Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca 20

Już sama nie wiem co mam zrobić!!?? Poradźcie!!!

Polecane posty

Gość niewiedząca 20

Bylam wczoraj u ginekologa aby przepisal mi tabletki antykoncepcyjne. Dodam, ze beda to moje pierwsze tabletki!! Nigdy zadnych nie zazywalam!! Wizyta wygladala w nastepujacy sposob: PAni doktor spytala sie mnie czy choruje/ chorowalam na jakies tam choroby oraz czy w najblizszej rodzinie ktos ma raka piersi. Nastepnie obejrzala sobie moja twarz (mam lekki tradzik) i spytala czy jestem pod stala opieka dermatologa (jestem!!). Doszla do wniosku, ze najlepsze beda dla mnie Diane poniewaz dadza mi zabezpieczenie oraz "przy okazji" pomoga mi na cere. Zlecila mi badania "proby watrobowe" i powiedziala, ze przy nastepnej wizycie (ktora odbedzie sie jak skoncze 2. opakowanie) dokladniej mnie zbada. Naczytalam sie dzis roznych opini na temat Diane i powiem wam, ze mam watpliwosci co do tego czy je zazywac!! Cholerka nie wiem co mam zrobic!! Uwazacie, ze ta wizyta przebiegla w normalny sposob?? Tak naprawde pani doktor przepisala mi te tabletki "w slepo"!!!!

Gość lornetka
hi hi, i tak trafiłaś na dobrego gina. większość nie zleca badań prób wątroby ani nie pyta o żadne choroby tylko przepisuje od razu tabletki

no a co miala Ci w gabinecie zbadac?? Na podstawie badania ginekologicznego nie da sie dobrac tabletek. Ja zazywam 2 opakowanie Diane35 i tez ide na kontrole jak sie skonczy. Nie mam zadnych skutkow ubocznych jesli codzi o ZDROWIE.

Gość Wojenna marchew
Czemu się drzesz?

Gość niewiedząca 20
rosel to mnie w sumie troszke uspokoilas!! skoro nie masz skutkow ubocznych bo ja sie tyle o nich naczytalam, ze zaczelam juz watpic w to czy mam zazywac te tabletki :O nastepnym razem jak odwiedze pania doktor to zapytam sie jej odnosnie tego badania poziomu hormonow!! dziekuje za odzew 🌻

wejdz na jakis topik o Dianie tam jest duzo wypowiedzi zarowno pozytywnych jak i negatywnych!! I pamietaj 2 opakowania to nie tak duzo.Przeciez to nie jest wyrok... tabletki zawsze mozna zmienic:D

Gość Karmelek1234
nie wierz we wszystko co przeczytasz. Dużo ludzi na forum straszy, zawsze na każdy jakikolwiek lek znajdziesz tutaj zagorzałych przeciwników którzy będą ci wmawiali że to jest do niczego, że straszne gówno i takie tam. TRzeba brać przez sito takie wypowiedzi bo inaczej czlowiek zgłupieje.... Lekarzom też warto czasem zaufać. No wiadomo nie wszystkim ale jeśli twoja lekarka ma dobrą opinię wśród pacjentów, dużo klientek, no to możesz jej zaufać. POza tym Diane brało i bierze tysiące kobiet i jakoś żyją. A niektóre nawet sobie ten lek chwalą. Spokojnie!!!

Gość niewiedząca 20
mam troszke obaw... boje sie ze przytyje, ze pogorszy mi sie cera itd. itp. :( ale z drugiej strony nie moge miec teraz dziecka....

Gość somila
ja bralam diane przez rok i tez to byly moje pierwsze tabletki - moja gin "pozwolila" brac mi je tylko rok ... dlatego po dianie byla jeanine przez 8 miesiecy ale po nich przylo mi sie ;) wiec teraz czeka mnie yasmin - ale do rzeczy co do diany to ja nie dam zlego slowa powiedziec na te tabletki - ja sie po nich dobrze czylam nic nie przytylam a nawet schudlam ;) a cera sie polepszyla choc nie bylo idealnie - mam kolezanki co biora je po kilka lat i sobie bardzo chwala - reasumujac to wg mnie powinnac wziasc i zobaczyc jak sie bedziesz czula po 2 opakowaniach - na poczatku mozesz sie zle czuc choc nie musi tak byc - wiec odwagi :)

ja nie przytylam. Pamietaj to nie od tabletek sie tyje tylko od jedzenia.tabletki moga poprostu wzmóc apetyt!!Ale jesli bedziesz sie kontrolowac to nie przytyjesz.Dlatego warto miedzy innymi brac tabletki wieczorem,zeby przepsac ataki glodu po zazyciu tabletki. Mnie sie cera ani nie poprawila ani nie pogorszyla. Ale licze ze po dluzszym stosowaniu moze cos sie polepszy. Jedynym minusem bylo plamienie przez cale pierwsze opakowanie i bardzo wrazliwe piersi ale teraz przy 2 juz jest ok. Jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz;]

Gość ixxx
nie martw się, musisz sama sprawdzic w jaki sposob będzie na ciebie dzialała diane, jeśli nagle zaczniesz czuć się bardzo źle to po jednym opakowaniu po prostu przerwiesz.. jeśli będziesz brala, czula sie dobrze ale z wątrobą coś sie stanie to tez przerwiesz. Po 2óch miesiącach nic ci się powaznego nie stanie :)