Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa Lolka

Izbica koło Zamościa.

Polecane posty

Gość mieszkam blisko
ponoc nawet nie da sie wejsc do tego domu

Gość Spider
Widziałem tą rudere ludzie za chiny ludowe bym tam nie wszedł ten kolo ze zdjęcia to on niezły jest ja na jego miejscu spiepszałbym jak naijdalej

Gość a gdzie
ten kolo ze zdjecia ma glowe?

Gość łojejku
no i nikt nie zna historii tego domu? dzisiaj bede tamtedy przejezdzac, to zobacze czy sie w nim swieci. atak swoja droga to dobry material na reportaz. az dziwne, ze nikt sie tym nie zainteresowal. iedys byl przeciez taki program na tvn - nie do wiary czy cos takiego

\"Mieszkańcy mówią, że z domu dochodzą dziwne odgłosy. Legenda mówi, że żyło tam małżeństwo. Żona była nie do wytrzymania i z tego powodu mąż się powiesił i w tej samej chwili mieszkanie spłonęło razem z jego żoną. Zabrali ją do piekła i skazano na wieczną tułaczkę po... jej domu. Teraz można ją spotkać w tym domu, ale przestrzegam Was! Ci co byli głodni wrażeń zostali opętani albo już nie żyją. Księża stanowczo temu zaprzeczają. Mówią, że te dziwne odgłosy pochodzą z kanalizacji. Mieszkańcy są innego zdania. Niektórzy mówią, że dom zbudowano na cmentarzu. Inni twierdzą, że duchy robią tam Sabaty.\"

Gość zaciekawiona.......
do chłopka który zrobił zdjęcie>>>następnym razem zrób więcej zdjęć i wejdź do srodka a potem napisz co tam ciekawego jest:)

Gość podobno w tym domu popełniono
morderstwo i samobójstwo, dlatego straszy... bu! :D obejrzyj sobie "Amityville horror" :) taka sama historia się kroi!

Gość etam wcale tam nie straszy
przecież ja tam mieszkam i nigdy nie zauważyłam żeby ktoś mnie straszył :D

Gość łojejku
dzisiaj przejeżdzalam i nic sie nie swiecilo.

Gość Agatioszka
Mathew nie moge jakos zobaczyc tego zdjecia z patrz.pl jakbys mogl to bardzo Cie prosze wyslij mi go na maila bo jestem strasznie ciekawa.moj mail to agulka172@o2.pl i prosze tez innych o zdjecia tego domku. przejezdzam tamtędy co tydzien i patrząc na ten "śliczny" dom mysle czy naprawde tam straszy i co tam sie moglo wydarzyc.chetnie bym go zwiedzila :-)))) pozdrawiam

Gość aDRiaNTL
Witam serdecznie ciekawych ;] ja troszeczke slyszalem o tym domku , ze mieszkala tam rodzinka MAMA TATO i jakies DZIECI i cos sie tam stało juz nie pamietam czy ktos sie wieszał czy cos sie palilo ale pamietam ze ktos mi kiedys opowiadał ze tam talerze latały i swiatła migały i było strasznie , kiedys robilem zdjecia tego domku ale gdzies sie zapodziały, jak ktos ma to wyslijcie mi cos fajnego Arian16@interia.pl Slyszalem tez ze ci ciekawscy co tam wchodzili to zle na tym konczyli a jak probowali zdjecia zrobic to aparaty im sie psuły ;] pozdro / kiedys mialem tam na noc jechac i sie najebac ;] moze ktos pojedzie ze mna ? mogli by tam jakas DYSKE otworzyc ;] FAZA :D :D :D !

Gość aDRiaNTL
http://www.izbica.ug.mbnet.pl/engine.php?attr=bGFuZ2lkPTEmZ209MSZtaWQ9MyZzdHI9Mw http://www.jews-lublin.net/index.php?page=89§ion=13 zna ktos adres tego domu ? ulica i numer ? a ten cmentarz gdzie stał ? tam gdzie ten dom ? wie ktos ? gdzie zakopali doroslych a gdzie dzieci ? jakas kobieta opowiadała : "Potem poprowadzili ich na cmentarz i tam zaczęli rozdzielać - osobno dzieci, osobno dorośli." moze to dlatego slychac placz dziecka w tym domu bo mordowali tam dzieci i one płakały ;/ . w gdzie jest KIRKUT ?? przy jakiej ulicy ??

Gość witch23
siemka mam prosbe jesli ktos ma fotki z tej historii to przeslijcie mi ana22@wp.pl a propo to czesto przejezdzam tedy wdzien i w nocy i nigdy niedzidzialm tam nic dziwnego no ale moze cos jest wiec prosze o fotki plizzzz!!!!!

Gość mieszkanka Izbicy
tam wcale nie straszy.właściciel wyjechał do niemiec.pojawia sie raz na rok.facet troche dziwny-budował schron pod domem.obrazy stoją bo jak twierdzi chronią dom przed piorunami......A te morderstwa to w całkiem innym domu.

Gość witch23
wiedzialam ze to lipa zbyt czesto tamtedy jezdze i to wieczorami i nic dziwnego tam nie widze ...ludzie to maja pomysly.....

Gość nie chodze
mieszkam niedaleko... hym cos w tym jest

Gość Aguela
witam serdecznie, co tydzien wracam z zamoscia do lublina i widze ten sliczny domek. bardzo mnie on interesuje. slyszalam wiele ciekawostek na ten temat ale nigdy nie wiadomo czy to jest prawda czy ktos to wymyslił.

Gość Aguela
tak wogóle chciałabym kiedyś sie tam zatrzymać i przyjrzeć sie z bliska temu domkowi

Gość witch23
moj znajoby byl pod tym domem i nic mu nie bylo i nie jest i powiedzial to to zwykly dom.....

Gość zamosc wita
jestem z zamoscia i ludzie mowia ze tam bez kitu strasz ale ja nie wiem moze niedlugo wybiore sie tam i przekonam .pozdro jak ktos ma jakies foty przysylajcie kamil199@interia.pl

Gość Neri
Przejeżdżałam tamtędy mnóstwo razy i nigdy bym na ten dom nie zwróciła uwagi, gdyby nie opowieść jakiejś znajomej mojej mamy. Wypatrzyłam, obejrzałam (z samochodu). Ot, pusty dom. Obrazy - raczej plakaty. Bez mebli, jasne ściany w środku, słońce po drugiej stronie budynku było widać i oświetlało wnętrze. W tym domu nikt nie umarł - właściciele z tego co wiem, wyprowadzili się, ich syn mieszka za granicą. Obrazy wystawił, by odstraszyć złodziei (głównie pewnie poczciwych miejscowych - ludzie potrafią przecież ukraść okna, kaloryfery, zerwać podłogę...) i przeróżnych wandali. A rozpuszczona przez niego plotka o nawiedzeniu budynku tylko podnosi jego wartość. Na miejscu domu nigdy nie było cmentarza. A dom jest stosunkowo nowy - typowy klocek z lat 80. Żadna przerażająca rudera. Nigdy też nie stał na odludziu - w tym miejscu od dawien dawna przebiegała trasa Lublin-Zamość. W wielu małych miejscowościach stoją puste, niewykończone domy - ludzie znajdują szczęście gdzieś indziej, układają sobie życie tam, gdzie mają lepsze warunki. I nieprawda, jakoby światło się tam paliło w nocy. Nic z tych rzeczy. Sąsiedzi też nie uciekają. No, ale izbicki chwyt marketingowy działa ;)

Gość agatioszka
ostatnio tamtedy przejezdzalam i zrobilam zdjecie tego domku i jak sie przyblizy to widac dziwna biala mgielke w srodku :-) moze nast razem sie tam zatrzymam bo interesuje mnie ten domek hehe

Szanowni forumowicze:) Ludzie pierdoły opowiadaja , nic tam nie straszy Znam te miejscowośc lepiej niz kazde z was. Mam tam niedaleko działkę. Jeżdze tam od dziecinstwa . I to zupelna bzdura:) Choc...moze to jakiś sposób na wypromowanie Izbicy.Bo miasteczko takie sobie ale okolica jest piekna....Zwłaszcza Skierbieszowski park Krajobrazowy

Ja słyszałem następują historię o tym domu... Kiedyś jak wylewli fundamenty w pobliżu bawiło się dziecko i wpadło do tych fundamentów i robotnicy je zamurowali bo jakoś się nie zorientowali:-(bo to małe dziecko było i od tej pory podobnież tam dziwne rzeczy się dzieją...woda sama z kranów leci,słychać płacz dziecka.Kiedys podobnież wysłano tam grupę policjantów z Zamościa na noc,wśród nich był ojciec mojej koleżanki.Gliniarze pryskali z tamtąd w środku nocy jak oparzeni,a ojciec taj kumpeli nic nie chciał powiedzieć.A te gliny to podognież sami tacy hardzi byli...tyle wiem i chciałem się coś konkretnego o tym domu dowiedzieć bo mnie też to interesuje bardzo...

Gość odina17
moj brat byl w woju w zamosciu i kots mu opowiadal.. jak sie dowiem dokladniej to napisze

TEZ SłYSZAłAM O TYM DOMU I CZęSTO GO WIDUJE NAWET.. TE OBRAZY SWIęTE W OKNACH.. DOM CAłY BIAłY ... PODOBNO TAM KTOS UMARł.. WłASNICIEL TEGO DOMU JEST GDZIES ZA GRANICą.. I CHCE GO WYNAJąC ALE NIESTETY NIE MA CHęTNYCH - DZIWICIE SIę :p

Gość Neri
A skąd wiesz, E_S, że chce wynająć? Ja słyszałam coś zupełnie przeciwnego... Nie sprzedaje domu, bo nie musi, a legenda odstrasza złodziei kaloryferów, podłóg, okien i wszystkiego, co można wynieść. Moja siostra twierdzi, że w tym domu już ktoś mieszka - przejeżdżałam tamtędy dwa tygodnie temu, ale nie sprawdziłam. Zresztą, sąsiedzi się na nic nie skarżą, żadnej mgiełki nie widzą, a mieszkają 10 m od tego domu (licząc odległość między ścianami budynków). A okolica zaiste przeurocza, jak już ktoś wspomniał. Mam ogromny sentyment do Roztocza, ostatnio lepiej poznaję południowo-wschodnią część. Polecam amatorom odkrywania cywilizacji (zagubione całkiem spore cmentarze w lesie, ruiny kaplicy i krzyże z dziwnymi inskrypcjami).

Gość DARKFIGHTER
Buahahaha zastanow sie najpierw co napiszesz ja za rok na wakacje jade z kumplami do tego domu i podam stronke gdzie mozna bedzie zobaczyc filmik tego domu i nawet wnetrze(W GRUPIE SIŁA):D:D:D:D:*