Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mritta28

piwko w ciąży

Polecane posty

Gość ooooolllllkaaaaaaaaaaa
Choć uwielbiam piwko, jestem zdania że w ciąży nie powinno się go pić. Niewiadomo jak alkohol wpłynie na dziecko, po co truć takie maleństwo. Przecież ciąża nie trwa latami, można wytrzymać te 9 miesięcy, a potem jak będziesz karmić piersią, a będziesz miała ochotę na piwo to zawsze możesz mieć w zapasie odciągnięty pokarm lub przejść na sztuczny.

Gość młody facet młody
Autorko, szukasz usprawiedliwienia na forum, porad. Jak będziesz miała wypić te pół szklaneczki to i tak wypijesz, pytanie czy będziesz się do końca ciąży zastanawiała czy Twoje egoisttyczne podej ście nie zaszkodziło dziecku.

Gość takaaaa osbie jednaaa
nie ma bezpiecznej dawki alkoholu jaką kobieta może wypić w ciąży, dlatego ALKOHOL w ciąży jest ZABRONIONY

Gość antypatologia
Nie lubie piwa, a w ciazy mialam ochote sie napic, wiec wypilam sobie pol butelki Lecha Free w osmym miesiacu. Alkoholowego sie balam, zreszta chodzilo mi o sam smak. Nie potepialabym kobiety za wypicie lampki wina, czy odbrobiny piwa w ciazy, ale sama nie pilam.

Gość gość
to nie jest dobrze

Gość gość
W listopadzie zaszłam w ciążę. , w grudniu była Barbórka, moje urodziny, święta, potem znów urodziny, w styczniu co weekend jakąś impreza, w lutym to samo, na początku marca dowiedziałam się że jestem w ciąży. Przez kilka miesięcy piłam alko w nie małych ilościach. Teraz moja córa sprawna fizycznie i psychicznie skończyła 5 klasę z najlepszymi wynikami w szkole, oraz osiaga duze sukcesy w tenisie ziemnym.Wiec proszę nie mówcie ze alko jest taki fatalny. Owszem nie popieram picia do upadłego ale w małych ilościach nikomu nie zaszkodziło. A i dodam że przez całą ciążę paliła papierosy bo lekarz powiedział ze rzucenie może tylko zaszkodzić, fakt ograniczyła ale ciągle paliłam. Nawet ostatnio czytałam artykuł ze gorsze od szklanki piwa w ciąży jest filiżanka kawy lub herbaty...