Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carmen005

jaki puder?

Polecane posty

Gość Bambolea
jak sie malowac zeby nie zrobic maski ????? jakie kosmetyki polecacie???????????????mam skore sucha

Gość koczyk
to zależy od okazji , pory roku i stanu mojej cery. Teraz jest zima i moge te cięższe, ale odpukac cera mi się poprawiła, więc w zasadzie nie musze mieć super kryjącego. Ale tak na codzień to mam teraz PAN STICKA, i używam go bez korektora, mam 12, to jest chłodny jasniutki beż, i puder transparentny sypki MF Profesjonal Lose Powder, jak wychodzę wieczorem to Revlon colorstay zmieszany z Estee Lauder Double Wear,Colorstay 01, Double 3!, bardzo dobry ale dla mnie za ciemny, jak zmieszam to jest dobrze, lub sam Revlon to juz moge pozwolić sobie nawet na 2 Colorstaya, ewentualnie Clinique superbalanced makeup 1, mam też coverderm Farmeco, ale jak dla mnie niewypał, cięzki nie ten kolor mam3 i warzy sie na mojej buzi. Na cieplejsze i upalne dni cos lżejszego, jak cera bez problemów to chanel double perfection, 20 clair cameo bardzo ładnie buzia wygląda po potraktowaniu tym specyfikiem, ale moim zdaniem szybko znika i trzeba poprawiać, a jak mam mało kasy to rozswietlający AA, patrzyłam na Lirene City matt, ale ten najaśniejszy kolor natural nie pasuje mi do końca , ale możesz sprobowac, daje matowe wykonczenie i u mnie w promocji był po 15 zł.

Gość Bambolea
mam panstica ale wydaje mi sie ze robi maske!!!!! chyba ze jest niedobry do suchej skory??? bo taka posiadam , mam wrazenie ze wszystko podkresla moje wysuszone skorki i inne zgrubienia , kto uzywal mf lp ???? jakie opinie?? nadaje sie do suchej cery???

Gość karmena
gdzie mozna dostac probki kosmetykow przed zakupem?????? np podkladu max factor czy revlon itp nie che wydac pieniedzy na podklad ktorego potem sie okaze nie bede uzywac

Gość kiszka
kto uzywal pudru manhattanu tego w czarnym pudelku????????????????

Gość zenka
a pudry te kremowe w kompaktach?? kto stosowal

Gość stilla23
No cóż dziewczyny trudno mieć krowe , łąkę i pieniądze, jeżeli potrzebujecie podkładów mocno kryjących to właściwie każdym z takich można sobie zrobić maskę, niestety. Sztuka w tytm , aby nie przedobrzyć ,nie nałożyc tego za dużo , i żeby taki podkład wtopił się w skórę, zdarzało mi się, że paskudztwo dosłownie "stało" mi na twarzy, tak jakby się zwarzył i tego trzeba unikać, poza nadmiernym nakładanie specyfiku. Ważna jest baza pod podkład szczególnie kremy matujące maja takie własciwości ścinające podkład, dlatego trzeba z nimi ostrożnie i dobrze jest na początek pouczyć sie nakładać podkład ze specjalna baza pod podkład, dobra ma Lumene. Daje taki poslizg i naprawde z taka baza nałożenie podkładu to łatwizna. I jeszcze jedno nie usiłujcie szczególnie tymi podkładami silnie kryjącymi opalać buzi, bo będzie masakra. Zawsze lepiej nawet ton jaśniejszy podkład od karnacji od za ciemnego z tego co widze na ulicach, grzech główny dziewczyn i nie ma siły ta twarz mocno odcina sie od szyji uszu, jest nienaturalna i widać wtedy wszystkie niedoskonaości i smugi.Doi zmatowienia ja używam transparentnego sypkiego Clinique i raczej trudno nim przedobrzyć, no i sa bibułki matujące. Jak miałam problemy z cer ą, typy i tłusta z niespodziankami i miejscami wysuszona specyfikami przeciwtrądzikowymi, i byłam załamana , bo po nałożeniu podkładu wyłaziły mi te suche miejsca, pożyczyłam od mamy podkład Efektimy, taki z dozownikiem i napisane jest na nim przeciwzmarszczkowy, ale miał taki fajny jaśniutki beżowy kolorek i fantastycznie maskował "niespodzianki", jednocześnie nie podkreślając suchych miejsc, na awaryjne sytuacje bardzo przydatny. I myślę, że po prostu trzeba szukać dla siebie rozwiązań najlepszych nikt nie rodzi sie mistrzem, trzeba ćwiczyć, tylko nie przed wielkim wyjściem, a wieczorem na spokojnie jak póżniej możemy zmyć i mamy dużo czasu. Co do próbek, to różnie z nimi jest przu zakupach zawsze w Sephore cos dostaje, no i teraz w każdym sklepie sa testery.

Gość zabojatkaa
w każdym sklepie sa testery, można tym paćkac sie do woli i szukac czegoś właściwqego dla siebie. Bo nikt nie widząc osoby i jej problemu nie dobierze właściwego pudru, a tym bardziej koloru, to co dla mnie idealne, może okazac sie niewypałem dla dziewczyny X, i jeszcze będa pretensje o wpuszczenie w maliny. Dlatego możemy tu podzielić się opiniami, ale i tak najważniejsze, czyli właściwy wybór należy do bezpośrednio zainteresowanej i ona musi podjąć decyzję, mniej lub bardziej właściwą .

Gość ja tez pytam
najlepsze jest to ze mozna dostac jakiejs agresji chodzac po tych sklepach, w kazdym sklepie kolor wyglada inaczej i zawsze na niezbyt naturalny , porownuja c jescze ze zdjeciami z internetu zupelnie inny kolor niz miec powinien , uzywajac testerow tez nie wiem czy cos zdzialamy dobierzemy bo kosmetyki w nich szcegolnie w drogeriach typu natura sa chyba dawno przeterminowane , kolor i konsystencja pozostawia wiele do zyczenia a normalne kosmetyki na polkach zakurzone tak ze nie chce sie kupowac a mniejsze drogerie poupadaly >>>>>>:((

Gość bombka1
kto uzywal podkladu w kompakcie? jakie ma wlasciwosci ? polecacie?

Gość ale za
raczej mocno kryjące, tez trzeba uważać z aplikacją łatwo przefajnować.

Gość max max
jakie kolory max factora ? fajne???? ktore sa naturalne nie rozowe

Gość w tym sie mozna pogubic
kolorystyka max factor ?jaki jest kolor najbardziej naturalny? nie jasny ani ciemny sredni ???? lasting performace jest ponoc dobry ale te koloryyyyyyyyyyyy

Gość a ja sobie
zobacz 102 i chyba 101.

Gość a ja sobie
o kurcze te które podałam sa jasne, ale takie znam, i w końcu jest zima.niedoczytałam, przepraszam

Gość w tym sie mozna pogubic
nie szkodzi , dla mnie w sumie najwazniejsze aby te kolory nie byly rozowe ani pomaranczowe ani tez tak ciemne ze czerwone a to sie zdarza . nie myslalm ze dobor koloru to taka trudna rzecz !!!! a ty kupujesz moze na allegro czy w sklepie noralnie po cenie 60 zl ?

Gość to ja 88
a kompakt max factora ten zloty jaki jest? kryje

Gość maxmara35
litosci .. jak mozna nakladac sobie na twarz tony tapety?? żaden puder nie ukryje niedoskonalosci cery dopóty z nią czegoś nie zrobicie .... zalecam wizytę u kosmetyczki a najlepiej dermatologa :))delikatny róż na policzki w odcieniu brzioskwini , muśniete tuszem rzesy to to co lubię najbardziej :)) powodzenia drogie panie w dalszych eksperymentach na wlasnej twarzy:)

Gość pytam sie
czym sie rozni puder max factor ten w zlotym pudelku od creme puff/ ???

Gość do maxmara35
och wiesz nigdy sama bym nie wpadła na pomysł pójscia do dermatologa, ależ to odkrywcze. Kobieto moja buzia pod opieka dermatologa, zdecydowanie rzadziej kosmetyczki jest od paru lat, chyba mało wiesz o problemie skoro tak się wypowidasz i uwazasz, ze taka wizyta szybko rozwiąze problem, a tu siedza same głuptaki ,które myślą tylko o maskowaniu, a nie o leczeniu.Mało tez wiesz o maskowaniu, skoro uważasz to za niemożliwe do ukrycia, ja potrafie sie tak umalować, ze cere mam nieskazitelną wręcz, co prawda kosmetykami profesjonalnymi, ale te zwykłe tez sa ok. Naprzykład MF KLasting, jest czesto używany przez profesjonalistki. Ja mam cere mieszana naczynkowa i przy takiej i dermatolog zaleca podkład i puder w sezonie jesienno zimowym przymusowo, ma to chronic naczynka. Bo jak już popękaja a niektóre z dziewczyn już taka buzie maja to powiedzenie im żeby używały na policzki tylko różu, jest nie wiem nawet jak to nazwac śmieszne i głupie{i smieszno i straszno} A juz polecanie konkretnego brzoskwiniowego koloru różu, swiadczy, że mało wiesz o malowaniu, i lepiej zachowaj swoje uwagi dla siebie, z jasnej porcelanowej buzi zrobiłoby to pajacyka, "muśnięcie tuszem do rzęs", ach ta retoryka, muśnięcie?, jak to sobie wyobrażasz rzęsy muśnięte tuszem. tak czy siak rzęsy maja być starannie wytuszowane!Dziękuje za taka pomoć, byc może sa sprawy w których masz cos do powiedzenia, typu kulinaria idz i tam udzielaj porad

Gość do w tym sie mozna pogubić
MF 100 to jasny bezowy kolor, ja kupuje w sklepie, czasami na Zachodzie, teraz mogę coś zamówic w Stanach, i waham się epomiędzy podkładem Almaya, a pudrem sypkim Clinique, który mi sie kończy, a jest naprawde dobry, a z tego Almaya nie miałam nic, a podobno ma świetne kosmetyki. Do ja 88 nie wiem o jaki kompakt ci chodzi nigdy go nie miałam to sie nie wypowiem, z tych mocniej kryjących miałam Pan sticka 12, nie matuje trzeba przypudrować, a można uzywać tylko jako korektora na miejsca do ukrycia, tez używaja go profesjonalistki, zły więc być nie powinien, pozdrawiam

Gość uppppppppp

Właśnie, ten puder MF Creme Puff, czy on nie ma w sobie coś z kryjącego podkładu? Wywaliam stary puder i chce kupic nowy, ale niekoniecznie chodzi mi o puder-podkład.

Gość tyffi
przykro mi nie mogę pomóc, nie używam pudru w kamieniu tylko sypkiego.

Gość ah ten max factor
creme puff to bardzo dobry puder!!!! ma delikanta miekka konsystencje nie twarda i bardzo pudrowa jak inne wrecz sypka jest super, kryje i jest niewidoczny na skorze trzeba tylko dobrac odpowiedni kolor , jak sie dobierze zly to nie rezygnowac i kupowac znowuz inne marki tylko nastepnym razem lepiej przzemyslec sprawe odcienia bo to wazne a produkt wart swojej ceny az za dosc moglabym za niego o wiele wiecej zaplacic !!!!! mozna stosowac z podkladem lub bez !!!!!!! jak kto woli , w kazdych warunkach spelnia swoje zadanie takze polecam!@!!!!!

Gość maxmara35
do osoby , ktora udzieliła obszernego komentarzau do mojej opinii. Cóż rzeczywiscie moze zbyt malo wiem ... bo nie nakladam na siebie ton tapety gdyz nie ma takowej potrzeby . w wieku 36 lat mam sliczna cerę , ku mojemu szczęścxiu ominął mnie tradzik młodzieńczy i żadne ,,syfyy sie mnie nie imają . A tak swoja drogą ... naucz sie uważniej czytać bowiem nikomu nie polecałam rózu .. to wypowiedź w konteksie tego co ja lubię ! Nie jestem pqjacem ,który naklada sobie na rzesy trzy warstwy tuszu .. obrzydzenie :(( Tak swoja drogą jesli nakładasz na siebie tony pudru horrorem jest zapewne zobaczyć cię bez niego...Powodzenia w tym profesjonalnym jak to nazywasz pacykowaniu.

Gość carmen005
do max mary: skoro jestes posiadaczka takowej cery masz szczescie zatem nie wypowiadaj sie na tym forum to po pierwsze, po drugie jesli sie nudzisz znajdz sobie inne zajecie moze rowniez jakies forum ale raczej takie dla znudzonych nie majacych hobby kobiet!!!! No a ostatnia rzecza jaka do ciebie napisze jest fakt ze makijaz jest czescia eleganckiej zadbanej kobiety i jest bardzo wazny!!!! Wydaje mi sie ze smiesznie wygladasz skoro uzywasz tylko malej ilosci tuszu i rozu , jak nastolatka ktora dopiero co zaczyna zabawe z kosmetykami , makijaz twoj wyglada zapewne jak " niedokonczony" jak dziecko namaluje rysunek i na nim jest tylko maly domek i jedno drzewko a reszta to smutna pusta biala kartka to jak to wyglada??????? Brak ci profesjonalizmu !!!!!

ja uzywam pudru max factor creme puff translucent nr 5 . moim zdaniem jest rewelacyjne, maskuje wszeldkie nie doskonalosci i nie trzeba dawac podkladu. nr 5 to jest do jasnej cery

Gość maxmara35
carmen .. jak ty jestes próżna to gorsze od glupoty:(( tymi słowami kwituję twoja wypowiedź.....a jesli lubisz tak się pacykowac być może odpowiadała by ci rola clowna w cyrku??? I pamietaj faceci nie lubią slodkich idiotek w typie lalki barbie.Powodzenia

Gość carmen005
a uzywalas moze innego koloru ?? czy tylko tego ??? bo ja mialam juz 41 i 13 ale szukam jesio innego odcienia , ten 5 to jest jakis bez? daje delikatny kolor czy jest calkowicie przezroczysty chyba nie jak kryje? creme puff to moj ulubiony ja mam cere srednia nie jasna nie ciemna