Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becikowe

becikowe+dłuższy urlop macierzyński

Polecane posty

Gość jesli....
jezeli panstwo oraz pracodawcy wciąż bedzie utrudniało kobietom decydowanie sie na macierzyństwo, to wszyscy na tym ucierpimy- bedzie coraz mniej dzieci i kto potem utrzyma te wymierajace starzejące sie spoleczeństwo?

No nie wiem,czy,, biedota,, nie bedzie sie rozpladniac ,jak to ujela witaminka. Bo to wlasnie oni maja najwiecej dzieci,znam kilka takich rodzin co maja po 6,7 dzieci,a pracuje tylko ojciec lub utrzymuja sie z MOPSU

Gość ktosiek96857
Pewnie,ze lepiej by bylo dluzej posiedziec z dzieckiem.Ale w dzisiejszych realniach liczy sie przede wzystkim utrzymanie pracy. Wlasnie dla dobra dziecka.

Gość daria22
oj a ja powiem tak-BECIKOWE JEST POTRZEBNE! mamy z mezem bardzo duzo oplat i np te pieniadze beda dla nas ogromnym wsparciem choc na te pierwsze dni zycia niemowlaczka naszego :) a zaznaczam nie jestesmy rodzina patologiczna-nie pijemy wcale nie palilismy nigdy,ale te pieniadze sa niezbedene i wedlug mnie glupota jest twierdzic ze lepiej by te pieniadze przeznaczono na budowe czy zasilek domow samotnej czy bitej kobiety... to jest szokujaco smieszne...to co jesli nawet przypadkiem taka biedna kobieta zachodzi w ciaze-jak te bite czy samotne to co nic jej sie nie nalezy bo zaliczana jest do patologii?! a to moze nie jej wina ze ma durnego meza czy faceta ktory jej krzywde robi a te 1000 zl to jedyna szansa by kupic dzidzi mleko i pieluchy!!!! jezus maria wy ludzie to jestescie tacy chciwi odczepcie sie od innych a zajmijcie sie soba-PORAZKA DOSLOWNIE...

Gość daria22
I JESZCZE COS-bezsensu jest twierdzenie ze patologia rodzi wiecej dzieci bo chce dostac te uplakane 1000 zl...a co to wogole sa za pieniadze co?to kropla w morzu potrzeb kazdego malucha!za granica 1000 na kazde dziecko rodzic dostaje od tak!i nie musi o to prosic czy wygladac jak zebrak-a tu?w polsce?pozal sie Panie tylko plakac sie chce jak sie patrzy na ta slaba nasza polityke....ja wyjade z mezem i dzieckiem za granice i to zaraz jak znajdzie sie mozliwosc -nie zamierzam tu stale liczyc sobie kazdego grosza na to czy kupic dziecku zabawke czy mleko bo dziecko potrzebuje i tego i tego.wielka mi pomoc 1000 zl becikowego a posel jakikolwiek tam siedzi sobie i spaceruje przed kamerami i dostaje pensje miesieczna okolo 500 tysiecy zlotych!!!!!!!!i co to jest normalne?panstwo okrada tych wlasnie zwyklych ludzi-NAS!a Wy jeszcze to popieracie-heh...Polska to kraj ktory slabo sobie radzi a juz napewno nie jest w stanie pomoc swoim rodzinom,ale jak widac niezabardzo jej to dokucza...