Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana..

czy jestem w ciazy?? biore yasmin i..

Polecane posty

Gość zaklopotana..

BRALAM yasmin przez dwa miesiace, wczesniej byl femodene, odstawilam yasmin bo : 1 - bolaly mnie nogi, 2 - dretwiala mi prawa stopa prawie kazdego dnia 3 - bole glowy 4 - skurcze miesni w nocy 5 - bardzo szybko sie meczylam (nawet po wejscu po 20 schodkach!!) wiec skonczylam dwa opakowania, dostalam okres (dokladnie 6 listopada, skonczyl sie 8 lis) jakies pare misiecy temu kiedy zdarzalo mi sie zapomniec polknac tabletke lub dwie, po dwoch dniach krwawilam tak jakbym miala okres.. teraz okres juz byl, nie biore tabletek od dwoch tygodni i krwawienia tez nie ma... ma ktos jakies pomysly?? bo ja juz sama nie wiem...

Wiesz, życie bywa nieprzewidywalne ;) Ale jeśli miałaś krwawienie po odstawieniu pigułek, to szczerze atpię, żebyś była w ciąży. Czasem zdarzaja się rózne tego typu zaburzenia hormonalne po pigułkach, więc uważam, że się ciązą nie powinnaś martwić. Ale myslę, że może warto odwiedzić ginekologa?

Gość zaklopotana..
ale po okresie jestemy jak najbardziej plodne, wtedy juz nie bralam tego glupiego yasminu, polus przyjmowalam antybiotyk przez jakis tydzien zaczynajac dzien przed okresem, a wiadomo przeciez, ze antybiotyk oslabia skutecznosc tabletki anty... poza tym kocham sie z moim chlopakiem prawie codziennie.. wiec..?

Teraz to już nic nie rozumiem, piszesz, że okres miałaś 6 listopada? Czyli krwawienie z odstawienia pigułek, tak? No to nie wiem, jakie krwawienie miałabyś mieć teraz...Przy braniu pigułek, jesteś zabezpieczona przez 7 dni przerwy między opakowaniami. Jeśli krwawienie miałaś od 6 do 8 listopada, to przeciez jeszcze nie pora na następne.

Gość zaklopotana..
tak, ale napisalam przeciez, ze czasami kiedy zapominalam wziac tabletke (czasami dwie ) zaraz potem krwawilam, tak jakby poczatek okresu albo cos, nie uplawy, wiec zastanawiam sie czy aby przypadkiem nie jestem w ciazy! po kochalam sie ze swoim chlopakiem zaraz po okresie, potem nastepnego dnia, i teraz niedawno... juz kiedy nie bralam yasminu kiedy powinnam, ... cholerA, pomylilam sie, okres mialam 30pazdziernika, skonczyl sie2 listopada (sprawdzilam w kalendarzu,) tak wiec tablete nowego opakowania powinnam wziac 6 listopada.. dzisiaj jest 12. zwykle mialam lekkie krwawienia gdy zapominalam tabletki, teraz juz nie biore od tygodnia i krwawienia nie ma....

Od 30 października do 5 listopada włącznie miałaś przerwę tak? I miałaś normalne krwawienie? To teraz spokojnie czekaj na normalny okres, powinnaś dostać jakieś 3-4 tygodnie po tym z odstawienia, ale zdarza się, że pigułka zaburza cykl na kilka miesięcy nawet.

Gość zaklopotana..20
tak, przerwa byla od 30 do 5lis ale powinno byc jakies krwawienia czy cos uplawy albo cokolwiek a tu nic! :? ...

Gość zaklopotana..20
prosze o pomoc:/

Gość zaklopotana..20
ale dupku, ja przestalam brac tabletki!!!