Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzyszto

garnki BergHOFF - cosmo

Polecane posty

Gość Krzyszto

czy ktoś używa garnków Berghoff z serii cosmo? Czy warto je kupić? A jak nie to jakie dobre garnki polecacie? mam na zakup ok. 550 zł. Dzieki za info

Gość misiowa
Używałam będąc w gościach garnków Berghoff - nie wiem, niestety, z jakiej serii. Były bardzo fajne, ale niestety miałe szklane pokrywy, których szalenie nie lubię - z powodu kłopotów przy przechowywaniu i skłonnościom do tłuczenia się. Po roku wróciłam w to samo miejsce /no dobra, byłam dwa razy z rzędu na wakacjach u tej samej osoby/ i część szklanych pokrywek z termostatami już się jej rozleciały. Widziałam na stronie Berghoffa komplety ganków z metalowymi pokrywami i łamię się, czy ich sobie nie sprawić.

Gość gdynianka28
również jestem na podobnym etapie.Cosmo mają 6-warstwowe dno, stalowe pokrywki i są bez termostatów-tak więc, ani potłuczenie, ani kontuzja termostatu nie wchodzą w gre. Mają interesujący wygląd i podobno są wieczne, kosztują średnio 490 zł więc powinnaś sie zmieścić.Ja się prawdopodobnie zdecyduje, chociaż myślę jeszcze o tulip 12 cz.ale cosmo mają fajny wygląd a cena jest ta sama.Pozdrawiam

Gość gdynianka28
również jestem na podobnym etapie.Cosmo mają 6-warstwowe dno, stalowe pokrywki i są bez termostatów-tak więc, ani potłuczenie, ani kontuzja termostatu nie wchodzą w gre. Mają interesujący wygląd i podobno są wieczne, kosztują średnio 490 zł więc powinnaś sie zmieścić.Ja się prawdopodobnie zdecyduje, chociaż myślę jeszcze o tulip 12 cz.ale cosmo mają fajny wygląd a cena jest ta sama.Pozdrawiam

posiadam różne garnki tej firmy, ogólnie są o.k. tylko trzeba o nie dbać po każdym myciu wycierać do sucha bo robią się zacieki. Najbardziej jestem zadowolona z garnków pokrytych teflon platinum zwłaszcza patelnie i rondle - polecam każdemu warte swojej ceny.

Gość Itek
A może ktoś wie jak zachowują się te garnki COSMO na kuchni indukcyjnej. Tzn. nadaja się na indukcję ale chodzi mi o to czy nagrzewaja się rączki i gałka w pokrywce, bo nie chce za każdym razem łapac ścierką.

Gość gdynianka 28
zdecydowałam się na COSMO i jestem b zadowolona, rzeczywiście trzeeba je odrazu wycierać by uniknąć zacieków, ale to nie taki problem. Nie wiem jak zachowują się na indukcyjnej, wiem,że na ceramicznej jak dłuższy czas duszę potrawę , to uchwyt na pokrywce się nagrzewa - mi to specjalnie nie przeszkadza , ale jak ktoś nie lubi... ;-) ja jestem zadowolona i uczciwie polecę je każdemu, teraz chćę dokupić garnek do gotowania na parze no i noże- oczywiście berg hoff pozdrawiam

też jestem mega zadowolona ,jedyny mankament to faktycznie wycieranie do sucha,żeby nie było zacieków

GARY BERGHOFF COSMO TO KLASA SAMA W SOBIE Tak naprawdę mają 5 warstw dno z dodatkiem miedzi...w celu rozprowadzenia równo ciepła po całym naczyniu. Wg. mnie to taki troche bajer reklamowy Berghoffa:) no ale miedż jest droga i gary zyskują na wartości:) Kupiłem te garnki w sklepie internetowym: http://www.stalchem.sklepna5.pl/pokaz_produkt.php?idprod=52 Tanio , szybko - Gary super I jedna zaleta - mozna do nich dokupić pojedyńcze zestawy, i inne gadzety kuchenne kolekcji COSMO:)

Gość gość
Te garnki to rewelacja! zostawiłam na gazie żeberka w miodzie i wyjechałam na zakupy. Potrawa ,,dusiłą sie,, przez ponad 5 godzin. Oczywiscie cały dom był do wietrzenia a wszystko co stało w kuchni otwarte, poszło do wyrzucenia. Zapachu nie mogłam się pozbyć przez kilka tygodni a garnek wizualnie nadawał się do wyrzucenia. Dzisiaj po ponad roku od tego feralnego dnia mój garnek normalnie gotuje i dalej nie przypala potraw ;) nikt by nie powiedział że ma za sobą takie przykre doświadczenie :)