Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luthien Tinuviel_86

Zmiana pory zażywania tabletki...

Polecane posty

Gość Luthien Tinuviel_86

Witam Was dziewczyny cieplutko. Mam do Was pytanie i proszę o w miarę szybką odpowiedź. Biorę Cilest już od pewnego czasu, wszystko jest ok, ale chciałabym przy następnym opakowaniu zmienić porę zażywania tabletki z 11 na 20. Lekarz sagurełował bym brała na noc. Opóżnienie będzie wynosiło 9 godzin a to mi się nie podoba, więc wymyśliłam by zacząć kolejne opakowanie jeden dzień wcześniej by dawka hormonów w moim ciele się nie zmniejszyła. Czy ten pomysł jest dobry? Czy może mi zaszkodzić? Mam tabletkę wziąć normalnie z 9 - godzinnym opóźnieniem? Proszę o pomoc w tej sprawie. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Gość wg mnie
to nie bedzie zadne opoznienie - bo zaczynasz nowe opakowanie po 7 dniowej przerwie, wiec nie ma co brac o dzien wczesniej..... ja na Twoim miejscu bym wziela tego dnia co wypada o tej 20 co chcialabys zaczac brac zamias o 11

Gość Julies
Kazde opakowanie mozesz brac o takiej porze jaka Ci pasuje, takze jezeli nowe opakowanie chcesz zaczac brac o 20 to nie ma zadnego problemu i wcale nie musisz brac tabletki o dzien wczesniej!Bedziesz tak samo zabepieczona!Wazne jedynie zeby przerwa wynosila 7 dni!

Gość Luthien Tinuviel_86
Dziękuje Wam dziewczyny za pomoc. Jestem straszną panikarą i przeraziło mnie to 9 godzinne opóżnienie. W związku z tym, że kolejne opakowanie wezmę normalnie o godzinie 20, to czy będę normalnie zabezpieczona, czy muszę odczekać jakiś czas. Wybaczcie mi za te głupiutkie pytanka. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam gorąco.

Gość wg mnie
nie musisz nic czekać jesteś normalnie zabezpieczona ...... bez paniki :)

Gość Luthien Tinuviel_86
Bardzo Wam jestem wdzęczna za okazaną pomoc. Czuję sie lepiej wiedząc, że ktoś jest mi w stanie pomóc. Pozdrawiam Was jeszcze raz bardzo cieplutko. Postaram się nie martwić za dużo :P A co wtedy z wchłanianiem się tabletki?

Gość Luthien Tinuviel_86
A ile taka tabletka się wchłania.... bo ja już nic nie wiem:P Pozdrawiam

tabletka wchalania sie do 4 godzin ja tez przestawilam sobie pore zazywania z 17 na 23 i nic sie nie stalo wazne jest tylko zebys to zrobila rozpoczynajac kolejne opakowanie a nie w trakcie juz zaczetego :D

Gość Luthien Tinuviel_86
Bardzo Wam wszystkich dziękuję za pomoc. Dzisiaj ten dzień. Jedenasta już minęła i czekam na 20 :] Troszkę się obawiam, że nie będę odpowiednio zabezpieczona, a jutro .... no wiecie. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. Czy ktoś mi może powiedzieć, że na pewno będę jutro zabezpieczona?

Gość justynaaaa
dziewczyno spokojnie :) jak ci tyle osob pisze to na pewno musi tak byc :) ja tez chce zmienic sobie pore z 15 na 21 i czekam az skoncze to opakowanie by zaczac juz o nowej porze pozdrawiam

Czy w czasie tych 9 godzin nie dojdzie do jajeczkowania? Tabletka wchłania się do 4 godzin.... to czy wszystko będzie ok? Przepraszam, że tak marudzę, no ale ze mnie już taka panikara...

Gość na pewno będzie ok