Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zozol

cesarka, a karmienie

Polecane posty

Gość zozol

Hej, mam pytanie: jak wyglada sprawa karmienia piersia po cesarskim cieciu? Slyszalam ze jest to czesto niemozliwe? Od czego zalezy? Pozdrawiam:)

bzdura. Ja miałam cesarke, w poniedziałek o 9 rano a dziecko dostałam dopiero na drugi dzien pod wieczór i karmiłam ja do 2 r.ż Powodzenia :-)

w praktyce jest zupełnie inaczej.Zrobili mi cesarke o 7 rano a o 17 już dali do karmienia

Gość OWCA PRZEDPEŁSKA
laktacja przychodzi później,ale przychoodzi ;) karmiłam rok :D

Gość asia_20
ja miałam cesarkę w znieczuleniu zz i małego przystawili mi do piersi jeszcze na sali operacyjnej ! a potem po jakichś 3 godz przyszła położna i dostawiała go na leżąco bo ja głowy nie mogłam podnieść. Nie widzę problemu pokarmu było malutko ale ssał jak szalony:) a może bardziej się przylulał:)

Oczywiście, że można od razu karmić! Ja dostałam małą na sali operacyjnej, od razu zaczęłą ssać kiedy mnie jeszcze szyli, a potem karmiłam ją na żądanie - jeszcze w szpitalu, mleka miałam mnóstwo, a dziecko karmiłam 2 lata i 3 m-ce. Nie słuchaj starych ciotek i położnych - kiedyś dziecko łaskawie przynosili co parę godzin, to matki ze stresu traciły mleko. Moje dziecko nie ma żadnej alergii i nigdy nie chorowało, jestem na 100% pewna, że to zasługa naturalnego karmienia. I jeszcze: Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby karmić dziecko WYŁĄCZNIE piersią do końca 6 m-ca. Ja tak robiłam, chociaż nawet pediatra kazał dawać soczki wcześniej. DZiecko nigdy nie miało niedowagi ani anemii. Warto słuchać swojego instynktu. Pozdrawaim

Gość Madzianka22222
Urodziąłm przez c.c. i karmie już 8 miesiać :)