mogłam zauważać jego urody. tak więc jeśli da się sobie szansę, to i będzie wystarczająco czasu, aby zobaczyć piękno w szczegółach, niezauważalnych przy powierzchownej ocenie. jeśli jesteśmy w stanie kochać duszę, pokochamy i ciało i będzie to bardziej trwałe, niż w przypadku, gdy najpierw pokochamy wygląd. jeśli kocha się kogoś za wygląd, miłość może się skończyć gdy uroda powierzchowna przestanie istnieć. Wypadek, choroba... to wszystko zdarza się ludziom. a po co nam partner, który po wypadku, w którym np. trwale zostanie na zawsze zniekształcone /np. oparzenia/ odejdzie, bo to co kochał - ciało - nie jest już wystarczająco piękne, by kochać je dalej

Kobietka 30 -> tak wrażliwą duszę może mieć tylko Kobieta... to jednak troszkę przykre "tak jakby".. .;(

Jeżeli ciało jest wazniejsze dla faceta to nie wróżę dobrze związkowi ... :-D

Gość teolog
Dusza i ciało nie sš ważne w zwišzku jednakowo, podobnie, jak nie sš ważne jednakowo w życiu każdego człowieka. Akcent należy położyć na aspekt duchowy, nie zapominajšc przy tym o materii - czyli ciele. Powodzenia!

Gość lipka
dusza i cialo to jednosc. Nazywa sie osoba :) i to ona jest najwazniejsza. :)

Gość llalalaa
jedno i drugie, a jak facet czy laska szuka kogos "na raz" to wiadomo ze ciało...

Gość hasoj
kobiety to parszywe materialistki polujące na potężnego penisa

Gość dusza i ciało
zależnie od pory dnia i nocy ;)

dusza i ciało -> Twoja odpowiedz jest prosta i logiczna..:) pozdrawiam

Gość Granitowa Tekla
Ludzie, jesteście dziwni... wszystko jest ważne. Nie ma tak, że ciało jest ważniejsze od duszy lub odwrotnie.

Gość Roid
Ja mam kilka uwag co do wyglądu kobiety i tego się trzymam bo inaczej chyba byn się źle czuł w takim związku więc jak będę szukał to kilka kryteriów kobieta musi spełnić

czyżby ??? odnoszę inne wrażenie...dla pewnej kategorii ludzi w życiu liczy się tylko "zewnętrzność"...wnętrzności ( nazwijmy to duszą)...pozostawiają padlinożercą ;) Co do dziwności ..to sądze,że bywają większe ;)

Gość pocałunek
Najważniejsze w związku są pieniądze ;)

Gość cóż za uogólnienia
Wszyscy tylko uogólniają :) co za bezsens,dlaczego nikt nie stwierdził, ża najwazniejszy jest związek- jakikolwiek zwiazek :]

Gość związki to fikcja
jaki zwiazek ?? to zwykla wymiana towarowo-usłgowa :) a jak ktoś uważa inaczej jest naiwny na maxa :D

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin