Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarkaa

Tarka do pięt

Polecane posty

Gość tarkaa

Czy tarke do piet dobrze jest uzywac? I czy stosuje sie ja zamiast pumeksu , czy wtedy juz niepotrzebny jest pilling? I jaka tarka jest najlepsza?

Gość tarkaa
aha- i jak często powinno sie ją stosowac? czy częste stosowanie nie jest wskazane?

tarka scholla dobra jest a nie mam pojecia czy czeste uzywanie jest nie wskazane tarka to tarka :P

Gość ponawiam
ale mi chodzi o materiał z jakiego jest zrobiona- ja kupiłam metalowa, czy taka jest dobra? i czy sa wymienne wkłady do niej. ?

ja polecam taką dwustronną z papierem ściernym :) najpierw trzeba wymoczyć stopy w ciepłej wodzie z mydłem (można dodać kilka kropel jakiegoś olejku), potem zrobić peeling (ja polecam peeling do stóp Farmony, ale można zrobić ze zwykłej soli), gdy naskórek będzie miękki, to łatwiej jest ścierać ten zrogowaciały tarką, najpierw tą grubszą stroną, a potem wygładzić delikatniejszą :)

Gość dominika................
zdecydowanie lepsza ta z niby papierem ścietnym czy takim niby kamiennym chropowatym czymś. Dwustronne- z jednej grubsza z drugiej- wygładzająca powierzchnia. Nie wiem jak można używac metalowej tarki :o

Gość a pumeks nie jest dobry

Gość Rea Mea
Najlepsza jest właśnie ta z papierem ściernym, albo pumeks. Osobiście po tarce robiły mi się zadziory z naskórka. Okropność, potem pończochy się od tych zadziorów niszczyły i w ogóle to okropne jak pięty były po takiej tarce ostre, zamiast gładziudkich.

Gość Rea Mea
oczywiście krytykuję metalową tarkę taką to można bułkę suchą trzeć , a nie pięty

Gość naklepszy pumeks

Gość małamimała
chcecie wiedzieć, jaki jest najlepszy pilnik do stóp? ja miałam olbrzymie problemy z nóżkami, ciężko mi je utrzymac w stanie zadowalającym a idealnym - marzenie... codziennie chodzę na obcasach a po domu boso, ani u kosmetyczki nic nie pomogło ani nawet u lekarza (myślałam, że może mam jakieś zaburzenia w organiźmie itd.). W końcu zupełnym przypadkiem, gdzieś przy okazji jakichś zakupów, dostałam taką tarkę http://epraktyk.pl/akcesoria-lazienkowe/higiena-osobista.html i sama jestem w szoku :) do tego wystarczy dobry krem i raz na tydzień delikatny peeling/scrub a stopy cudowne :)

Gość gość
Nie kupujcie tych po 2zł, bo z nich wyskakuje część robocza, i właśnie ten metal kaleczy dłonie podczas chwili nieuwagi

Gość gośćLili
Naskórek na piętach narasta tym szybciej, im częściej sie go ściera.