Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ROSE OF JERICHO

pierwsze przygody z tabsami

Polecane posty

Gość ROSE OF JERICHO

zaczęłam brac niedawno tabletki anty. microgiron czuje sie po nich dobrze zadnych mdłosci biegunki itp. martwi mni etylko jedno ze za długo mam dziwne krwawienie które trwa jzu prawie 7 dni powoli ustepuje ale czy to nie za długo ???? moze to dlatwgo ze sa to moje pierwsze tabletki i organzim musi sie dostosowac .. :( sama nie wiem czy wszystko jest wporządku. jesli mozecie dziewczyny to napsizcie jakie były wasze pierwsze przygody z tabletkami , czy miałyscie niepokojące objawy co was martwiło itd. i mam jeszcze jedno pytanie -chce odstawic tabsy po pierwszym opakowaniu nie chce brac wiecej , i czy mmój okre wróci do normy???? a dodoam ze miałam co 35 dni jak w zegarku . czy jednak poprzez tabsy niewiele soe cos zmieni // ??? prosze odpisujcie. pozdrawiam

Gość ROSE OF JERICHO
pliss odpiszcie

Gość kakakao
Krwawienie - normalne, mozesz miec nawet przez cały miesiąc plamienia, wszytsko zalezy od organizmu., Nie ma powodów do obaw. Zastanawiams ie tylko, po co chcesz brac te tabletki przez miesiąc- warto rozregulowywać sobie gospodarke hormonalną dla 1 miesiąca???

Gość white 20
nie wiem jak to jest z tabletkami ale wiem jedno ze to jest cholerni epaskudne zazywac tabsy moj asiostra to robi i czuje sie po nich zle . zżera je jzu z 8 lat i wyglada paskudni e aja nie zazywam tabsów bo nie ufam i m do konca x

Gość kakakao
Głupie myslenie, white. Nie probowałas, niewiele wiesz na temat tabletek anty (to wynika z Twojego postu), jak wiec mozesz im ufac? A siostrze doradz moze zmiane tabletek, skoro tak zle sie to na niej odbija...

Gość ROSE OF JERICHO
do kakakao no własnie chciałąm zobaczyc jak to jest kochac zsi ez facetem tak do konca no wiesz... ale nawet jak zazywam te tabletkito trudno jest mi pojąc ze moge byc zabezpieczona . ;/ biore je codzieniie o 23:05 co do minuty !!! nie pale papierosow wiec skutecznosc jest chyba zachowana ;/ ...??? eehh...załuje ze zayłam 1 pierwsza tabletke

Gość kakakao
Jesli nie bierzesz antybiotyków, nie masz biegunki ani wymiotów w ciagu 4 godzin po zażyciu tabletki i nie zapomnisz o jej połkniecu, to jestes zabezpieczona:) w sumie po tym 1 miesiącu mozesz odstawic... zawsze to lepsze nic niepotrzebne trucie sie... ( wbrew pozowrom nie jestem zagorzała wielbicielką tabletek...:/).. tylko uwazaj, bo po odstawieniu podobno zwiększa sie płodność...

Gość ROSE OF JERICHO
zaluje bo do tej pory miałam regularne okresy , tak od ponad pół roku co 35 dni..byłam zadowolona ze mam tak regularnie . wczesniej miałam z tym problemy bo okrees występowął co 40 45 dni.. kochałam si ewczesniej z chłopkaiem z zabezpieczeniem ale zawsze jest ryzyko ze cos zawiedzie wiec zdecydiowałam sie na tabletki. kurka wodna boj esi eteraz ze zamiast cieszyc sie zyciem i seksem przy okazji znowu bede czekac co miesiąc na ten cholerny okres i robic soebi ejazdy czy aby napewno nie jestem w ciązy:/ a wszystko przez moja głupote , ale jak bym ni espróbowałą to bym ni ewiedziała....

Gość ROSE OF JERICHO
kakakao a ty bierzesz lub brałas tabletki??? ja jestem własnie przy 8 tabletce pierwszego opakowania .. dopadło mnie teraz przeziębieni egardełko boli itp. ale nie biore zadnych lekarstw...

Gość kakakao
Ja brałam przez 5 m-cy. Teraz wlasnie odstawiłam i czekam na okres, moze sie pojawic pozniej i jestem tego swiadoma... Pytałam kiedys lekarza jak postepowac kiedy jestem przeziebiona i powiedział mi ze leki typu gripex mozna brac...ale i tak sie bałam, taka juz ze mnie panikara :D Zawsze mozesz rozwazyc kwestię brania tabsów na dłuzsza mete, ale to juz sobie przemysl...to Twoje zdrowie:) Faktycznie, daja komfort i to im trzeba przyznac.

Gość ROSE OF JERICHO
mysle ze wezme jeszcze 2 opakowania czyli ogółem bedzi e3 mce to i tak niedługo w porównaniu z tym jak niektóre biora 8 lat i wiecej ;/ moje jajniczki odpoczna i moze nie bedzi etak żle , czytałam jedna taka wypowiedz z jakiegos topicu i sie przeraziłam MOJE DROGIE PANIE I PANIENKI MAM NADZIEJE ŻE KAŻDA Z WAS JEST ŚWIADOMA TEGO ŻE PO TABLETKACH ANTYKONCEPCYJNYCH BARDZO CZĘSTO POTEM SĄ PROBLEMY Z ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ WIEM ŻE NARAZIE NIE MYŚLICIE O CIĄŻY (BO JESZCZE NIE CZAS NIE MAM PIENIĘDZY NA DZIERCKO ALBO POPROSTU NIE CHCE GO MIEC I JUŻ) ALE PRZYJDZIE TAKI DZIEŃ W ŻYCIU KOBIETY KIEDY W KOŃCU SOBIE UŚWIADOMI TAK CHCE MIEC DZIECKI I ZACZYNA SIĘ JAZDA POD GÓRKE CIĄGLE ROZCZAROWANIE (NO TAK PRZECIEŻ POWINNAM BYĆ W CIĄŻY A TU TA WREDNA @ SIĘ ZNOWU POJAWIA) MIJA ROK I NIC CIĄŻY NIE MA MIMO ŻE CHCESZ MIJA KOLEJNY ROK CIĄŻY NIE MA ZACZYNASZ SIĘ ZASTANAWIAC DLA CZEGO O I JKIMŚ CUDEM NAGLE ZACHODZISZ W CIĄŻE ALE NIESTETY CIĄŻA ZOSTAJE PORONIONA ALBO UMIERA TAK TA WASZA UPRAGNONA CIĄŻA NO I PROBLEMY Z CHORMONAMI NIEREGULARNE CYKLE MLEKOTOK BRAK MIESIĄCZKI ALBO MIESIĄCZKOWANIE CO 14 DNI MAPRAWDE TO NIE JEST PRZYJEMNE LEKARZE CHĘTNIE NAMAWIAJĄ NA TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE I ALBO NIE POWIE CO POTEM MOŻE SIĘ DZIAĆ ALBO POCIESZY ŻE TE NOWE ŚRODKI SĄ BARDZO BEZPIECZNE NO BO CO MA POWIEDZIEĆ JAK ZA WIZYTE BIEŻE KASE I ZA WYPISANIE RECEPTY TEŻ GÓWNO PRAWDA PRZECIESZ TO SĄ CHORMONY A MŁODYM KOBIETA ZAWSZE MIESZAJA W ORGANIŻMI E I Z TĄD TE PROBLEMY Z ZAJŚCIEM WARTO SIĘ ZASTANOWIĆ CO Z TYM WSZYSTKIM ZROBIĆ ŻEBY ZAOSZCZĘDZIĆ SOBIE POTEM ŻYCIOWEJ TRAGEDII KIEDY LEKAŻ POWIE NO NIE WIEM CZEMU PANI NIE MOŻE ZAJŚĆ W CIĄŻE NO NA OKO WYGLĄDA ŻE JEST Z PANIĄ WSZYSTKO OK NO I MĄŻ MA TEZ DOBRE WYNIKI PROSZE ZASTANÓWCIE SIE NAD TYM ALE TAK Z PERSPEKTYWY CZASU BO CZAS NIE STOI W MIEJSCU LATKA LECĄ PSYCHIKA SIĘ ZMIENIA I INSTYNKT MACIEŻYŃSKI SIE ODEZWIE PRĘDZEJ CZY PÓŻNIEJ NIE POPEŁNIJCIE TAKIEGO BŁEDU JAK JA POZDRAWIAM I MAM NADZIEJE ŻE ZASTANOWICIE SIĘ TROSZKE NIE MÓWIEŻEBY NIE BRAC TABLETEK WOGÓLE ALE ROBIĆ PRZERWY TAK JAK POWINNO TO SIĘ ROBIC A NIE CYKL ZA CYKLEN ŁYKAĆ TABLETKI MNIE NIKT NIE UPRZEDZIŁ ŻE POTEM BĘDĄ JAKIES PROBLEMY I TEZ BYŁAM GŁUPIA I MŁODA

Nie wiem jak Ty, ale ja wole sugerowac sie opinią ludzi obracajacych sie w srodowisku medycznym i badaniami naukowymi (ktore ponoc udowodniły że tabletki NIE MAJĄ wpływu na pozniejsze ciąże) niż osobą dla której \"lekaż\" to ta sama osoba co lekarz i która bierze CHormony. Na pierwzy rzut oka widac ze osoba ta jest omylna... To tylko moje zdanie. (sorry, jestem uczulona na \"dysortografików\")

Gość ROSE OF JERICHO
sama ortografia świadczy o rozumowaniu pewnjych pojęc. zresztą tabletki są dla mądrych dziewczyn . wcale si enie dziwie jesli dziewczyna po 4 latach brania NON STOP zazywania bez robienia przerw nie zachodzi potem w ciąze i trudno jest organizmowi uzyskac naturalny rytm. moja siostra jest lekarzem i pytałąm ja czy jakby miała mi pomóc w doborze tabletek to jakie i jak brac , poradziła mi ze jak tak bardzo chce to zebym sobie spróbowąła przez 3 mce zażywac a potem odstawic . wiem ze takie tabsy nie tylko szkodzą ale tez i leczą . ale czy im ufac to zalezy od psychiki kazdego indywidulanie .. hmm..

To prawda, przeciwdzialaja edomentriozie, moje wyleczyły mi cerę... ale spustoszenie w organizmie tez robią:( W ciagu ich stosowania ciagle mialam wrazenie ze sie truję... taka psychiczna sprawa. Fajnie ze masz lekarza w rodzinie, zrodło informacji z pierwszej reki:) pozdrawiam

Gość edytka19
wiem, kretynka ze mnie, ale mam schizy co do tej biegunki.. tzn po prostu rzadszej kupy, ale ja sie zaraz zastanawiam "czy to juz nie to?", "czy na pewno sie wchlonela?". Niby pigulki maja ograniczyc pole to zmartwien, ale zawsze sie wymysli cos innego,cz ym mozna sie przejmowac

hej! od niedawna zaczełam stosować tabletki antykoncepcyjne..zazywam Rigevidon .mój błąd polega na tym, że zamiast pierwszej tabletki zazyłam ósmą(czyli zaczęłam nie pokolei)to jest moje pierwsze opakowanie tego środka.Czy wpłynie taka sytuacja na skuteczność tego preparatu?I czy musze zmieniać opakowanie na nowe czy mogę bezpośrednio zazyć wolna tabletkę ósmego dnia(w tym wypadku pierwszą)?mam jeszcze jedno pytanie:czy przy stosowaniu Rigevidonu konieczna jest jeszcze jakies zabezbieczenie(mam namyśli prezerwatywe)? Prosze o odpowiedż

Gość ROSE OF JERICHO
kurcze to jest jakas kolejnosc w przyjmowaniu tabsów ???? ja zaczłęam brac w dniu 1 cyklu i w dniu w którym dostałam ale nie w eim czy chodzi o te strzałki czy jak ;/

Gość tabletki jednofazowe
wszystkie sa takie same, strzalki na opakowaniu i dni tygodnia sa tylko dla ulatwienia

Gość ROSE OF JERICHO
biore microgiron 21 ... uufff.... mam krwawienia dalej mimo ze jestem jzu po okresie takim normlpanym :( nie iwem co jest zazywam 7 tabletkę i mam jzu 7 dni krwawienia czasem obfite .. a dzisiaj bolał mnie brzuch tak jak na okres ... jeejkuuuu ....

Gość ROSE OF JERICHO
dziewczyny piszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo spanikowałam !!!!!!!!!!!!!!

ja nie wiem czy własnie konieczne jest branie po kolei,dlatego pytam

tabletki mam od 1 do 21 a ja zamiast pierwszej wziełam ósemą, dlatego pytam czy jest jakas zasada zazywania??????

nie przejmuj sie taka reakcją organizmu, jesli od nie dawna bierzesz to jest to normalne.organizm musi sie przestawić. ma na to pierwsze dwa opakowania

jeżeli odstawie pigułki wcześniej nie kończąc opakowania,(ja nie wziełam dwuch ostatnich)czyli ta 7-dniową przerwe zrobiąłm wcześniej to czy okres pojawi sie też tak jak normalnie z odstaienia czyli u mnie 4 dni po odstawienie??czy trzeba zcekać aż cały cyk pzreleci i dostane okresu tak ajk powinnam normanie jak brałam tabletki do konca!!!!