Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piotr K.

Przygotowanie kąpieli dla kobiet

Polecane posty

A więc jeżeli nasza kobietą zapragnie się umyć, musimy przygotować jej całkiem pokaźny asortyment, wg mnie najważniejsze są: 1. Wanienka lub duża miednica (jeśli nie masz wanny), wannienkę lub miednicę szorujemy dokładnie po i przed kąpielą, aby nie zostawał osad z mydła. Między kąpielami przechowujemy miednicę odwróconą do góry dnem, aby się nie kurzyło do środka, lub też zawieszamy na haku na ścianie w łazience. 2. Ciepłą wodę o temperaturze 37C (gdy woda jest twarda musicie ją przegotować) 3. Ciepłą, przegotowaną wodę do mycia twarzy 4. Myjkę (rękawicę kąpielową) 5. Mydło toaletowe 6. Słoik z watą, spirytus salicylowy, gencjanę 7. Szczoteczkę do włosów lub grzebyk 8. Duży ręcznik frotee lub prześcieradełko kąpielowe (może być z grubej flaneli) 9. Bieliznę na zmianę

Spirytus wewnętrznie po wytrąceniu salicylanu. Mnie interesuje raczej gencjana :D

Gość rew
Oj Piotrze Piotrze, powtarzasz sie. Wymysl cos nowego, bo to juz nudne sie robi......

Gość już wiem
tak,Papierowe Nożycki....straszny niechluj jesteś....słuchaj rad Piotrusia

Ja poprosze o olejki eteryczne i płatki róż ;) A nie jakąs tam przaśną kąpiel :o

Gość już wiem
do czego ta GENCJANA?????

Gość belekto
wanienka lub miednica?? rety rety! kto w dzisiejszych czasach nie ma wanny lub chocby brodzika z prysznicem hehehhe

Gość już wiem
Nożyczki,no to ja ci zdradzę tajemnicę odnośnie tej bielizny co to ją trzeba przed kąpielą przygotować-mianowicie majtki mają być czyste i POCEROWANE!!!!

W czasie porannego mycia drogie kobiety z Kafeterii należy szczególnie pamiętać o higienie narządu rodnego, tzn. umyć się od pasa, umyć srom, krocze, okolice odbytu i wewnętrzną powierzchnię ud. Postępując w ten sposób kobieta zabezpiecza narządy rodne przed przenikaniem do nich zarazków i unika wielu chorób. Poza tym :) odczuwa wówczas przyjemne uczucie świeżości!

Gość już wiem
spirytus został wymieniony....ale co z wazeliną i tą szczotką na długim kiju?

Gość JEZUUU
ale w dziewczyny glupieee Piotr, hiii ale sie usmialam

Gość już wiem
Piotrusiu,to teraz opisz jak ty pielęgnujesz swojego ptaszka....pamiętaj że ptasia grypa szaleje!!!!

Gość już wiem
Nożyczki,dobrze robisz że wyrzucasz!Wedłóg zasad Piotrusia kobieta powinna mieć tylko 2 pary majtek,ale za to pocerowanych

Muszę stwierdzić oschle, że wiele kobiet i dziewcząt zaniedbuje swoje mycie, przeważnie to tłumaczy brakiem czasu. Ale brak czasu nie może usprawiedliwić niechlujstwa, tym bardziej że kobiecie starcza czasu na upudrowanie się, usznikowanie, ułożenie misternej fryzury, a brakuje właśnie na...podmycie się! :O A umycie się kobiety poniżej pasa nie trwa dłużej niż 5 min, chyba że niepotrzebnie używa do tego celu naparu rumianku czy innych zbędnych dodatków. Uważam, że w normalnych warunkach domowych każda kobieta powinna sobie urządzić własny \"kącik higeniczny\" o tym zresztą pisałem. i będę pisał.

Gość już wiem
a co to jest USZNIKOWANIE??!!

A Piotruś coś o tym myciu wie, bo... kiedyś też był kobietą:)?? Odnośnie niechlujstwa to powiem ci mój drogi Piotrze, że to właśnie WY faceci nie wiecie często co to mydło, woda nie wspominając już o szczotce i paście do zębów - a fujjj

Gość jamnior
nie wspominajac o zmienianiu majtek :O

Gość już wiem
Piotrusiu,ja się boję o twojego ptaszka!!!Ty go nie pielęgnujesz skoro nie opisałeś tego,wiem że myjesz zęby bo przesłałeś dokładny opis.....co z higieną ptaszka???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

A więc... taki kącik higieniczny może być w łazience, pokoju, lub jakielkolwiek ubikacji. Podczas podróży, na obozach, wycieczkach, w schroniskach itp. można udać w ustronne miejsce z naczyniem wypełnionym wodą oraz mydłem, gąbką i ręcznikiem. To tak niewiele! Należy jeszcze pamietać, że wszystkie przedmioty służące do mycia i wycierania narządów płciowych, jak gąbki, myjki, ręcznik, w żadnym wypadku nie mogą być używane do twarzy, ani też przez inne osoby najbliższe. Sam kiedyś widziałem jak dziewczyny wymieniaja się miedzy soba bielizną osobistą! :O Acha! Przy podmywaniu się musicie przestrzegać prawidłowego postępowania tj. myć się zawsze od przodu (czyli od strony pochwy), od tyłu (czyli od kiszki stolcowej), a nie odwrotnie! Unikniecie w ten sposób przenoszenia się zarazków i pasożytów z odbytu do pochwy. Myślę, że was trochę w tym temacie uswiadomiłem! :) Zależy mi na higienie kobiet.

Gość już wiem
a jak z TWOJĄ higieną ??!!!!

Carrie Bradshaw -> Nie wiesz gdzie jest krocze? Między pochwą a odbytem! już wiem -> Higienę ptaszka specjalnie dla ciebie napisze już wkrótce!

Gość już wiem
Czekam z niecierpliwością.....pewnie nie tylko ja...

To medycyny się nie uczyłaś? Ja jestem lekarzem, tzn z wykształcenia. O swojej higenie napiszę, w końcu nie mam czego się wtydzić.