Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciolka ...

Tzw. odwiedki - co podarowac?

Polecane posty

Gość przyjaciolka ...

Bliska kumpela zostala wlasnie mama uroczego chlopczyka. :) Niedlugo nastapia tradycyjne pierwsze wizyty kolezanek, tzw. odwiedki. Co mozna podarowac z tej okazji mlodej mamie, dziecku i tatusiowi? Ubranka odpadaja - ma ich cale szafki! Zabawka? To troche ... oklepane. Koperte z zawartoscia "na potrzeby malca"? Albo ... ? Prosze o rade!

Gość kusdhairwf
może coś co przyda się dzidziusiowi z kosmetyków, tego chyba nigdy za wiele a mamie coś co sprawi jej przyjemność

Gość misia pisia
No to co , że oklepane ? Mojej koleżance dałam na przykład konia , takiego , na którym można siadać i wytrzymuje do 100 kg , a do tego rży - bo ona ma swojego konia , więc dla dziecka , żeby miało swojego :P Możesz jakoś dopasować do tego , co może kumpela miałaby zamiar robić ze swoim dzieckiem. Albo możesz jej coś soknstruować , jakąś na przykład taką zabawkę , którą sięwiesza pod sufitem i dziecko sięna to gapi , wtedy urok jest w tym , że to samodzielnie zrobione. Albo buty , albo jakiś przyjemny kocyk. To nie musi być nie wiem jak oryginalne , dzieci w gruncie rzeczy wszystkie potrzebują tego samego

zawsze się przyda dodatkowy śliczny kocyk lub grzechotka, pozytywka- zabawka, dla mamy - dobra książka ( niekoniecznie o wychowywaniu malucha, chociaż taka też dobra), możesz dać w prezencie wykupiona roczną prenumeratę któregos wydawnictwa dla mam : \"mama i ja\", \"dziecko\" itp. dla taty : a tacie mozna kupić jakiś zabawny poradnik np. \" Zyć w rodzinie i przetrwać\" - zresztą znakomity! Lub cos w tym stylu....

Gość przyjaciolka ...
No wlasnie! Tylko ja nie wiem, czego potrzebuja dzieci, bo sama jeszcze ich nie mam. Dlatego szukam waszej pomocy.... Zatem, moze byc... - kocyk - zabawka "dla oczu" malca - buciki - ale to nie za wczesnie? - co jeszcze?

wielka paczka pieluch proszek do prania dzieciecych fatalaszkow (Jelp) \"markowa\" zabwka (np. Fisher Price) Ale przede wszystkim pieluchy - ich nigdy za wiele...

Gość przyjaciolka ...
Pieluszki? To jest mysl! A jakie stosuje sie dla niemowlakow? Pampersy?

tak, ja tez najwiecej dostawalam pieluch od odwiedzajacych i uwazam ze to super pomysl---troche odciazy rodzicow finansowo

Gość przyjaciolka ...
Ale czy to "wypada" zeby na pierwsza wizyte (czyli wazna) zaniesc pieluszki? Moze lepiej cos trwalego, tak ze za jakis czas, mama powie dziecku: "A to dostales od cioci Uli"... Hmmmm...?

Gość o tak pieluszki
to jest wydatek a dużo ich idzie dziennie tylko dobre czyli pampers lub hugis no i oczywiście rozmiar dopasuj aby nie były za małe

a nie lepiej jak zadzwonisz i sie jej sama spytasz?? No pomysl.. Powiesz jej ze chcesz w prezencie dac cos na pamiatke... i niech moze okresli co by jej sparwilo radosc oraz dziecku... Myles ze to nie jest zly pomysl... Ja osobiscie mojej siostrzenicy podarowalam bielizne... z ktorej byla bardzo zadowolona a na potrzeby dzidziusia dalam jej kase... aby sama zadecydowala co chce :) Moze taki komplet bielizny jak sie dobrze znacie to dobry pomysl... Sa teraz specjalne biustonosze dla matek karmiacych i w miare sexowne... co sprawia radosc mamie i tacie ;) A tak naprawde... To nie chodzi o prezenty tylko o samo to ze ktos pamieta i chce zobaczyc nasza pocieche jaka piekna dorodna etc.. Wiec sadze ze za bardzo przyRadze sie spytac kolezanki!!! pozdrawiam!

oo wkradly sie skrzaty.. i litery poznadaly... \"... Wiec sadze ze za bardzo przywiazujesz wage do prezetu.. Radze sie spytac kolezanki!!!...\" pozdrawiam!

Gość ruda shubert-a
mysle, ze zalezy jakie sa potrzeby.... pieluchy zwykle sa lepszym prezentem, bo dziecko i tak nie kuyma o co chodzi do conajmniej roczku, a mama ma o te 40-50 zł. do przodu a dlaaczego pieluchy mialyby byc zlym prezentem na pierwsza wizyte? to by sugerowalo, ze na kazda kolejna musisz cos przynosic, a z reguly tak nie jest.

Jesli pieluchy wydaja Ci sie malo trwalym prezentem ( ;) ) i chcialabys cos \"na pamiatke\" to kupilabym oprcz pieluch jakas drobnostke - moze mala zabawke? A pieluchy - chyba najlepiej zolte pampersy - \"New Baby\" - im wieksze opakowanie, tym lepiej :)

Gość pandzica
Moja cięzarna przyjaciolka doststala z okazji slubu 2 wielkie paczki pampersów i chyba z nich najbardziej się ucieszyla tak naprawde, wiec nie miej obiekcji. Ja dostalam sliczny mięciutki reczniczek dla dziecka (najmniej oklepany prezent), ale fajny pomysl miala któras z Was z ta prenumeratą, poperam! Uwazam ze najfajniejszy jet MAMO TO JA lub TWOJE DZIECKO. Pozdrawiam

Gość IWKA26
pampersy dobra mysl:D zawsze młodym rodzicom sie przydadzą:)obciazy troszkę ich kieszeń... jak nie chcesz kupowac ubranek możesz kupic jakis ładny kocyk albo pościel do łóżeczka dla malucha :)fajnie jst tez dostac karuzelę nad łóżeczko:)

Gdyby miała odwiedzic mnie przyjaciółka nie chciałabym dostać od niej prezentu z okazji narodzin dziecka. Wystarczyłaby mi, szczerze mówiąc, kartka z życzeniami, na której przyjaciółka napisałaby, ze gratuluje nam powiekszenia rodziny. Natomiast ucieszyłabym sie bardzo z pampersów, które ciocia przyniosłaby dla szkraba, bardzo podoba mi sie pomysł z ręcznikiem kapielowym dla malucha. Jeśli nie wiesz, to już tłumaczę - są takie specjalne kwadratowe ręczniki z kapturkiem, z jednej strony frotte, z drugiej polar, w które owija sie dzieci po kąpieli. Bardzo przydatna rzecz, której nigdy nie za wiele. Jeżeli nie musisz liczyć się z kosztami mogłabyś dokupic jakąś pływającą zabawkę, którą rodzice włożą mu do wanny. Świetny pomysł, który juz padł - zrobienie czegos własnoręcznie. Moze zamiast kosztownej karuzeli ze sklepu z zabawkami (tez trafione) mogłabys zrobić podobną sama? Wszystko zalezy od tego, jaka osoba jest przyjaciółka, ja cieszyłabym sie z każdej najdrobniejszej pierdoły, bo nie jest wazne jaki prezent ale sam gest podarowania czegoś. Ale są tacy, którzy potrafią wyrazic swoje niezadowolenie wprost, mam nadzieję, że do takich przyjaciółka nie należy

kiedy urodzilam syna dostalam od kolezanki Pamietnik-Album, mozna do niego wklejac fotografie malucha poczynajac ad momentu narodzin az do dnia kiedy pojdzie do przedszkola. Mozesz tam rowniez opisywac smieszne sytuacje z jego zycia, pierwsze boze narodzenie, pierwsze urodzinki itp. Jak dla mnie ten prezent byl najlepszy. pozdrowionka

Gość IWKA26
album to tez fajna rzecz tez mam taki:)pozniej jak dzidzius urosnie bedzie co wspominać:):):) czy na kazdym prawie topiku musza sie pojawiac takie czubki typu józefina ......?nie reagujmy na nich bedzie najlepiej...