Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

silvia27

Przyszłe Mamusie z Wrocławia i okolic

Polecane posty

Witam Wszystkich, jestem w 17 tygodniu ciąży i mieszkam we Wrocławiu. Czy są wśród nas na forum jeszcze jakieś przyszłe Mamusie lub młode Mamusie z Wrocławia i okolic ?? Jeśli tak to piszcie, fajnie będzie pogadać i wymienić się doświadczeniami ;) Pozdrowionka :)

O jaka szybka odpowiedź :) Witaj Mojpka :) Widżę że zbliżasz się ku końcowi. Super, mam nadzieję że będe mogła z Toba porozmawiać o Twoich dotychczasowych doświadczeniach. To Twoja pierwsza ciąża? Z jakiej części Wrocławia jesteś ?

Tak to jest moja pierwsza ciąża i spodziewam się córeczki:))Coraz bardziej ogarnia mnie strach przed porodem:)))a pochodze z rejonów oporowa.

Cześć 🌻 A ja jestem młodą mama z Wrocka, moja córeczka ma roczek, jak macie jakieś pytania co do szpitali, porodów itp to śmiał pytajcie, jestem dość zaznajomiona z tematem :)

Witaj Jonka :) myślę że będzie nie jeden temat na który bedziemy mogły tutaj porozmawiać :) We Wrocławiu jestem dopiero 3,5 roku i nie znam tu żadnych szpitali ani klinik więc na pewno o wiele rzeczy będe pytac. Mojpka ja też jestem pierwszy raz w ciąży. Tyle że u mnie to dopiero a może właściwie już 17 tydzień :) :) Mam 28 lat i mieszkam na ul.Maślickiej. Wiesz już gdzie będziesz rodzić ? A Ty Jonka w którym szpitalu rodziłaś ?

Sylvia no to nieźle ja teraz też mieszkam na Maślickiej:D może sie znamy z widzenia hahahahahaha a nie wiemy o tym.

A ja mieszkam na Nowym Dworze, to też niedaleko:) Miałam cięcie cesarskie z powodu wysokiej krótkowzroczności, na klinikach na Chałubińskiego i ZDECYDOWNIE odradzam!!! Z tych szpitali co zostały, to tylko Brochów i Kamieńskiego, bo od 1 lutego zamykaja szpital na placu 1 Maja

No to witaj sąsiadko :) :) :) Ja też mieszkam w tym bloku tyle że w tej żółtej części a dokładniej w 2 B :) :) A Ty ??

Gość a ja dodam ze
HEj, ja tez jestem z Wroclawia No Jonka, ja bym do twojej listy polecanych szpitali dodala jeszcze ten na ul. Dyrekcyjnej, z dobrych zrodel wiem, ze jest najlepszy :) Pozdrawiam

Jonka, moje 2 koleżanki rodziły w tym roku na Brochowie i zdcydowanie odradzaja ten szpital. Ja mimo iż mam jeszcze trochę czasu to myślęo Dyrekcyjnej gdyż wiele osób mi go poleca ze względu na lekarzy i na sprzęt jaki tam mają. Sama nie wiem ale będę pytać o to dalej tych co beda rodzić przede mną :)

Miałam zajęcia na studiach właśnie na Dyrekcyjnej, lekarze są dobrzy, ale sam szpital zrobił na mnie złe wrażenie, wieloosobowe sale, stare budynki... NA Brochowie rodziło większość moich koleżanek i akurat one sa zadowolone, mnie przed rozwiązaniem najbardziej chodziło oto, żeby mnie dobrze zacerowali i żebym miała jak najszybciej dziecko przy sobie i żeby nikt go nie dokarmiał butelką z sztucznym mlekiem. NA Klinikach jest to niestety na porządku dziennym :( A na Brochowie jak juz muszą dokarmiać dziecko to robia to kieliszkiem, żeby nie zaburzyć fizjologii ssania. A sale są max. dwuosobowe.

Silvia a ja w bramie 2 nieźle jaki ten świat mały.Może będziemy się mogły spotkać kiedyś co ty na to:)))) Jeśli chodzi o szpitale to moja kolezanka rodziła teraz na Chałbińskiego i powiedziała ze tragedia urodziła chłopczyka 2650g a podobno ja tak porozcinali ze 2 godziny ja szyli słyszałam ze tam własnie jest taka rzeźnia.Ja osobiscie wybieram sie na dyrekcyjna słyszałam duzo dobrego o tym szpitalu i moja siostra tez tam lezała 2 razy i była bardzo zadowolona.Lekarze tez podobno bardzo dobrzy.

Gość a ja dodam ze
Zagladne do was i dopisze sie do waszego forum, jak bede w ciazy, bo na razie, to jestem w trakcie staranek !!! Ciesze sie Silvia27, ze podjelas sie i zapoczatkowalas taki temat, zawsze to lepiej wymieniac sie doswiadczeniami z dziewczynami, ktore mieszkaja w tym samym miescie, znaja i polecaja dobrych lekarzy i znaja opinie o szpitalach !!! Bede was na biezaco sledzic, a odezwe sie w swoim czasie Pozdrawiam :)

A najlepiej będzie, jak zrobisz sama rekonesans po szpitalach i sama sie przekonasz, co Ci najbardziej pasuje. Nikt tego nie zabroni i na pewno każdy Ci pomoże. :)

Zapraszamy Cie \"przyszła mamo w trakcie starań\" ;) na nasz topik i odzywaj się kiedy tylko będziesz chciała:) Co do szpitala, to o Dyrekcyjnej rzeczywiście słyszałam że sale sa wieloosobowe i że budynek jest stary mimo to wolę jak przyjdzie juz czas \"oddać\" się w ręce dobrych lekarzy i chcę by w szpitalu był sprzęt który w razie potrzeby pomoże mojemu Maleństwu, to liczy się dla mnie najbardziej :) Poza tym chodzę do lekarza który pracuje na Dyrekcyjnej co tez ma jakieś znaczenie. Ale z chęcią posłucham oczywiscie opini o pozostałych szpitalach :) i pewnie koło marca zajżę do paru ;) Mojpka, świat jest rzeczywiscie bardzo mały :) Nie znam zbyt wielu osób w naszym bloku mimo ze mieszkam juz tam 2 lata :) Musiałam zajść w ciążę by poznac kolejną sąsiadkę, niesamowite :) :) Co do spotkania to jestem jak najbardziej za :) :) Ciekawe czy znamy się z widzenia ;)

Sylvia u mnie w styczniu minie 2 lata jak tu mieszkam:))))podam ci nr.gg jak bedziesz chciała tam wygodniej pogadać tylko nie przejmuj sie jak jestem niedostepna bo ja czesto sie ukrywam:D 1839233:D

Mojpka, u nas we wrześniu mineły 2 latka :) A gg rzeczywiście jest lepsze mój nr 6180640 i jestem prawie zawsze od 8:00 do 16:00 i czasmi wieczorkiem (jak nie spie oczywiście ;) Odezwij się na gg to wymienimy więcej informacji na swój temat ;)

Halo, halo .... Czyżby oprócz Mojpki i Jonki nie było tu nikogo z Wrocławia lub okolic ?? Nie możliwe :/

HEJ, HEJ!!! Od jakiegoś czasu szukam ciężarnych z Wrocławia. Jestem w 20tyg, a termin mam na 27 maja, ale myślę że urodzę wcześniej. Powiem ze jestem zaskoczona tym co tu czytam na temat szpitala na Chałubińskiego. Rodziło tam wiele moich koleżanek i są bardzo zadowolone. Mam tam swojego lekarza prowadzącego, więc czuje się bezpiecznie decydując się na ten szpital. Ostatnio miałam nawet okazje go zwiedzać, bo byłam odwiedzić swoja koleżankę, która tam urodziła przez cesarkę i powiedziała że jest zadowolona. Na sali widziałam tylko dwie pacjentki, a dzidziusie są przy mamusiach. Było miło. Mam nadziję ze jeszcze ktoś tu zaglada...

Gość ja też jestem zaskoczona
rodziłam na klinikach pare lat temu ale sale miałam 2-osobową, i wspominam opiekę bardzo miło, miałam cc, na drugi dzień przyszła rehabilitantka, nauczył mnie jak wstawać itp. później pani od laktacji........... szpital pięknie nie wygląda ale opieka moim zdaniem jest b. dobra........... miałam szew kosmetyczny- taką jedną niteczkę, tak że prawie nie ma śladu........... i już po trzech dniach mogłam iść do domu tak dobrze się czułam. za to ja złe opinie słyszałam o Brochowie.......... ze mną na sali leżała pielęgniarka z tamtego szpitala i mówiła, że za żadna skarby by tam nie poszła do porodu............ opowiadała o przypadku jak tam, żle dli znieczuleni jakiejś kobiecie........... takie zewnątrzoponowe i znieczulili nie tę połowę ciała co trzeba......... brrrr

Szpital na Brochowie na samym początku uchodził za najlepszy teraz niestety dużo się zmieniło. Mój lekarz gorąco mnie namawiał żebym przyszła rodzić właśnie na kliniki. Mówił że jest tam tez szkoła rodzenia którą prowadzą położne i rehabilitantki ze szpitala. Jak zapiszę się do szkoły, to będę miała okazje tez dokładnie zwiedzić szpital i oswoić się z atmosferą. Zobaczymy jak to będzie. Lekarza mam bardzo dobrego, więc ufam że dobrze mi radzi.

Gość just27
Cześć ja też jestem z Wrocka i wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży ( 4 ty tydzień). Czy mozecie mi polecić jakiegoś dobrego lekarza, który prowadziłby moją ciąże a jednocześnie pracowała w szpitalu w którym mogłabym rodzić. Chodzi mi aby przy porodzie mieć zaufanie do lekarza. Do tej pory chodział do Corfamedu ale tamtejsi lekarze nie pracują w szpitalach. tak więc nie byli by obecni przy porodzie. Pozdrawiam

Gość proba
Rodzilam 2 lata temu na Brochowie. Sale tam sa zdecydowanie wieksze niz 2-osobowe :) Ja mialam szczescie i lezalam wlasnie na takiej ale pozostale mamusie byly w 6-cio osobowych salkach. Polecam z tamtego szpitala p.dr Strauchold- b.mila p.doktor - przyjmuje w poliklinice "Na Grobli" na Hirszfelda.

Gość beatrix75
Cześć!Ja też mieszkam weWrocławiu na Krzykach.Jestem mamą 2 letniej Ani a za jakiś tydzień urodzę drugą dzidzię.Będę rodzila na Dyrekcyjnej ,bo z tamtąt mam lekarza prowadzącego i tam już rodziłam.

Gratuluje just 27:D!!!! Ja chodzę prywatnie do doktora Korzeniewskiego. Jest ordynatorem w szpitalu na Chałubińskiego, dlatego właśnie tam chce rodzić. Dzisiaj nawet zapisałam się do szkoły rodzenia przy tym szpitalu. Korzeniewski bierze 80zł, ale tylko raz w miesiącu. Czyli nie płacisz za każda wizytę jeżeli jest ich kilka w miesiącu. Myślę że facet jest dobry. Ma zdrowe podejście do ciąży. Czuje się przy nim bardzo swobodnie i straszny żartowniś z niego;)

=> beatrix75 Życzę bezbolesnego rozwiązania. Mam nadzieje ze wszystko będzie szło gładko. Trzymam kciuki:)

Dodam jeszcze ze Korzeniewski ma w swoim gabinecie usg. Może nie jest to super nowoczesny sprzęt, ale nie bierze dodatkowej kasy za zrobienie i zna się na rzeczy. Mam wszystkie zdjęcia mojego maluszka:)