Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfjatek

CZERWONA HERBATA-KTORA NAJLEPSZA???? OPINIE

Polecane posty

bio activ najlepsza, ona dziala ale fakt kiedy jej duzo pilam to robilo mi sie slabawo(nawiazuje teraz do ktoregos z pierwszych postow)

Gość herbaty z senesem
nigdy w życiu nie pijcie herbat z senesem... :/ najgorsze co może być. Nic nie pomaga, a ból brzucha jest okropny!! :( za to baaardzo polecam herbatke czerwoną... naprawdę działa!!

Gość kesjusz

Gość kesjusz
ja uwielbiam susz z żurawiną mmm bardzo dobra i super aromat:)

Gość matylda kokoszka
Zdecydowanie polecam herbaty Bio Active.BArzo je lubie i cenie za to ze pomagaja.Teraz np.przed latem popijam sobei LA Karnita-Wspomagajaca odchudzanie.Bardzo dobrze smakuje poslodzona brazowym cukrem.Rewelacja,zero problemów trwiennych i ja czuje sie lzejsza.

Gość artanna
oj tak, la karnita jest świetna, tylko chyba kilka rodzajów jej jest? bo ja piję sypaną "la karnita rytm". z resztą bardzo lubię bio active za to, że mają szeroki wybór herbat sypanych - osobiście bardziej je preferuję od ekspresowych :)

Gość czerwona-sonia
oj tak, la karnity jest kilka rodzajów. też kiedyś piłam "Rytm", ostatnio widziałam ją w nowym opakowaniu, teraz nazywa się "slim body" - ale skład podobny - pu-erh i yerba mate :] kupiłam ją sobie dziś, kupiłam też tą "slim +" z tabletkami kolorowymi - smakuje wyśmienicie, zobaczymy jak z efektami :)

Gość cz44
Żadnej herbatki czerwonej nie kupię.Mnie nie pomaga,a wręcz szkodzi.Wypłukuje z organizmu magnez,żelazo i inne wartości.Po tym szwaksie czułam się osłabiona,leniwa,apatyczna senna; po prostu nie do życia.Jest wiele innych sposobów,żeby zrzucić na wadze,nie koniecznie musi to być czerwona herbata.Jak to odstawiłam zaraz poczułam się lepiej.Wzięłam się za "robotę" w mieszkaniu i zaraz waga spadła.Nie ma to jak ludziom wmówić "kit" Szkoda,że dałam się w to wciągnąć!

Gość efdrhdfghjk
chcecie schudnac od herbaty? prędzej Wam mózg spali :D

Gość madziorka3
A czy wiecie,że to co najlepsze, wyrzucamy?Jeżeli chodzi o phu-er to najlepsza jest liściasta i nie należy jej zaparzać tylko raz i te fusy wywalać tylko jak najbardziej można ją zaparzać do 3-4 razy,dopiero za trzecim czy czwartym razem zaparzana wydobywa najwięcej minerałów i witamin zresztą jak nie jedno zioło.Jednak to jest prawda to co najlepsze wywalamy.

Gość tunio
Herbatka fajnie działa. Jeżdżąc na rowerze codzień po 30 min przez 1,5 miesiąca i pijac dwa razy dziennie tą tanią herbatkę schudłem ze 116kg na 104 kg. Polecam jako dodatek!!!

Nie wierzę w cuda.Herbata czerwona to świństwo jakie świat nie widział.Ludziom można wmówić różne bajery i wierzą. Do tych naiwnych należałam również. Pijąć herbatę czerwoną poczułam sie bardzo zle.Czytałam na temat tej herbaty,aż włos mi się zjeżył. Kto chce niech pije ale efektów nie widać żadnych.

Gość wszyscy szczesliwi sa
rooibos zwana czerwonokrzew to ta odchudza oryginalny smak i zapach to posmak miodu

Gość mikoRun
wiadomo, że sama herbata bez odpowiedniej diety nie zadziała. ALe pomóc może - na pewno pomaga w trawieniu, ja już od dawna piję pu erh od Dilmah i nie mam problemów z trawieniem

Gość Herbatofil
Ja mam czerwoną herbatkę taka prasowaną w kostkach kupioną w aptece :) I herbata czerwona PRZECZYSZCZA, wiec niech nikt się nie sprzecza, bo to nawet napisane jest na opakowaniu, ze pita na czczo przeczyszcza, ale tylko w tym wypadku :) czy działa, nie wiem, bo piję ją krótko i jak dla mnie ma okropny smak ale się zmuszam :/ nie słodze herbaty bo w ogóle nie słodze a poza tym to sie mija z celem - pije herbate na odchudzanie a dowalam sobie cukier do organizmu, gdzie logika? :)) W każdym razie po kilku dniach czuje się dziwnie :/ Raz mało nie zemdlałam w lazience tak mi się słabo zrobiło i czasemw ciagu dnia tez mam takie chwilowe gorsze samopoczucie.. dostarczam sobie dodatkowo magnez ale słyszałam, ze czerwona herbata wypłukuje potas, więc raczej warto sobie dostarczac tych suplementów... w każdym razie co chwile czuje jezdżenie po brzuchu, bulganie i takie tam, wiec może działa i rozprawia sie z moim pokarmem :D

Gość Asiuleczek
ja pije herbatę : red slim tea. Pije ja pierwszy dzień wypiłam 2 filiżanki i uważam ze jest obrzydliwa, mam nadzieje ze się do niej przyzwyczaję bo mam do zrzucenia jeszcze jakieś 5 kilo. Gdzieś wyczytałam ze najlepsze efekty są jeśli dodatkowo się ćwiczy, NIE MOŻNA JEJ SŁODZIĆ ANI DODAWAĆ CYTRYNY. Ja przy wzroście 159 cm ważyłam 56 kilo no i postanowiłam wziąć się za siebie od Nowego Roku zaczęłam biegać ok 25 minut i spacerować ok 15 minut tzn. Biegnę 10 minut i jak czuje, że już nie mam sił to idę przez 3 bądź 4 minuty i później znowu biegnę. Robie też ok 50 brzuszków dziennie. Ograniczyłam również słodycze do prawie minimum, staram się nie jeść po 19 ale rzadko się udaje:( bo od czasu kiedy zaczęłam biegać nie mogę zasnąć, zasypiam o 4 rano :( no i odczuwam głód między 1 a 2 i wtedy czasami jem, ale warzywa np. malutka zieloną paprykę bądź marchewkę (zdarzyło się mi tak 5 razy). Dziś wypiłam tę herbatę i już chce mi się spać więc coś w niej jest, herbata czerwona ma również właściwości pomagające w zasypianiu. Biegam już 10 dzień i schudłam 2 kilo, przed chwilka się ważyłam. Uważam to za mój mały sukces, może z czerwona herbatką szybciej dojdę do wymarzonego efektu. Dam znać za tydzień czy moja waga pójdzie w dół , mam wielką nadzieje, że tak bo na wiosnę chce mieć wymarzoną sylwetkę.

Gość kasiaasia
A ja pije czerwoną herbatę bo lubie :) Jak wdze że za bardzo chudne to robie przerwe albo zmniejszam ilosc do jednej dziennie :) Duzy wybor jest w sklepach internetowych alma24, nova24.pl itp a najlepszy jest Oskar - moze troche drozej ale jakosc powalajaca! parzylam kilka razy i za kazdym razem byla coraz lepsza!

Gość pozoga
Ja piję czerwoną bio-activ sypaną juz wiele lat. Kiedys była jeszcze w granatowym pudełku z bergamotką ale już nie ma:(, dla mnie byla najlepsza, cytrynowa obleci. Piję jedną filiżankę dziennie plus dolewki. Piję, bo lubię. Potas uzupełniam, bo piję również kawę i dużo zielonej herbaty. Nie zauważyłam chudnięcia, mam wage w normie. Waga od dostarczania kalorii i ich wydatkowania bardziej zależy;).

Gość lubię herbatę
Najlepsza jest prawdziwa liściasta, te w torebkach to tak naprawdę tylko drobinki które zostają po przesypywaniu liści herbaty, takie resztki. Pobuszujcie w internetowych herbaciarniach, naprawdę warto. Ja właśnie czekam na dostawę 3 herbat do których sama dobierałam sobie składniki typu ananas, malina, mango - poprawiają jej smak a nie zmniejszają dobroczynnego działania (bo niestety w przeciwieństwie do herbat czarnych, żółtych czy zielonych herbaty czerwonej się nie słodzi, bo traci właściwości).

Gość Kasiex_uu
ja piję herbaven (http://www.wirtualnaapteka.pl/index.php/herbaven-receptury-natury-prawidlowe-trawienie-20-sasz.html) zawsze do śniadania i po obiedzie :) czasem jeszcze po wczesnej kolacji, ale staram się nie przesadzać . Widzę bardzo dużą poprawę jeśli chodzi o moje trawienie , a zwłaszcza po przejedzeniu działa momentalnie :) Nie jestem na żadnej diecie, a widzę , ze troszke spadło mi cm z brzucha bo lecą mi wszystkie spodnie więc ewidntnie dziala odchudzająco:)

Gość Karolcia866
tez mam ten herbaven, ale nie stosuje go tak często, ale ulga jest faktycznie nie mam efektu wydęcia brzucha

Witam, ja daaawno temu piłam z mamą czerwoną herbatkę ale nie miałam efektów bo po 2 dniach wymiękłam. Natomiast teraz sobie o niej przypomniałam i stosuję od tygodnia czasu i jest rewelacyjna. Zacznę od początku...bo od ok 2,5 tygodnia przed zaczęciem picia czerwonej herbaty z cytryną z Pu-Erh byłam na dość rygorystycznej diecie i prawie codziennie chodziłam na długie spacery lub robiłam cokolwiek co mozna nazwać wysiłkiem fizycznym. I no tak..efekty były takie że spadło jakieś 3kg ale jak zjadłam normalny obiad tylko raz..to na drugi dzień waga wracała zadziwiająco w góre. No więc kupiłam tą czerwoną herbatę i zaczełam pić ok 3-4 szklanek dziennie + 1 szklankę zielonej i ok 1,5 l wody niegazowanej. Po tygodniu czasu są super efekty ponieważ ubyło mi kolejne 2 kg w ciągu tygodnia (przez 2 ostatnie dni zjadłam nawet normalny obiad i sniadanie) a waga na drugi dzień po wypróżnieniu niewiele się zmieniła (tzn najwyżej mi przybyło 0,2kg). Zauważyłam też, że bardzo poprawia przemianę materii. Fakt - po przeczytaniu negatywnych skutków w przypadku nadużywania tej herbaty trochę przystopowałam - 4 szklanki na dzień to trochę za dużo (bo podobno źle wpływa na nerki i trzustkę) - ale tylko w nadmiarze !!! Ja ogólnie bardzo polecam i nie bardzo zarówno wierzę, że sama herbata nas odchudzi jak i w to, że od samej herbaty trafimy do szpitala - jak to piszą niektórzy. Natomiast wierzę, że ta herbata na pewno pomaga schudnąć i spalić zbędny tłuszczyk podczas dodatkowej diety. Wszystko jest dobre ale z umiarem kochane. No a czy któraś z was becnie jest w trakcie stosowania tej herbatki? Ciekawa jestwem waszych opini. START -------> 95kg :( 15.03.2013r -------> 90kg NIE MOGĘ SIĘ PODDAĆ! W KOŃCU CHCĘ BYĆ PIĘKNA - ROBIĘ TO NIE TYLKO DLA SIEBIE ALE RÓWNIEŻ DLA NARZECZONEGO, ŻEBYŚMY MOGLI SPĘDZAĆ RAZEM WIĘCEJ CZASU AKTYWNIE ;)

Gość iup up up34
JA PRZEZ TA HERBATE DOSTALAM HEMOROIDOW:( NO I NIE SCHUDLAM

Gość ololooooaoaoa
a ja przez te herbate zaszlam w ciązę i teraz nie wiem z kim, porazka

---> do ololooooaoaoa He he no mam nadzieje, że mnie to nie spotka :D Co do hemoroidów - chyba od samej herbatki to niemożliwe - może to być ewentualnie skutek tego, iż częściej się chodzi do kibelka. U mnie naszczęscie narazie niema żadnych niepożądanych skutków oprócz utraty lub wstrzymania wagi...uf. Faktem jest, że w jeden z dni jak troche za mało zjadłam w nocy strasznie mnie ssało w żołądku i myslałam że wykorkuje ale jak jem normalnie ale zdrowo to jest dobrze.

Gość GosiaKukuła
Polecam chińską czerwoną herbatę Meridian, jest najlepsza w smaku ze wszystkich czerwonych herbat jakie piłam, ma piękny bursztynowy kolor po zaparzeniu. Oczyszcza organizm, nie zauważyłam właściwości odchudzających, ale nie po to ją piłam. Można ja kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja kupuje ją tutaj http://ziolavita.pl/herbata-chinska-pu-erh-125g-meridian-p2386.html

Gość Viframa
Witam, ja zaczęłam pić tą herbatę, bo słyszałam ze wspomaga metabolizm, i faktycznie problem z zaparciami zniknął (jest regularność wypróżnień). Nie wiedziałam tylko, że ta z BIO-ACTIV Pu-Erh, działa tak silnie pobudzająco...Piję ją od kilku dni, wypijając ostatni kubek ok. 19:00 i mam po-spane. Myślałam, że to zmiana kawy tak na mnie działa, choć piję kawę jedynie rano. Dziś natrafiłam na artykuł o silnym działaniu pobudzającym owej herbatki. Teraz wiem, skąd mój brak snu... a co do smaku, faktycznie smakowitością nie powala :(

Gość gość
Ja schudłam 10 kg piłam po porodzie przez 3 miesiace 2 dziennie , super i waga nadal w normie :)

Ja polecam chińską czerwoną herbatę Meridian, jest najlepsza w smaku ze wszystkich czerwonych herbat jakie piłam, ma piękny kolor po zaparzeniu. Hibiskus - mniamka, rowniez na zimno, Rooibos i Dzika róża super. Piję też piję czerwoną herbatę w torebkach z Bio-acitive.