Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leeloo84

powiększony brzuch

Polecane posty

Gość leeloo84

bardzo proszę o udzielenie mi odpowiedzi, jeśli ktoś będzie wiedział. jak bardzo powiększa się obwód brzucha w pierwszych miesiącach ciąży? zawsze miałam mały brzuszek, bo jako dziecko miałam nadwagę i troszkę tego na brzuszku mi zostało. ale kilka dni temu zauważyłam ze stał się okrąglutki, z profilu wygląda na któryś miesiąc ciąży. nie mam nadwagi, jem mało więc to nagłe powiększenie trochę mnie przeraziło, zwłaszcza że od dwóch czy trzech cykli mam bardziej skąpe okresy i bez tych "strzępków" krwi które się często pojawiają, a słyszałam że to może być objawem ciązy. biorę tabletki antykoncepcyjne ale zawsze mogła zdarzyć się jakaś nieprawidłowosć której w tej chwili nie umiem sobie przypomnieć, bo zawsze starałam się je brać prawidlowo. i naprawdę szukałam już dużo informacji na ten temat, dlatego proszę sobie darować komentarze typu "poszukaj sobie info na temat pierwszych objawów ciąży" bo już to dawno zrobiłam. a na ten temat nie znalazłam żadnych informacji. aha, byłam wczoraj u ginekologa, żeby mnie zbadał czy nie jestem w ciąży ale badanie zajęło mu trzy sekundy i nie sądzę żeby w razie ewentualnej ciąży udało mu się ją wykryć :0

Gość Zrób test
Jeśli jeszcze nie robiłaś. A może to są wzdęcia? Ja odkad borykam się z tym problemem tez mam brzuch tak wyglądający chociaż jem tykle co zwykle.

Gość leeloo84
wlasnie testu poki co nie moge zrobic, bo od ponad tygodnia jestem chora i mam dosc wysoka goraczke, boje sie ze test nie da wiarygodnego wyniku. a wzdec nigdy nie mialam ...

kobieto, jesli podejzewasz ze jestes w ciazy od dwoch czy trzech miesiecy, to lekarz zobaczyl by ciaze nawet jakby badal cie 2 sekundy. ciaza na badaniu gin. jest widoczna od ok. 6-7 tyg.

Gość lalllka
brzuch w ciazy na pewno nie jest mieciutki jak tluszczowy i nie da sie go choc czesciowo wciagnac,,,....poza tym moze to od slodyczy i braku sportu...

Gość aguchna
jak bym czytala siebie .... ja mam taka samo tez bylam u gin z tym pytaniem hehe , wiec nie jestes sama , ale to nie jest ciaza - u mnie pojawil sie on troszke z winy tabletek a troszke z winy mojej diety ... od 8 miesiecy bralam jeanine wczesniej diane ponad rok - i wlasnie po jeanine przytylo mi sie - jak to powiedziala moja gin pyza sie ze mnie zrobila heheh ...... tak jak Ty ostatnie plamienie mialam bardzo male , ale glowa do gory w koncu lekarz sie znac powinien :)

Gość leeloo84
heh mam nadzieję że macie rację :) bo ja jestem bardzo szczupłą i drobną osobą, a tu taki okrągły brzuszek ... z profilu naprawdę nieciekawie to wygląda a własnie nie sądziłam że to z powodu jedzenia bo staram się utrzymywać wagę i nie przytylam ostatnio a nawet schudłam jeszcze bardziej. dzięki :*

Gość lalllka
ja tesh mam taki a waze 47,5 kg...no ale nie cwicze jem slodycze i stresuje sie...a okresy mam nieregularne...