Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Peter Gragelmann

Polki mieszkajace na stale w Niemczech

Polecane posty

Gość powiedz mi Wasze dzieci....
Ksieza - katoliccy ksieza - blogoslawili - swiecili czolgi i zolnierzy, wysylali ich na wojne Czy uwazasz wszystkich ksiezy za zbrodniarzy? jak Niemcow?

Gość a Wasze dzieci
oj kochana, nie dosc ze nie jestem kobieta, to jeszcze z Polski pisze:) rozejrzyj sie najpierw po topiku sierotko! zgubilo sie malenstwo?

A wasze dzieci,nie chodzi mi o to że pracodawca ma dać duże pieniądze osobie niedoświadczonej, ogólnie chodzi mi o to żeby zarobki były proporcionalne do cen, żeby każdy polak mógł godnie żyć, bo co mi da zarobek 1200 zł jak ja mam za rachunki 1500 i żeby rodzinę wyżywić i ubrać potrzeba drugie tyle.

Gość a Wasze dzieci
Kosciol Katolicki nie popieral Nazistow! Wrecz przeciwnie, hitlerowcy starali sie tepic KK. Rozumiesz roznice?

Gość a Wasze dzieci
do Barbarag: a kto Ci powiedzial ze cale zycie sie zarabia tyle samo i ze sie pracuje w jednym miejscu? Masz powiedzmy 22-24 lata, startujesz z 1200zl, cale zycie przed Toba. Wybacz ale wydaje mi sie, ze Ty masz zal ze Cie pokrzywdzila transformacja systemowa!

Gdzie mówili ,że mają takie same ceny jak warszawie? chyba ci się coś pomieszało, owszem była dyskusja porównująca ceny w polsce i niemczech.

Gość a Wasze dzieci
byl na forum dyskusja o tym, ze ceny w Warszawie i reszcie kraju sa podobne i generalnie za kazdym razem to slysze jak rozmawiam z kims spoza Warszawy.

I znowu pudło mnie żyje się akurat dobrze, ale żal mi ludzi którym ledwo starcza do końca miesiąca, niedość że oboje rodzice pracują , to nie stać ich na nic.

Gość a Wasze dzieci
ohohoho to teraz mamy dno spoleczne tutaj, pozno ale sie doczekal, jezyk, stylistyka, wszystko sie zgadza:) robisz w niemieckim burdelu?

Gość ale jestescie
nienormalni, przeciez polakom zal dupe sciska inaczej by sie nie dopieprzali was i tyle :) ja bym sie nie przejmowala niech startuja od 1200miesiecznie, na pewno za 10lat dostana moze 1500:p ..powodzenia :p

Gość ..... Nacht.....schatz
u mnie juz pozno czas do lozka.....niestety inny kontynent

Gość a Wasze dzieci
do Barbarag: to znaczy na co im nie starcza? jesli oboje pracuja po 900zł netto, to maja razem 1800zł netto, po oplatach wynoszacych jakies 600-700zł, zostaje im 1100 na zarcie

moje pytanie bylo inne? Nie pytalam czy KK popierali hitlerowcow.

Gość a Wasze dzieci
"polakom zal dupe sciska", czyli nie jestes polka? niezle:) oto prosze Cie bardzo Barbarag, oto Twoi wspolplemiency:)

Gość a Wasze dzieci
sorry ale nie dam sie zmanipulowac w tak prosciutki sposob:) jest roznica, pomiedzy pojedynczymi dzialaniami podejmowanymi przez jednostki, a oficjalna linia organizacji, czy tez panstwa!

gdzie masz oplaty 600-700? Bo ja mam sam czynsz 550 , gaz 130, prąd 170, przedszkole 170, telefon+komórka+internet 300, kblówka 50, = 1500, i już kończę, bo z tobą nie da się rozmawiać , twoje zawsze musi być na wierzchu chociaż nie masz racji.

poza tym, ja zarabiam m-cznie 4.800 +tys.$$$ czy tez mam wrocic do PL, za 1000 zl.? nawet jak kocham ten kraj? Dzieki temu moge odwiedzac PL kiedy chce i wydawac duuuuuzo $$$ w PL. Tym pomagam ludziom majacych biznesy w PL. Zostawiam tysiace w PL.

i tacy jak Ty z tego zyja. i cieszy mnie to bardzo. Ludzie powinni sobie pomagac. Szczegolnie tacy co im sie dobrze powodzi.

Gość polska to beznadzieja
to beznadzieja, i tyle, sto lat za murzynami

Gość a Wasze dzieci
ja jakos zyje:) moze trzeba umiec gospodarowac pieniedzmi? do "powiedz mi Wasze dzieci": rozmowa nie byla o tym czy warto wyjezdzac, zreszta pisalem tutaj dzisiaj ze ja jestem za wyjezdzaniem, za zarabianiem, ale nie za lajdaczeniem sie i emigracja na stale. o tym tylko ta dysputa.

pytanie moje nie bylo prowokacja - pytanie nie bylo manipulacja. Proste pytanie, ale odpowiedz jest jedna i Tobie nie pasuje Prawda? Bo odpowiedz jest sprzeczna z tym co pisales wczesniej. tzn. bzdury

Gość emigracja ponad wszystko
polska wam wielkie gowno moze zaoferowac

Gość a Wasze dzieci
nie chce mi sie pisac tego samego jeszcze raz:) a pytanie zadalas zmanipulowane, bo chcialas de facto porownac dwie rozne sytuacje. oczywiscie ze KK w jakiejs tam czesic kolaborowal z Hitlerowcami, co to ma do demokratycznych wyborow w jakich zostal wybrany Adolf Hitler i jak sie to ma do entuzjastycznego poparcia jakie mu narod dawal do momentu gdy nie zaczal ponosic porazek? Generalnie oczywiscie, najlepiej by bylo przesledzic zywot kazdego niemca ktory zyl w tamtych czasach, tyle ze nie jest to mozliwe. Dlatego ja wole byc ostroznym niz odpuszczac wszystkim i zapomniec o sprawie.

Gość wspolczuje twoim dziecia
raz cos przeskrobia i bedziesz im to wypominal do konca zycia

Gość a Wasze dzieci
"przeskrobia"? o rany boskie, no normalnie teraz to mi szczeka opadla:) a tak na marginesie faktycznie, jesli moje dziecko okaze sie psychicznym zabojca gwalcicielem to przysiegam na Boga, ze sie go wyrzekne! i tylko zaslepiona miloscia matka moze nadal usprawiedliwiac takiego potwora!

to ja zaraz Ci napisze jak to jest z tym dawaniem. i z Wami chlopy tak bardzo chetnymi do .... brania .... wyjechalam z 2 kolezankami laaaata temu. 3 dziewczyny - mlode panienki - i ponad 300 Polakow chlopow. Gonili za nami jak psy. Ale jak to mlode dziewczyny, zestresowane, wystraszone na nowym miejscu. (w przeciwienstwie do was chlopow my w czasie stresow ,,, sex jest ostatnim o czym myslimy) brakuje przyjaciol, dobrych ludzi i Mamusi. Latanie takie trwalo okolo 2 lat. Nie mialysmy zadnego romansu NIC. A wiesz prawie wszystkie chlopy, nawet zonate chwalili sie jakie to jestesmy dobre w lozku. Dowiedzialysmy sie o tym w polskim kosciele. Przypominam, ani jeden nie mial z nami NIC. Takze z Wami chlopy jest tak: Dasz zle - NIE dasz jeszcze gorzej. Bo popsuje ci opinie na calego. za to zes nie dala. Takze prosze Cie badz madrym chlopem, i przypomnij sobie ze szkoly ile razy Ty czy Twoi koledzy chwalili sie podbojami??? w prozno?????????? Ja "dawalam" jeszcze jak bylam cnotliwa panienka przez nastepne 5 lat, ale dawalam i jak dobrze wg kilku na ktorych nie zwracalam uwagi.

Gość Pan Bog kazal
Wybaczac

Gość a Wasze dzieci
do "powiedz mi Wasze dzieci": wybacz ale moge Cie jedynie przeprosic za takie zachowanie moich wspolplemiencow, ale ja nie pochodze z takiego srodowiska. nigdy nie chwalilem sie z kolegami jak to okreslilas ktora mi co dala, ani tez koledzy sie nie chwalili. swieci nie bylismy (i mowie tutaj raczej juz o studiach), ale zadnych tego typu swinstw nie bylo. sadze ze to nie jest kwestia "chlopa" chociaz po czesci moze i tak bo "mezczyzna" sie tak nie zachowuje!

Gość a Wasze dzieci
aaa i jeszcze jedno, mam nadzieje ze Ty nie dajesz, a raczej bierzesz jak to mowia niektore kobiety eheheheeheh ;) to raczej obopulna przyjemnosc;) pozdrawiam!

a ile skur......... synow bylo Polakow podczas wojny ktorzy sprzedawali swoich? okradali ich i zabijali. Juz po wojnie ................ a ruscy, a kalmyki ukraince? Napewno slyszales historie od dziadkow o tych ludziach. Czy wg Ciebie to tez lobuzy i trzeba na nich pluc? Gdzie oni sa dzisiaj, wszyscy dobrzy i siedza w kosciolach na starosc. OK rozmowa jest o dawaniu ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Czy jednak one napewno daja???? Czy tylko kilka gburow tak opowiada, szczegolnie ci co sie ich nie chce.