Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa Lolka

Izbica koło Zamościa.

Polecane posty

Gość Mieszkam obok
Tam nic nie straszy i nigdy nie straszyło. Widze ten dom od siebie z okna, rano, wieczorem i w nocy. Nigdy rzadnych dziwnych rzeczy. Jedyne dziwne odglosy to piski dziewczyn ktore z kolegami tam przyjerzdzaja czasem. Chlopaki wiadomo, strasza dziewczyny te piszcza, przytulaja sie. :) Jedyne co moze przyprawic o dreszczyk na plecach to gasnace latarnie o 23 :P oczywiscie codziennie (oszczednosci gminy) wiec jesli zainteresowani sie wybieraja to najlepiej okolo 23 :P.

Gość Bardzo CIEKAWSKA ANKA
Hmm u mnie w miescie jest dom w ktorym ponoc NAPRAWDE STRASZY-(BIAŁA PODLASKA ul Waryńskiego 4)tez bardzo bym chciala wiedziec czemu tam straszy:/ o tym domu pisali jakis czas temu w lokalnej gazecie-DUCHÓW PRÓBOWAL SIE POZBYC EGZORCYSTA ale NIE CHCIALY ODEJSC... W domu zaczyna STRASZYC PO POLNOCY-TRZAJKAJA SZAFKI przesuwaja sie fotele szuflady lataja sztucce itp Od 30LAT NIKT tam nie mieszka... podobno DOM kilka lat temu kupiły jakies ludzie z wawy-dom dostali za grosze (takie cwaniaki ucieszone:P) Gdy zaczeli swietowac zakup PO POLNOCY DOM ZACZAL wariowac, oni wybiegli nawet nie zabierajac swoich rzeczy... podobno zabrano je ok rok temu... znam kogos kto byl w tym domu9przed polnaca;p;p)-ponoc w lazience nadal wisza ich skarpetki:P:P podobno w srodku jest calkiem normalnie-od zewnatrz tez za bardzo nie odroznia sie od innych domow...JESLI KTOS WIE DLACZEGO TAM STRASZY NIECH DA JAKOS ZNAC!

Gość misio pysioP
Siemianko wszystkim ostatnio dowiedziaem sie ze ten dom to jedna welka plotka byl tam kiedys cmentarz zydow ale no i co z tego ?? tam nie straszy i nigdy nie straszylo :D:D poprostu rodzinka ktora kiedys tam mieszkala wyjechala do niemiec a ze byli troche dziwni to popostawiali w oknach obrazy zeby nikt nie ukradl grzejnikow i takich tam:D:D No ale z drugiej strony ciekawe skad ta plotka sie wziela:D:D

Gość misio pysio
OOOO fuck przejezdzalem tamtedy jakies pol roku temu i widzialem na scianie pod obrazami jakies tagi a jak wczoraj przejezdzalem juz ich nie bylo co sie z nimi stalo??;> wsiakly??:D:D

Gość cygaś
A ja mieszkam sobie 7 km od izbicy i podobno to nie dom jest nawiedzony, tylko właścicielka. Kiedyś biegała nago po ul. Lubelskiej :D

Gość mysio pysio
ej ale tu nie ma zadnego zdjecia:D:D

powiem tak: znam bardzo dobrze ludzi ktorzy mieszkają w sąsiedztwie. Kiedys pytalam znajomego o tą porazającą historię:P Okazalo się ze to ploty, własciciel domu jest w Niemczech ale nie chce sprzedac domu z powodu jakichs rodzinnych klotni i sam puscil plotę ze w domu tym straszy. Kumpel ma niezly ubaw jak czasem ptzyjezdza telewizja i robią reportaze, potem robią z tego program w stylu \"Nie do wiary\" a ludziska w to wierzą. Mowi ze nigdy nie zauwazyl zeby cokolwiek tam straszylo:D

Gość eheheh
Izbica-żydowska stolica

Gość ajjj
te wszystkie opowiastki to brednie. bylam tam nie raz i wcale nic nie straszy... ludzie wymyslaja jakies historie zeby zrobic sensacje.moze i jest tam strasznie ale tylko dlatego ze to siedzi w ludzkiej podswiadomosci czego sie wczesniej nasluchali. glyby naprawde tam cos bylo to juz by sie dawno tym zainreresowali jacys naukowcy. dom jak kazdy inny tyle ze opuszczony

Gość Dom Strachu
każdy z was tam był...? żałosne, nie wysiedzieli byście tam godziny, nie straszy? brednia... właściciel wyprowadził sie z domu bo słyszał płacz dziecka, nie dawało mu to spokoju mimo że szukał źródła dochodzenia głosu (bez skutku) wybudował sie na 2 stronie ulicy i tam jest już spokojnie... były osoby chętne do kupienia domu jednak z ścian zaczęła kapać krew i słychać było to dziecko. teraz dom stoi pusty a właściciel chce go sprzedać wraz z działką za 6000 .. chętnych było wielu i każdy zrezygnował. w oknach stoją obrazy święte które mają wypędzić z tego domu szatana... tylko czy to szatan? Podobno nie, to duchy po zbrodni niemieckiej na żydach... ( mordowano w okolicach dzieci żydowskie i dorosłych ) przykre ale jednak. egzorcyści nie chcą wejść do domu argumentując to tym że nie zostało udowodnione nawiedzenie domu przez ducha. dla jasności i ciekawskich... w domu nadal dzieją sie dziwne rzeczy, samoistnie zapala sie światło, wyraźnie słychać płacz dziecka a czasami nawet słychać jak by ktoś walił pięścią w szybe. Właściciel mieszka po 2 stronie domu więc bez problemu można w domu przenocować, jednak podkreśla że nie odpowiada za zdrowie psychiczne i fizyczne śmiałka po noclegu... J miłego snu ;)

Gość Sova
Ludzie, zastanowcie sie co wy wogole piszecia, kurwa bylem tam z kumplami i robilismy zdjecia nawet srodka przez okna, poza tym bylismy tam o 23 i jakos nas nic nie wystraszylo...a te obrazy ktos napewno dla fazy wystawil w oknach i puscil plote zze straszy zeby zule sie nie schodzili heheheheheh

Gość MUKI
siema jak byliscie tam i macie jakies fotki to prześlijcie je na meila jestem ciekawy czy naprawde tam cos jest i jak wygląda ten budynek w środku. Jeżdze po polsce i sprawdzam takie rzeczy do tej pory nie trafiłem na duchy tylko na chore osoby które nadaja się wylącznie do psychiatryka. Pozdro i prośba o te fotki

Gość Verkam
Gdy będziecie przejeżdżać przez Izbicę drogą od Krasnegostawu do Zamościa, lepiej uważajcie! Znajduje się tam nawiedzony dom. Wygląda jak każdy inny, jest biały, pozbawiony ogrodu, wygląda jak złączenie kilku domów. W oknie jest obraz Matki Boskiej. Jego właściciel mieszka za granicą. Już pierwsze spojrzenie budzi strach. Mieszkańcy mówią, że z domu dochodzą dziwne odgłosy. Legenda mówi, że żyło tam małżeństwo. Żona była nie do wytrzymania i z tego powodu mąż się powiesił i w tej samej chwili mieszkanie spłonęło razem z jego żoną. Zabrali ją do piekła i skazano na wieczną tułaczkę po... jej domu. Teraz można ją spotkać w tym domu, ale przestrzegam Was! Ci co byli głodni wrażeń zostali opętani albo już nie żyją. Księża stanowczo temu zaprzeczają. Mówią, że te dziwne odgłosy pochodzą z kanalizacji. Mieszkańcy są innego zdania. Niektórzy mówią, że dom zbudowano na cmentarzu. Inni twierdzą, że duchy robią tam Sabaty. Sama kiedyś przejeżdżałam blisko tego domu i nagle na drogę wyskoczył zając. Nie udało się Nam go ominąć... Przypadek, przeznaczenie??? Lepiej tam nie idźcie, a szczególnie w nocy! To jest skopiowane jak coś.

Gość Przez was sie boje
:D

Gość justa1932
no o izbicy to ja wiem dużo o tym domu tesz moja siostra cioteczna mieszka niedaleko tego domu i od nie j wim to wszystko właścicielka domu zabiła dzieci i zakopała w ogrodzie te dzieci ( duchy) zaczeły ją straszyć przenosiły lampy obrazy zmieniały i ona ogłoszenie dała że na sprzedaż jakiś rok temu facet chciał kupić ten do m wszystko było ok ale jak jusz podpiszywli jeszcze raz pojechałi jak wszedł to krew zaczeła spływać po ścianach i nie kupił teraz przejeżdżałam koło tego domui tam są okna wstawione ktoś chyba kupił aha propo okien wcześniej w tych oknach stały obrazy teraz tesz stoją więcej szczegółów 5171617 jak mi sie uda to wstawie fotki pozdro

Gość justa1932
mam fotki jeśli chcecie je zobaczyć piszcie na gg 5171617 bo tu sie nie da wstawić

Gość Ehh..
Kazy opowiada co moze. Poprostu w tym domu mieszkała starsza Pani ktora bała sie burzy, wiec wystawiała obrazy w oknach, a ze tam straszy to jest powiązane z innym legenadami ze np. matka zabiła swoje dzieci czy cos w tym stylu, co jest bzdurą, warto popytac starszych osob ktore znaja historię tego domu. Pozdrawiam.

Gość tip top
siema. bylem w tym domu (pewnie jak kazdy z was), ale jako jedyny chyba rozwalilem w nim antywlamaniowe drzwi,ktore nie pozwalaly wejsc do srodka... wiecej szczegolow na mail zodiakus@vp.pl

Gość Julenka_19
Tak to prawda że w tym domu straszy, nie jest to wcale historyjka po to aby przestraszyc ludzi. Stało sie tam coś strasznego gdy był budowany ten dom, gdy wylewano fundament wpadlo 4 letnie dziecko i nie dalo sie go uratować, w ścianie na 1 pietrze w murach tez zostala zamurowana jakas kobieta. Mieszkalo tam wiele rodzin ijedna rodzina powiesila sie na strychu. Wiem o tym bo ten dom byl kiedys mojego wujka i wierze mu ze cos takiego naprawde sie tam stalo dlatego sa takie odglosy.

Gość izoldatkd
witam prosze o przesylanie mi wiadomosci na temat domu w ktorym straszy na warnskiego 4 w bialej podlaskiej ...dziekuje ze gory ;) Ps. piszcie na forum albo na maila izoldatkd231@interia.pl

Gość Fiodorxxxm
Witam. Nie znam historji tego domu ale bylem w nim. Przerazicie sie... Bylem nawet na strychu i nic ciekawego nie zobaczylem. Ten dom ma klijent ktory mieszka w Niemczech. Ubieglego roku jego dzieci byly tu na wakacjach. Nocowali 2 tygodnie, i nic ciekawego sie nie stalo. A jak spytalem czy w tym domu straszy to tylko sie smieli zemnie. Watpie w ta historie, to wymysl jakis.

spalam kiedys w nawiedzonym domu w radomsku.polozyli w nim spac 30 osob z pielgrzymki.mielismy wejsc na drugi dzien do czestochowy. o 3.30 sie obudzilam.za sciana,w pokoju obok ktos walil mlotem.drzwi do tego pokoju byly zastawione szafa. dom straszny.smutny i opuszczony ten pokoj obok tam straszylo od 3.30-4 rano bylo slychac

Gość Biała Podlaska
ta Izbica to jest nic w porownaniu do tego co sie dzieje u mnie w miescie. Tak jak pisala Anka jest tam ciekawy dom. Byłem tam kiedys z koleszkami w zime, nie mielismy gdzie wypic wiec poszlismy tam. Najeb...smy sie troche ale to nie byla nasza faza po alko po polnocy meble zaczely sie same przesowac i wogole jakies dziwne dzwieki tam byly. spierdalal..my z tamtad szybko po jakiejs godzinie wrocilismy i rzucalismy butelkami w szyby izadna sie nie wybila chociaz sa to stare okna. to dopiero faza byla. juz nigdy tam moja noga nie postanie

tam w tym radomsku to podobno samobojstwo bylo.i wierze w to.bo bez sensu zeby mialo cos straszyc bez celu. podobno tam straszy-mowili wszyscy we wsi

Gość DiaNkA Z ZmC
CIEKAWA LOLA: Ja wiem duzo na ten temat mieszkam nie daleko izbicy zreszta uczszczam do parafi gdzie kasiadz jest egzorcysta ale nie bede podawal nazwiska . Odszedl z kosiola bo przydzielono gdzies tam.... . Wiec tak: te obrazy w domu to sama prawda, bylo tam wielu ksiezy ktorzy odprawiali egzorcyzmy lecz ta sila mocy jets silniejsza od ncih i nie mogli wypedziec tego ale wiekszosc mi mowi ze tam zabito dziecko i pochowano w murach domu a ojciec ktory je zabil byl zly i sma sie zabil i te zmarle osoby blakaj sie bo nie byli godnie pochowani i te dziecko w jkais spozob szuka zemsty po smeirci moim zdaniemy aby wypedzic to zlo bylo by trzeba sprowadzic Papieza:) bo kasiadz nie dla by soebi rady, a wracajc do ksiedza z mojej parafi byl tam i w czasie odprawiania egzorcyzmow wszystko latalo noze wsyztskie przedmioty... w trudno w to uwierzyc ze ksiadz obrazy krzyze nie daja sobie z tym rady... ja z moimi kumpelkami postanowialm ze zorbimy wypad tam pod ten dom ebda z nami chlopcy ale zobacyz sie co tam bedize sie dzialo ehh sma sie dygam;p Ja bym zburyzla ten dom na ich miejscu i wogole nawet nie wiem ile lat temu to bylo kto jest wlascielem ... Tak jak powieidzla pani od religi zla nie mozna sie bac tylko trzeba stawic mu czolo i nie uciekac zywych trzeba sie bac a nie zmarlych. Ma racje al to jets bardzo trudne poniewaz jak sie zobacyz zmarlego strach jest i jak mu staiwc czolo pamietajmy ze Bog zawsze jest pryz nas i zawsze nam pomoze a my jeog dizeic nie mzoemy opuscic jego .;p

Gość kako
ludzie pieprzycie bajki, w tym domu w izbicy nie straszy, ludzie głupoty wygadują. Facet mieszka w niemczech, a obrazy w oknach - kiedys starci ludzie wierzyli ze jak wystawią obrazy świetych w oknach to ich ochroni od burzy, i tyle, koles wystawil, plotke puscil aby sie nikt tam niemelinowal, kilka lat temu remontowal ten dom stary pijaczyna, nachlal sie i mial omamy. NIC TAM NIE STRASZY, ludzie opamiętajcie sie.

Gość izbol
Wielkie halo. to dom ojca mojego kumpla, ktory teraz mieszka gdzies w niemczech. obrazy w oknach stoją, żeby młodziezówka z izbicy tam nie piła i chaty nie rozwaliła. a, że jakiś zjeb dośpiewach historie i ją rozpropagandował to już inna sprawa. ale bójcie się, bójcie! łaaa, jestem duuuchem! lol.

Gość mysio pysio
Ja widzialem zdjecie z tym domem jak ktos z niego wyglada i na pewno duch to nie jest. pozdrawiam