Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jestem chora

Ciała ketonowe

Polecane posty

Gość czy jestem chora

podczas okresowych badań wyszły mi w moczu ciała ketonowe. Nie jestem w ciąży, nie odchudzam się ( bo jestem chuda). wyszło ich 15 mg/dl.Czy ktoś wie czy to groźne? Czy powinnam iść z tym do lekarza? - Nie chcę by mnie wyśmiał że mu d.. zawracam bzdurami?

Gość czy jestem chora
bedę żyć czy mam juz na trumnę zbierać - kto wie?

Gość ciała ketonowe
występują przy cukrzycy i przy zaburzeniach metabolicznych ( takie jak złe spalanie tluszczów)! A byłaś u lekarza z wynikiem?

Gość KONIECZNIE
nie martw sie teraz mocz badaja takie aparaty-komputerowe-znajdują bilirubinę c,ket itp,15mg% z takiego aparatu to nie duzo-najpewniej nic Ci niejest(przy braku innych obj)oglądam duzo takich wynoków na codzień

Gość ciała ketonowe
a może ostatnio miałaś jakieś dolegliwości żołądkowe ? bo przy częstych wymiotach przwie zawsze wychodzą w badaniu a nawet jeśli za dużo zjesz czekolady lub np,. śliwek!

KONIECZNIE .......jestem w ciąży i również w wynikach moczu wyszły mi ciała ketonowe(++) .Lekarz powiedział, że czasami kobiety w ciąży je mają (nie wymiotuję a cukier 64,8). Czy faktycznie nie powinnam się martwić?

Gość KONIECZNIE
my slę ze jeżeli dobrze sie czujesz to nie masz sie czym martwić-dziewczyny w końcu to nie boli nasikajcie jeszcze raz i zbadajcie mocz najlepiej w innym lab (prywatnie 4-5pln) uspokoicie się

Wszystkie badania robię prywatnie. Dzięki za odpowiedź. Zobaczę co będzie na kolejnych wynikach.

Gość ciała ketonowe
słuchajcie... u jednych występuję u innych nie to moą być przejściowe problemy metaboliczne! ale żeby dowiedzieć sie czy aby napewno tak jest proponuję kupić w aptece Ketotest i możecie sobie codziennie rano zbadać same. W ulotse jest wszystko napisane więc nie będzie żadnego problemu! Jeśli obecność c.k. będzie wychodziła codziennie to zgłoście ten problem lekarzowi!

Gość czy jestem chora
chyba sobie zbadam jeszcze raz, może przy okazji tez cukier?

Gość czy jestem chora
u mnie wystąpiły pierwszy raz - nigdy ich nie miałam a badania wykonywałam dość często

Na innym topicu dziewczyny napisały mi że c.k. pojawiają się i znikają i że należy dużo pić

Gość ciała ketonowe
tak mają rację, bo to zależy też co jemy! zrób sobie jeszcze raz badanie zeby sie uspokoić lub kup sobie ketotest!

Gość molekko
Ciała ketonowe są przy niedożywieniu,przy zakarzeniu drog moczowych i diecie.