Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiłek ...

Po zasiłku macierzyńskim-zasiłek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość zasiłek ...

Mam tu do was pytanko. Mam przedłużoną umowę do dnia porodu, potem wybieram się na zasiłek macierzyński. I tak się zastanawiam czy są w tym czasie odprowadzane jakieś składki, bo nie wiem czy mogę potem zarejestrować się do urzędu pracy i starać o zasiłek dla bezrobotnych wiem, że nie powinnam dawać takich pytań na forum ale jestem w gorącej wodzie kąpana, a jutro urzędy pozamykane Pozdrawiam

jeżeli masz umowę ponad rok i zarobki powyżej( 824 brutto???) to możesz się starać o zasiłek dla bezrobotnych.

w czasie pobierania zasiłku macierzyńskiego składki emerytalno-rentowe finansuje budżet państwa.

Gość zasiłek ...
no mam 824 zł brutto, składki najniższe :( pytałam bo zastanawiało mnie to czy zasiłek macierzyński nie wykluczy w jakimś stopniu zasiłku dla bezrobotnych Ale kamień spadł mi z serca - dzięki

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a mi sie wydaje ze na macierzynskim nie dazda ci zasilku, po macierzynskim to i owszem zapytaj w pup.

Gość hmmmmmm.....
Nie wiem, czy skoro umowę masz przedłużoną do dnia porodu, to przysługuje Ci zasiłek macierzyński??? Jeśli tak, to dobrze, bo na 200 % przysługuje Ci zasiłek dla bezrobotnych.

Gość adasnatalka
jestem osobą bezrobotną która otrzymuje zasiłek dla bezrobotnych jestem w 6 miesiącu ciąży i wiem że po porodzie otrzymam zasiłek macierzyński czy ktoś wie ile dostanę tego zasiłku.

Gość cytryna23
Witam. od stycznia 2007 do pażdziernika 2009 pracowałam na umowe zlecenie od której mialam odprowadzane wszystkie składki. Jednocześnie od wrzesnia 2009 do 5 listopada tego roku pracowałam tez na podstawie umowy o pracę na czas okreslony-do konca 2011r (czyli we wrześniu i pażdzierniku 2009 jednoczesnie na umowie zlecenie i o pracę). Umowe zlecenie przerwano ze mna jak tylko dowiedzieli się o ciązy, która miała juz 4 miesiace i pojawiło się zagrożenie poronieniem, umowe o pracę przerwało zwolnienie szpitalne wystawione 5 listopada, które kontynuowane było jako chorobowe do dnia porodu czyli 21.02.2010. Po zwolnieniu chorobowym przysługiwał mi urlop macierzynski, a potem wychowawczy, który przewrwałam z powodu kolejnej ciązy. Do pracy jednak nie wróciłam lecz przeszłam na zwolnienie chorobowe. Tak też obecnie wypłacane mam chorobowe, termin porodu to 16 listopad 2011, potem do konca roku (konca umowy) przysługuje mi zasiłek macierzyński. Moje pytanie - co po tym zasiłku? Czy jeśli zarejestruję się w UP jako bezrobotna to przysługiwał bedzie mi jakikolwiek zasiłek, czy też nie? Przypomnę, że na umowie o pracę pracowałam tylko 2 miesiące, ale wczesniej przez przeszło 2.5 roku na oskładkowanej umowie zlecenie. Będę wdzięczna za odpowiedz!