Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość //ALA

wieczny kawaler.

Polecane posty

Gość //ALA
Coś w tym jest tagore. :)

Gość very
tagore przestan wiecznie usprawiedliwiac swojego faceta i jego niemoc, to droga donikąd. no chyba ,ze Ci pasuje miec faceta- dziecko do opieki. dla typu kobiet- mamusiek to w sumie idealne rozwiązanie.... tyle ,ze kiedys role się odwrócą- ty bedziesz potzrebowała jego opieki i wtedy się moze okazać, ze się mocno rozczarujesz..

Gość semianka
Ala .....najlepiej jak z nim porozmawiasz co dalej z Wami. bo jak piszesz studia skonczyliscie, prace macie wiec juz czas na nasrepny etap w zyciu. no i zeby nie bylo za pozno , bo jak mowia z dlugiego chodzenia nie ma zenienia. i cos w tym jest. a w ogole to facet jak chce byc z Toba to po prostu podjal by ta decyzje, bo jednak troche lat zycia ci zabral. z tego co piszesz to Wy juz zachowujecie sie jak stare dobre malzenstwo, ale czy to dobrze.

very widze, ze znasz mojego faceta...naprawde dziekuje za te wnikliwa analize... :)

Gość very
czytam co piszesz tagore....

Gość w kropce35
Ja swojego faceta zapytałam wprost- jakie ma plany wobec mnie,jaki dostrzega cel naszego związku. Odpowiedź była wymijająca i dała mi do zruzumienia,że traktuje mnie malo poważnie.Mimo,że znamy sie kilka miesięcy (oboje mamy ponad 30 lat), to jednak czuję,że to właśnie tzw."wieczny kawaler" który chce zachować autonomię. Inaczej było w moich poprzednich związkach - czułam i wiedziałam,że mężczyna chce być ze mną, chce stowrzyc trwały związek z perspektywą dalszego wspólnego życia i bycia razem. Nie udawało się bo wychodziły niezgodności charaketrów,rozbieżne zainetersowania i wartości życiowe:( Kocham swojego obecnego "kawalera" ale chyba tracę czas- bo wiem,że to znajmość na odległość, uwarunkowana jego potrzebą i chęcią spotkania się w sytuacjach dla niego dogodnych. Wypalam się w tym związku i coraz bardziej dystansuję. Myślę,że warto powaznie porozmawiać na ten temat:)

Gość //ALA
Droga " w kropce 35" coś czuje że niebawem po prostu zrobie tak jak ty. Twoje pytania trafiają w sedno mojego problemu i doskonale formułuja to o co chciałabym zapytać. Myślę że to uczciwe, a w zależności od odpowiedzi postanowię radykalnie co dalej. bo tak jak już na poczatku napisałam- kiedyś powiem sobie dośc. Ale przedtem jednak zrobię mój eksperyment i poczekam na reakcje. Jeśli nie bedzie efektów tak jak ty - zapytam wprost.

Alus moze popracuj nad komunikacja...nie obawiaj sie, nie naciskaj...badaj...nikt z nas nie odpowie na pytania, ktorymi sie dreczysz...Ty znasz go najlepiej...

Gość very
dziewczyny tu chodzi o zmiane postawy- zamiast wychodzic mu naprzeciw- jak dotad - oddajemy mu inicjatywę...wycofujac się z usmiechem na twarzy, bez wyrzutów i powaznych rozmów, przestajemy miec dla niego zawsze czas- facet zaczyna trzeźwieć błyskawicznie....i tym sposobem osiagamy zamierzony efekt- to działa;-)

Gość w kropce35
I taka rozmowa nie oznacza przecież oświadczyn - a da wyjaśnienie sprawie Cię nurtującej. Dopóki nie prozmawiałam szczerze z moim mężczyzną, czułam większe zainteresowanie z jego strony - dzwonił, pisał smsy,przyjeżdżał też częściej- teraz wycofuje się, bo wie czego od niego oczekuję. Smsy są sporadyczne i lapidarne, telefony coraz rzadsze, raptem ma więcej spraw do załatwienia a przez to brak czasu dla mnie.Więc czego można się spodziewać?? uczucie umiera naturalnie. A zresztą....czy to było z jego strony prawdzwe uczucie? Nie słowa a czyny i zainetersowanie oddają najgłębiej uczucie prawdziwej miłości.

do very...inaczej bys spiewal/a jakbys nas znal...moj facet szybko sie usamodzielnil i odszedl od rodzicow...nie szuka we mnie matki lecz partnerki...a na tym chyba polega zwiazek...zostal kiedy \"upadlam\" i pomogl \"wstac\"...i wiem, ze bedzie...

Gość //ALA
Własnie. najważniejsze to nie zrzędzić. W kazdej sytuacji trzeba zachowac godność.

takie odciecie choc ryzykowne czesto zdaje egzamin...kiedy poczul, ze mnie stracil zauwazyl, ze moze go ktos zastapic...walczyl i jest po dzis dzien...

Gość very
tagore--- to jak spiewam i czy spiewam nie jest moze tak istotne. ale jedno mi sie tu nasuwa- piszesz na tym topiku bo masz ten sam problem co Autorka.... szukamy dobrego rozwiazania...tyle

Gość mąż tagore
Porywam tagore na maly wypad... w tej chwili sie szykuje wiec nie moze pisac... Pozdrawia wszystkich... Pa Pa

Gość //ALA
dziękuję tagore za wszystkie wypowiedzi pa

Gość very
poprawiam się: zamiast "piszesz na tym topiku bo masz ten sam problem co Autorka" powinno być : "piszesz na tym topiku bo miałaś ten sam problem co Autorka". Pozdrawienia dla meżą, dobrej zabawy! :-)