Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Włoszka22

oboz koncentracyjny

Polecane posty

Gość Włoszka22

Witam wszystkich. potrzebuje jednej informacji. Czy na pojezierzu mazurskim zostal zalozony jakis oboz koncentracyjny lub jego jakas pochodna? Ja nie moge niczego znalezc. Ale przeciez moglo istniec tam cos "mniejszego" niz Majdanek czy Oświecim. Prosze o pomoc!

Gość Włoszka22
Bardzo prosze! Czy ktos wiec cos na ten temat??

Gość historyk
Wlosi to tchorze i kolaboranci , pomagali hitlerowcom w czasie drugiej wojny swiatowej ....... wstyd i hanba !!!!

Gość Włoszka22
to ze mam taki nick to nie znaczy ze jestem wloszka! Ludzie wbijcie sobie to do glowy......... Boshe........ Poza tym strasznie mnie denerwuje to jak sie patrzy na narody TERAZ. TE obozy istanialy podan 50 lat temu!!!! I Obecne pokolenie praktycznie nie mialo z nimi kontaktu! To nie sa Ci sami ludzie. Tak nie mozna..... To wina ich dziadkow!

Gość Włoszka22
poza tym, nie na takie "informacje" czekam. Prosze o odpowiedz na pytanie ktore zadalam. I prosze by nie wypowiadaly sie osoby ktore maja zamiar pisac takie rzeczy jak historyk czy jego poprzednik.

Gość Włoszka22
Historyku, czemu piszesz nie na temat? W szkole nie nauczyli CIebie ze jesli jest konkretne pytanie to odpowaida sie na nie, a nie plecie to co slina na jezyk przyniesie? Jesli nie wiesz tego to szkoda mi CIebie.....

Gość Włoszka22
dodam jeszcze ze z radoscia i ochota poklepie po chełmie jakiegoś żwawego esesmana...

Gość historyk
Ale Wlosi i Francuzi dalej sie nie zmienili , Wlosi to dalej tchorze a Francuzi nadete bufony , ktorzy sa zawsze gotowi do tego zeby pouczac caly swiat. W Polsce nie lubimy Wlochow , Wloszek tez. 😡

Gość Włoszka22
Z sardonicznym uśmiechem na mojej trędowatej twarzy wyrywam po kolei nogi pająkowi-krzyżakowi a sam tułów wrzucam za dekolt kasjerce w kasie nr 4 dyskontu "Biedronka" w Chojnicach. :classic_cool:

Gość Włoszka22
TWoja odpowiedz byla nie na miejscu. Podajac taki nikt i piszac takie slowa, poprostu zostala przeze mnie zignorowana. A kto ma pusty leb to ma. Ale doskonale wiem ze ja ta osoba nie jestem. Twoje texty sa z niskiej polki.

Zmienilam nic z Włoszka22 na Włoszke bo niektorzy sie tu pode mnie podszywaja.............

Gość bylo cos ale niepamietam

Gość masz pusty leb
dajesz sie prowokowac historykowi , oni zawsze tak podpuszczaja

NIe kazdy francuz jest taki jak piszesz, tak samo nie kazdy wloch! O nas tez zle mowia za granica a co? Kazdy polak jest taki sam? WYstarczy poogladac wypowiedzi na kafeterii i widac ogromny przekroj przez spoleczenstwo!!! Wiec nieuogolniaj, bo takie postepowanie jest krzywdzace.

Wystarczy spojrzec na ten temat. Niektorzy uzywaja takiego slownictwa ze zal \"pupe\" sciska...

Proponuję lekturę \"Charakterów narodowych\" dr Edmunda Lewandowskiego - może po niej zmienisz zdanie. Pozdrawiam

Gość historyk
Kraj ktory bez walki poddal sie Niemcom , jedyne wojsko jakie ma i ktore bierze udzial w misjach to " Legia Cudzoziemska " ktora zlozona jest z cudzoziemcow bo Francuzom tam nie wolno sluzyc , a Francuzi to bufony i kazdy kto tam byl to Ci to powie , Wlosi nie lepsi Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród, Nie damy pogrzeć mowy! Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy, Nie damy by nas zniemczył wróg... - Tak nam dopomóż Bóg! Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy Ducha, Aż się rozpadnie w proch i w pył Krzyżacka zawierucha. Twierdz? nam będzie każdy próg... - Tak nam dopomóż Bóg! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił. Orężny wstanie hufiec nas, Duch będzie nam hetmanił, Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg... - Tak nam dopomóż Bóg!

czekam na odpowiedz na pytanie co do obozu na mazurach. SENSOWNA UZASADNIONA ODPOWIEDZ. Inne posty pomijam.

Gość historyk
tam mialo byc " jedyne wojsko jakie zasluguje na szacunek " , niestety nawet tak wybitnemu historykowi jak ja zdarzaja sie czasem pomylki :O

Gość Kamil Szymański_Łomża
Byłem kiedyś na obozie wędrownym w Bieszczadach. Było bardzo fajnie i wspominam ten czas bardzo miło. :-)

Gość bylo bylo bylo

Przecież Ci ludzie wyraźnie napisali, w czym problem jeszcze?

Gość Mister R.O.S.S.I
Włoszka - rozwalasz mnie :-D Jaka konsekwentna osóbka! :-) Masz kogoś? 🌻

Nie jestem ekspertem ale moim zdaniem najbliższy Mazur był obóz Stuthoff, czyli Sztutowo. Tak jak Adolf już mówił. Ale to raczej Pomorze.

Gość historyk
bo wiecie - polacy napadli na niemcy i francuzi byli zwierzchnikami polski

Gość przepraszam że przeszkadzam
którędy do Cycowa ??

do Morgaine to tez wiem ze tam jest. Ale moze byl na mazurach jakis oboz pracy? Albo cos innego?