Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietka25

czy wypada w czerni na listopadowe wesele ??

Polecane posty

Czy znajdzie się ktoś kto posłuży radą? Otóż sprawa wygląda tak: nie ma praktyki w chodzeniu na wesela (byłam raz) i nie wiem jak to jest z tym czarnym kolorem... Czy nie wypada ubrac czarnej sukienki, nawet jesli jest elegancka i seksowna? wcale nie jest smutna ani \"żałobna\"... Czy są jakieś dziwne przesądy co do czerni? Bo ja juz nie wiem co robić :-(

Gość na biało sie ubierz
a co

Pewnie, że możesz iść w czerni. Chyba, że jesteś świadkiem to nie bardzo.

Jesli ktos chcialby się wypowiedzieć... to dodam ze mam długą czarną sukienkę, lekko błyszczącą, na dole doszyta jest fajna falbanka ; sukienka ma cieniutenkie ramiączka, na plecach jest sznurowana...w sumie ani trochę nie jest smutna... mam jasne wlosy wiec nie \"zleję\" sie z ta suknią w jeden kolor :-) Do tego mam atłasową CZARNĄ marynarkę, bardzo dpasowaną. Myslalam zeby przypiąc do tej marynarki jakis duzy ozdobny kwiatek w żywym kolorze, na szyi cos powiesic. czy mimo wszystko nie za ciemno?? z gory dziekuję za rady od doswiadczonych :-P

tylko nie zdziw się jeśli usłyszysz zgryźliwe komentarze od ludzi starszych na temat tego po kim żałobę na tym weselu obnosisz! kiedyś była taka zasada że na wesele nie ubierało się czerni (bo to przecież wesele a nie stypa) i nie ubierało sie bieli (bo to kolor zarezerwowany dla panny młodej), a seksowność sukienki jest mało istotna... ciuchy żałobników nie zawsze mają kształt worka po kartoflach...

Gość misia pisia
Byłam na weselu raz i świadkowa była w czerni....Niedobrze to wygląda. Nie jestem jakąś wielką tradycjonalistką , ale to wyglądało rażąco po prostu. Jeżeli jesteś zdania , ze ta sukienka nie będzie źle wyglądała , to chociaż ten żakiet ubierz inny niż czarny.

Gość misia pisia
albo turkus ciemny , albo beżowa

Gość =-=-=-
ZDECYDOWANIE NIE!!!Panna mloda moze byc przesadna, po co robic jej przykrosc, to jej swieto, a czern jednak kojarzy sie z pogrzebem

Gość biała_czarnula
Na moim weselu były co najmniej 3 dziewczyny \" w czerni\" Nikomu to nie przeszkadzało , mnie również nie. Ale muszę zaznaczyć że faktycznie miały kolorowe doatki tzn żakiet, biżuterię

Gość motylka
A ja bylam na weselu w czerwcu i 2 moje kumpele były na czarno - i nikt nic na ten temat nie mowil...

Gość pelle
Motylka - nie mówił, bo był dobrze wychowany, a czern na slubie razi

Jeżeli nie jest świadkową to spokojnie może iść w czerni. Byłam na wielu weselach i nieraz dziewczyny były ubrane na czarno. Nawet na moim weselu moja przyjaciółka była ubrana na czarno i wyglądała super.

Gość upp
Chyba same siebie chcecie przekonać do tych czarnych kiecek, a tymczasem to para mloda jest najwazniejsza! Wasza sprawa, jak chcecie wygladac jak stado czarnych gawronow na stypie... Co za idiotyczny pomysl!

Gość malgosia__
ja ostatnio na weselu bylam w czarnej sukience. aby ja ozywic kupilam sobie do niej bardzo szedoki bordowy szal i wygladalo niezle. pomysl moze nad jakims kolorowym dodatkiem do sukni :)

Eh, widzę ze poglady sa różne! Coz, i tak pojde w tej czarnej bo nie mam na razie kasy na inna kreację ... pytałam o to, zeby moze poczuc sie lepiej...ze na czarno tez przystoi. Tak myslę, przeciez nagle wszyscy goscie nie wpadna na pomysl zeby ubrac sie na czarno! I nie będzie stada gawronow :-P ;-) dzieki za uwagi! :-)

Gość malinkaaaaaaa
a moze zamiast czerni ..........bordo ,zielen czy braz????????

Gość misia pisia
No ale jak pieniędzy brak , to chyba nie ma o czym dyskutowac. Jasne , bardziej wypada coś innego niż czerń , ale z gówna bata nie ukręci , nie ma pieniędzy to nie ma. Skombinuj sobie jakieś rozweselające dodatki i koniecznie inny żakiet niż czarny. Możesz pozyczyć od siostry :P

Gość o nieeeeeeeeeeeeeee
jestem zdecydową przeciwniczką czerni na weselu. To kolor żałoby, przynajmniej w naszej kulturze

Gość worek kartofli
w listopadzie to tylko w czerni