Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Absolwentka

Bezrobotny a fundusz emerytalny ??

Polecane posty

Gość Absolwentka

czy to prawda ze jak sie jest zarestrowanym jako bezrobotny to mozna zapisac sie do funduszu emerytalnego? czy jak sie jest zarejestrowanym jako bezrobotny to ten czas wliczany jest jako okres bezskladkowy? ostatnio slyszalam cos takiego i prosialbym o odpowiedz kogos kto sie na tym zna dzieki :)

Gość mysiaimm
A czy wiecie moze, czy mozna samemu placic te skladki do funduszu? Jestem juz w OFE a obecnie na stale mieszklam za granica... Czy te pieniadze, ktore juz mam na koncie funduszu moge wyplacic?

Gość uSia_
Samodzielnie nie mozna wplacac , na OFE wplywa kasa tylko jako częśc z ZUSu, wiem bo czytalam ostatnio wszystko dot OFE [ przed podjęciem pierwszej pracy]

Gość jesli chcesz
nazbierac na przyszla emeryture to najlepiej oszczedzac na własna rekę :))) czyli np fundusze inwestycyjne

Gość mysiaimm
Czyli oznacza to,ze wszystkie pieniadze jakie sa na moim koncie przepadna jesli nie bede kontynuowac wplacania skladeK???

Gość mysiaimm
Wlasnie dostalam odpowiedz od OFE. Nie ma mozliwosc wplacania samemu skladek ale dotychczas zgromadzone srodki w Funduszu sa nadal inwestowane w celu powiekszenia ich o wypracowane zyski inwestycyjne.A wyplacic je bede mogla gdy bede miala prawo do emerytry nie wczesnej....